Reklama

Reklama

Na naši modrou kulatou planetu už zase zaútočili mimozemšťané. Ještěže máme obrovskou zásobárnu hrdinů, kteří se jim mohou postavit! V animovaném filmu společnosti DreamWorks Animation Monstra vs. vetřelci se vydávají na misi zachránit planetu Zemi ti nejneobvyklejší hrdinové. Enormika, Dr. Šváb, Chybějící článek, Hmyzosaurus a B.O.B. spojují své síly, aby se ubránili útokům vetřelců. Úchvatná animace a zábavný příběh dělají z tohoto velkolepého dobrodružství monstrózní zábavu pro všechny! (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (585)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Maya Forbes, Wallace Wolodarsky, Rob Letterman, Jonathan Aibel, Glenn Berger .. Monstra versus Vetřelci jsou obratně spíchnutí Muži v černém, Den nezávislosti, Válka klonů resp. jejich předobrazy v řadě sci-fi snímků z padesátých let. Neuniknou však několika slabým místům a kadence „želé/zelených/monstr/prezidentských vtípků“ všechno nezachrání. Dreamworks nadále sází na snahu o ‘zábavnost především‘ v čele s výrazným původním dabérským obsazením (což je v naší destinaci bohužel bezvýznamné), ale produkce Pixar je mi přeci jen stále bližší (bodejť když jde o srdcovou záležitost:-)). ___ Celkově fajn sedmdesátková záležitost, jejíž hlavní předností je atrakce jménem 3D projekce, která je aktuálně masově nasazována do většiny českých multiplexů. Kdo však má zkušenosti s IMAX projekcemi, už moc ohromen nebude – sice si pár zaručených efektů užije, ale na zadek z nich nesedne. Ovšem v žádném případě nejsem proti této vizuál rozšiřující praxi. 70%. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Natočit film jako akčně-hračičkoidní připomínku monstr filmů padesátých let je fajn nápad a i v 3D animákovém provedení pro dorost bych si ho dokázal představit jako výbornou zábavu... nicméně tato představa je rozhodně velmi odlišná od toho jak ve skutečnosti vypadají Monstra vs. Vetřelci. Neexistence příběhu nevadí, neexistence netrapného humoru už ale ano a přitom se tu ničeho jiného takřka nedočkáme, jen pár gagů je opravdu fajn a většina z nich je spojená se sliznatým bezmozkovým Bobem - ostatní postavy jsou nevýrazné či otravné, obzvlášť sledovat ty čistě lidské je pravým utrpením, takže úvodní "ne sci-fi" desetiminutovka na svatbě je skutečné peklo u kterého jsem trpěl jako zvíře. Později se situace trochu zlepší, ale zdaleka ne o moc, jen masivně přibyde mizerně vypointovaných parodických popkulturních narážek a akce, která není ani tak akcí v pravém slova smyslu, jako spíše atrakcí snažící se diváka ohromit (zne)užíváním 3D efektu. Je to nuda. 4/10 ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Tenhle animák čerpá především ze sci-fi filmů 50. let (hrozba z vesmíru, hlavní ženská postava jakoby vypadla z filmu Attack of the 50 Foot Woman z 58., atd.) a monster hororů (doktor Šváb dává vzpomenout na originální verzi Mouchy, obojživelník zase na Nestůru z černé laguny), napodobuje jejich styl, stejně tak i pro tyto žánry typické scény a s ůctou si z nich utahuje. Dalo by se říct, že se Monstra vs. vetřelci pokoušejí jít ve šlépějích Burtonovy nedoceněné parodie Mars útočí!, nesmíme ale zapomínat, že se stále jedná o animák, na který půjdou do kina především děti, proto film Monstra vs. vetřelci nikdy nemohl být tak odvázaný a nekompromisní jako již zmíněný Burtonův počin a snaží se zavděčit jak divákovi, který je obeznámen s kinematografií, z níž film právě čerpá, tak i mládeži, která se prostě chce podívat na další vtipný animák a bavit se u více méně infantilních vtípků. Monstra vs. vetřelci tak většinu času jedou na půl plynu a kvalita gagů a nápadů je značně kolísavá. Celkově mě ale film dokázal docela dobře bavit a i když se asi už nikdy nedonutím se na něj podívat znovu, jsem si vědom toho, že jsem mohl strávit hodinu a půl sledováním průměrnějších a nudnějších animáků, jako jsou třeba pokračování Doby ledové a třetí Shrek. V tomto případě se jedná o lehký nadprůměr a autorům patří mé sympatie za téma, které si zvolili. 65% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Slečna Ronsonová vypadá přesně jako Ony. Už jen to, že si všímám takových blbostí myslím plně ukazuje jak moc jsem se nudil. Pro samé zakopávání, tančení a mlácení se do hlavy vším (ne)možným se úplně zapomnělo na... No, vlastně na všechno ostatní. Čest výjimkám v podobě původního dabingu, nápisu na raketě a těm několika minoritním zdařilým odkazům na padesátková monstr/ufo béčka. ()

choze 

všechny recenze uživatele

3D filmy měly dva vrcholy - poprvé v první polovině 50. let, kdy zahrnovaly mj. právě monster filmy jako IT CAME FROM OUTER SPACE nebo ROBOT MONSTER a podruhé v první polovině 80. let, kdy se v tomto formátě vyrojilo několik převážně hororových béček (sequely AMITYVILLE 3, PÁTEK TŘINÁCTÉHO 3, ČELISTI 3 aj.). Shodou okolností se k nám toto jaro vrací 3D v obou těchto svých podobách - jako pastišový monstr animák a jako remake osmdesátkové béčkové vyvražďovačky (KRVAVÝ VALENTÝN). MONSTRA VS VETŘELCI si utahují i skládají hold klasickým americkým monster filmům 50. let, které se přiznám jsem neviděl, ale mám o nich povědomí. Na film jsem zašel, protože jsem doufal v další ÚŽASŇÁKOVY jen s monstry namísto superhrdinů a i když je akce stejně kvalitní, scénář je výrazně slabší a pomoc v podobě 3D se tak filmu celkem šikne. Zparodování komunikace s mimozemšťany (Faltermayerovou) hudbou jako v BLÍZKÝCH SETKÁNÍCH bylo geniální. "TAK TY NA MĚ TAKHLE? OCHUTNEJ OLOVO! NO NE, JEMU TO VÁŽNĚ CHUTNÁ." ()

Galerie (81)

Zajímavosti (21)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 175 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama