Reklama

Reklama

Peter Bretter je sympatický třicátník, který se živí psaním hudby k televizním seriálům. Strávil pět dlouhých a báječných let zbožňováním své přítelkyně - televizní hvězdy Sarah Marshallové, která, i když "nechtěně", na něj zapomněla při děkovací řeči při přebírání televizních cen. Ve chvíli, kdy se s ním Sarah rozejde, se Peterovi zhroutí svět. Svou krizi zpočátku řeší postelovou terapií, později zjišťuje, že tudy cesta nevede. Snaží se, aby na ni zapomněl, vždy ale dojde k závěru, že bez Sarah už jeho život nikdy nebude mít smysl. Na radu svého nevlastního bratra odjede na Havaj s tím, že změna prostředí mu pomůže na nešťastnou lásku definitivně zapomenout. Plán mu ale úplně nevychází, protože tam jeho nejhorší noční můra teprve začíná! (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (830)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se, Mila Kunis je úžasná, Jason Segel přesný, ale i tak mi byl tenhle film tak nějak... protivný. Možná proto, že je i přes svou střelenost (mocně podporovanou Russellem Brandem) až nepříjemně skutečný. Jen tři hvězdy ne proto, že je tím pádem i hloupý, směšný a trapný, ale proto, že občas bodnul přímo do živého. Drze, sprostě a ještě z toho dělal komedii. Parchant. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Už je těch prudce inteligentních a duchaplně uvědomělých komedií v poslední době nějak trochu moc. Možná by neškodilo ubrat trochu té špinavé reality a trošičku pohladit diváka po duši, protože ne každému vyhovují střihy na nahého Jasona Segela, který vypadá jako kdyby jedl posledních pár let svého života tlačenku, zapíjenou mocnými hlty pivního moku. Mila Kunis zachraňuje hodně. Její opravdová holka nemá chybu. Zbytek nestojí za řeč. Trend "reality" bez osobitějších trademarků. Nuda. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Škoda, čekal jsem od Kristen Bell nějakou komediální činnost a ono ne. Ne že bych si stěžoval na její otevřený přístup k sexu, ale holt mi přišla v některých (důležitých) ohledech trestuhodně nevyužitá. Největší podíl na kladných bodech si tak odnášejí: Jason Segel, jehož temné tóny podbarvují naprosto brutální parodii na všechny v současné době táááák strááášně populární kriminalistickomodelkovskodetektivní seriály a hysterické štkaní startuje druhou, příběhovou, linii filmu. Té pro změnu vévodí krásnákrásnákrásná Mila Kunis, o barvě jejíchž očí jsem přemýšlel hodně dlouho, než jsem zjistil, že je to stejně fuk;) Proč je to fuk, to už si zjistěte sami:) Správnější by bylo říct, že oné druhé linii vévodí Mila Kunis, kterou pro pozitivní dojmy z filmu rozhodující měrou podporuje realizační tým složený z rozložitých havajských chasníků. A myslím tím opravdu jen ty havajské giganty, protože Paul Rudd i Jonah Hill jsou tak příšerně mimo, že mi svojí nijak dlouhou přítomností na plátně zkazili podstatně větší část téhle havajské romance. Naštěstí tihleti dva kreténi jsou jedinými stinnými stránkami ve scénáři a temnotu takřka vzápětí prosvětlí totální ikona popkulturní satiry jménem Aldous Snow. Z tohohle chlapíka se vám bude chtít blít. Blít, ne zvracet. Ale ubezpečuju vás, že to bude správné blití a budete se u toho ještě smát;) Škoda dalších slov na jeho adresu. Osekáno na nejdůležitější momenty, tak právě kvůli němu, parodiím na CSI, špičkové double-date scéně u stolu a loutkovému muzikálu Drákula byste měli tenhle komediální kus vidět. Thanks to these, I am surely not forgetting Sarah Marshall. Je pravda, že loňská pecka ze stejné stáje byla co do průběžné úrovně podstatně víc nabouchaná;) - i tak ale dávám 80%. PS: leden 2011 - aby mě někdo nepodezíral, že jsem větší hyena než jsem - netušil jsem, že Mila byla na jedno oko slepá (což poprvé světu vyjevila v interview pro Cosmopolitan někdy před pár týdny), jen jsem obdivoval její navenek krásné oči různých barev...zaujaly mě totiž daleko víc než u Gerarda Butlera:) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ač budu podle všeho v menšině, dle mého soudu lepší