Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladý Marco Polo se vydal se svým otcem a strýcem na dobrodružnou výpravu za obchodem až do daleké Číny. Jenže netuší, že se jeho pobyt u dvora mocného císaře Kublaj-chána protáhne na sedmnáct dlouhých let. Pokud chce znovu vidět svůj domov, musí překonat řadu nebezpečných nástrah a intrik...  Mladý Marco Polo odcestuje se svým otcem Niccolem a strýčkem Maffeem z Benátek do daleké Číny, kde chtějí navázat obchodní kontakty s dvorem mocného císaře Kublaj-chána, mongolského dobyvatele, který panuje celé Číně. Císaře zaujme Marcova mladistvost a otevřená povaha a pořádá Marca, aby zůstal na jeho dvoře. Ostatní se vrátí zpět do Itálie. Začíná sedmnáctiletá odysea. Marco si poctivě zaznamenával všechny svoje dobrodružství, které prožil v císařství opředeném tajemstvím. Tvrdé zkoušky jeho charakteru z něho udělaly nového, ušlechtilejšího a tolerantnějšího člověka. Musí však hodně překonat, pokud chce vidět znovu svůj domov. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (37)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Marco Polo v Číně po americku. 1) Film nemilosrdně odhaluje fámy a mýty středověkých mongolsko - čínských dějin. Mongolský chán pocházel ve skutečnosti z Irska a podle toho taky vypadal. Na jeho dvoře se mluvilo benátskou italštinou._____ 2) Psychologie postav je poněkud nevěrohodná, ale kdo z nás, bílých ďáblů, může vědět, co že se honí hlavou žlutým drakům, že?_____ 3) Sledoval jsem film poměrně se zájmem, protože je o cestování, je historický a člověk nikdy netušil, čím ho scenáristé ještě překvapí. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Dobrodružno-historické filmy z prostredia Číny a celkovo Ázie, nepatria medzi moje obľúbené žánre. Tento dvojdielny film som videl niekedy v roku 2008 a musím povedať, že kedže som nemal nič lepšie v televízore na výber, film som zhliadol bez väčších výhrad. Vo filme je plno záber na krásne scenérie a prírodu a človek sa môže len kochať nad krásou nezastavanej Číny. Veci ako kostými a kulisy netreba komentovať, všetko bolo odvedené veľmi profesionálne. Hudba bola dobrá tiež, ale ničím nevynikala. Tento životopisný film radím k tým lepším a pútavejším. ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Těžké časy tehdy dolehly na Čínu, to bezesporu - řekne si divák zjišťujíc, že zde vládl otrávený chlápek neasijských rysů (skrývaje tento handicap pomoučenou tváří a šikmo nakresleným obočím), domlouvajíce se se svým italským zaměstnancem stylem Yody z Hvězdných válek (nejspíš nějaký složitý dorozumívací systém).Český divák dostává jako bonus navíc dabingový hlas univerzálního "chraplavce" Schwarze, s kterým Marco Polo zní spíš jako klient odvykací komunity. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Slavný cestovatel Marco Polo se narodil roku 1254 v italských Benátkách. Roku 1271 odcestoval se svým otcem Nicolem a strýcem Mateem na východ. Cesta trvala 3 roky. Byl přijat do císařových služeb. Do rodných Benátek se vrátil roku 1295. V bitvě mezi Janovem a Benátkami padl do zajetí Janovanů. Okolnosti jeho věznění jsou zahaleny rouškou tajemství. Ve vězení nadiktoval své vzpomínky z dalekých cest spoluvězni Rusticellovi z Pisy. Trocha historie na začátek nemůže vůbec uškodit. Mám několik drobných výtek, pro mě celkem důležitých. Američané by se neměli pouštět do témat evropské historie, protože si z toho vyberou jenom něco a přetvoří po svém. S postavou Marca Pola šlo pracovat mnohem lépe a vytřískat z příběhu mnohem víc. Film mi připadá jako šitý horkou jehlou. Sice se snaží o jistou výpravnost, ale nějak mu to nejde. Proč obsadili do role císaře herce s evropskými rysy? To mysleli vážně? Možná srovnávám s legendárním seriálem, který v roce 1982 natočili Italové. Jeho kvalit film rozhodně nedosahuje. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

To není o Marco Polovi - cestovateli, ale o Marco Polovi - ČLOVĚKU. Neříkám, že zrovna tohle zpracování je nejlepší a nemohu a ani nechci posuzovat, nakolik se liší od skutečnosti - mám silné podezření, že by se Marco Polo VELICE divil - asi by se o sobě leccos dozvěděl. Odlehčený, nenáročný, dobrodružný - poněkud zjednodušený a zromantizovaný film vypráví o muži s touhou po poznávání neznámých světů, který se snažil v rámci daných možností chovat tak, aby neztratil vlastní tvář. Nevím, jestli to bylo úmyslem autorů, ale já jsem dospěla ještě k jednomu závěru: Civilizace, které se považují za velké, mívají sklon k nadutosti, dívají se na ostatní národy svrchu a označují je různými hanlivými přízvisky - "barbaři“ a tak všelijak podobně. Ale přitom se VŽDYCKY - ve větší nebo menší míře a v různých ohledech - samy "barbarsky“ chovají. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama