Reklama

Reklama

Oblíbení prehistoričtí kamarádi ze dvou pokračování animované dobrodružné komedie Doba ledová se vracejí v dalším velkolepém dobrodružství pro diváky všech věkových kategorií. Tentokrát mamut Manny se svými druhy zavítá do rozlehlého podzemního světa dinosaurů, tolik odlišného od mrazivé říše ledu a sněhu. Je to barevná krajina plná bujné vegetace, ohromných tvorů a tajemných míst. Věčný smolař, krysoveverčák Scrat, má před sebou osudové setkání s krysoveverkou Scratte. Mamutí pár Manny a Ellie očekává první přírůstek do rodiny. Lenochod Sid se dostane do problémů poté, co si založí vlastní rodinu s nalezenými dinosauřími vejci. Šavlozubý tygr Diego zase řeší dilema, jestli se z něj nestává příliš velká měkota. Navíc, když se objeví dinosauři, Manny přestává být „králem džungle“. A také se všichni seznámí s jednookým lasičákem Buckem, který neúnavně loví dinosaury. (HBO GO)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (846)

Fr 

všechny recenze uživatele

Pravidlo číslo 3: Kdo má větry jde poslední…. Animovat dneska umí kde kdo. Už i filmy pro děti musí mít příběh. A čím vtipnější, tím lepší. A když se k tomu přidá napětí, nebezpečí, bláznivý taťulda Manny, Diegovy problémy, svobodná matka se třemi dětmi Sid a krvelačné příšery…. na něco jsem zapoměl… jo, chybět nesmí Buck - takovej kapitán Jack Sparrow animovaného světa, je třeba se připravit na velké dobrodružství? Nebo na smrt? Jo, takhle by to mohlo fungovat. Rodinná zábava je totiž kumšt! PŘÍBĚH **** HUMOR **** AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Měl jsem strach, aby trojka nedopadla špatně a ona špatně skutečně nedopadla. Všichni se vrátili, dokonce přibyl Simon Pegg v roli zabijácké lasice a jako animák mě to kolikrát opravdu příjemně pobavilo. Na třetí pokračování je to skutečně úspěch. Jen se obávám, že pokračování se už nedočkám, pokovaď nebudou chtít tvůrci vařit z vody, jelikož jak je v životě vrchol vztah, který je součástí i tohoto příběhu...tak pak přichází už jen pokles, smrt. :D Nechci být depresivní, ale pokud bych z Doby ledové chtěl ještě nějaké příběhy, tak snad už jen s veverkou. Tedy určitě, protože veverka je to nejlepší, co z těhlech animáků kdy vzešlo a tvůrci to moc dobře vědí. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pohodová rodinná zábava tentokrát s dinosaury, která si drží svou kvalitu. A díky Powellovi se opět dočkáme kvalitního hudebního podkresu. Třetí rozměr je sice prima, ale jakožto jedinec, který již na očích skla nosí nebyl nápad komponování 3D brýlí do filmů zase tak vítaný. Nos to odnášel celkem dost (dvoje brýle jsou na něj už příliš velká zabíračka), ale alespoň jsem poučen a příprava na promítání AVATARA probíhá podle plánu. Bod číslo 1: dát si kontaktní čočky, brýle nechat doma. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Je to nezvyklé, ale přesto je poslední díl ledové trilogie lepší než dvojka a místy celkem zdatně sekunduje jedničce. Lenochod jakožto domnělá studnice vtipů je v tomto díle ale naprosto suchá, otravoval mě více než jindy. Sledovat první mládě Mannyho a Ellie by byla celkem dost nuda, dinosauři ale animák před tupou rodinnou podívanou docela dobře zachraňují. Animace je kvalitní, na rozzuřeného Rudyho a celý dinosauří svět se hezky kouká a zvukaři se docela vyblbli. Nemohla jsem ale přenést přes srdce – respektive ušní bubínky, že malé mamuťáko brečelo jak lidské mimino… To je tak těžké vymyslet nějaký nový zvuk??? ///Scéna veverčího tanga je vtipná a nápaditá. Paralela mezi chováním žen a nové partnerky veveřáka docela funguje (svůdné pohledy, aby získala kořist, stálá nespokojenost s umístěným nábytku…leckterá žena se tady určitě pozná), plus ty její modré oční stíny – to zkrátka pobaví. Při scéně v Propasti smrti/Velké smradlavé puklině sice smíchy neumřete, ale zfetovaní zviřátka mě rozesmála:) Diego i vačičáci Crash a Eddie hrají druhé housle a mnoho nového do dynamiky snímku nepřinášejí. Chcete-li si ale film užít pořádně, doporučuju originální verzi. (3D jsem neviděla, ale jsem si jistá, že některé sekvence musí být více než fajn). Přestože český dabing je dle mého názoru povedený (viz 1 a 2), britský akcent Pegga alias bláznivého Bucka jen tak něco nenahradí. A ano, Rudyho zub je tak malý, že z něj je nůž pro drobného, byť nebojácného lasičáka. K čertu s logikou, tohle je animák a ne Putování s dinosaury! P.S. A kdo by ta malá nevinná tyranosauří mláďátka nechtěl mít v doma v obýváku? 75% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[82%] No vida, předchozí dva díly mě až tak moc nebavily, ale na to 1 vidění to ušlo, proto se mi do téhle trojky moc nechtělo a nakonec jsem příjemně překvapen! Bylo to zábavné od začátku do konce. I tu mělo i dobrodružné prvky, víc vtipů, skvělá animace a i nějaké to vcítění do těch zvířátek se našlo. Nápad s dinosaury a celkově pravěkem pod zemí doby ledové byl super. Nechyběli ani scénky s mým veverčím oblíbencem Scratem. Ke konci to možná bylo trochu už zdlouhavější, plný počet nedávám, ale i tak jsem dost spokojený a tento díl s klidně někdy pustím zas. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (13)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 196,6 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 886,7 mil. (NIRO)

Související novinky

Finále Plzeň 2016

Finále Plzeň 2016

08.04.2016

Letošní 29. ročník festivalu Finále Plzeň se uskuteční od 15. do 21. dubna 2016 v Plzni. Festival se poprvé koná od pátku do čtvrtka a jeho stěžejní programovou částí bude již tradičně soutěžní… (více)

Reklama

Reklama