než Zbouchnutá i Superbad. Ať tak či onak, opět se to tu zuby nehty drží Apatowových schémat. Před kamerou spousta jeho přátel v místy ujetých rolích, on v roli producenta kloubí žánry a bortí mantinely, ve scénáři opět téma sex, které už dávno nepatří mezi tabu. Prostě tu Judd „momentálně hodně v kurzu“ Apatow dohlíží na další, maximálně vulgární, chytrou a laskavou komedii. Stejně jako u výše zmíněných snímků nemá ani tady ústřední hrdina snadnou výchozí pozici. Tentokrát má ale řekněme tradičnější problém. Dostal sbohem od přítelkyně, populární seriálové hvězdy (a méně známé hvězdy z filmu „o vraždícím mobilu“ a tak trochu i variace na Hitlera) Sarah Marshall. Plačtivý Peter se rozhodne pro změnu klimatu a aby si kalich hořkosti vypil do dna, potká svou milou-bývalou (překvapivě!) i na „ozdravné“ dovolené, navíc s novým panákem, narcistním popovým šoustalem z Británie („Ale ne, moje košile!! Vemte mi oči, ale ne tuhle košili!“). Neinvenčního variování schématu „rozešli se, jeden druhému chybí, co teď?“ se tu ale nedočkáme, i když se tu děje prakticky to samé, co v jiných žánrových kouscích. Jenže.. Debutující režisér Nicholas Stoller si jde sympaticky vlastní cestou, jeho scény nejsou prvoplánové, mechanické (jako z poslední doby třeba 27 šatů, Hudbu složil, slova napsal, Mejdan v Las Vegas), srší obyčejností (pánská přirození jsou v kurzu), otevřeně mluví o sexuálních tématech (simulace sexuálních poloh na šachových figurkách), kdy se naštěstí zaměřuje na ty odrostlejší diváky, poukazuje na do záhuby směřující Hollywood a na jeho x-té seriálové variace. Občas se strefí do kulturních odkazů a narážek, hovoří se tu o Sopránech, o Sexu ve městě, Dakotě Fanning atp., což může (běžnému) tuzemskému divákovi dělat i problémy. Pokud něco vytknout, tak mnohdy nevyvážené tempo v (opět) přepálené stopáži. Naopak nemyslím, že se pobaví primárně víc pánské diváctvo, i když je pravdou, že ženské postavy jsou zde (opět) mírně upozaděné. Sešla se zde známá parta Apatowových kolegů (Bill Hader, Jonah Hill, Paul Rudd), Jason Segel je navíc neokoukaný, v ideálním věku, takže jeho scénář je svěží, nápaditý i sofistikovaný, kdy si okatě utahuje i sám ze sebe. Právě tady se Kopačky oddělují od tuctů prvoplánových komedií (i když jistou pachuť konstruktu tu taky zaregistrujeme). Každopádně se nijak nesnaží zpřeházet mýty o partnerských vztazích, ale nejednou vytáhnou zásadní životní pravdy. Je to optimistické, opravdové a aspiruje to na komedii roku 2008. Navíc se blíží další chuťovka Pineapple Express.. 85%!! ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Snímku s báječnou plážovou atmosférou velmi pomohlo, že jsem jej shlédnul s tlupou přátel na noční pláži v Chorvatsku :-). Jasona Segela jsem znal z jeho v pořadí druhého "důležitého" snímku Kámoš k pohledání, a jestli tam mi moc nesednul, tak v tomto případě nemohla být hlavní role obsazena lépe. Tohle je další z kvalitních amerických komedií, které jsou stále utlačovány zvrhlými peachovinami pro čerstvé teenagery taktéž hollywoodské produkce. Bavil jsem se vskutku královsky, smál se každých několik minut, a navíc si užíval roztomilé pohledy svůdné Kristen Bell. Ta holka má v sobě tolik divokosti, že nechápu, jak se jí daří to tak nenuceně skrývat! Zde není moc co dodat: Judd Apatow je komediální ďábel: jeho výtvory mají koule, jsou zábavné, nikdy neurazí, vždy dokáží dojmout a po celou dobu se na ně příjemě kouká. Těším se na Sandlera v jeho nové produkci. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (22)

  • Jason Segel (Peter Bretter), představitel hlavní role a autor scénáře, se podílel i na hudební složce. (dbar)
  • Natáčelo se na Havaji a v Los Angeles. (SONY_)

Související novinky

Další černá vlajka na obzoru

Další černá vlajka na obzoru

03.08.2010

Britský komik Russell Brand, který se tento týden vrací do našich kin jako excentrický rocker z Kopaček v spin-offu Dostaň ho tam, touží po šermování a plavbě na rychlé lodi. Ve filmu studia 20th… (více)

Reklama

Reklama