Reklama

Reklama

Vicky Cristina Barcelona

  • Španělsko Vicky Cristina Barcelona (více)
Trailer 1

VOD (1)

Horkým sluncem provoněné letní dny, zbavené všech starostí a spěchu chtějí v Barceloně společně prožít dvě mladé Američanky. Jsou to poněkud volnomyšlenkářská Cristina a její na první pohled příkrá, zásadová kamarádka Vicky, která má před svatbou. Jejich plány se „lehce zkomplikují“, na cestě potkávají spontánního malíře Juana Antonia, s jeho krásnou a nepříčetně žárlivou bývalou manželkou, Marií Elenou. Je pochopitelné, že srážka tak temperamentních charakterů na malém prostoru nemůže skončit jinak než žhavým dobrodružstvím… Známý americký režisér Woody Allen se rozhodl natočit především oddechový romantický příběh točící se kolem lásky a citů, a nutno říci, že se mu to úspěšně podařilo. V hereckém obsazení se také spolehl na „hereckou chemii“ představitelek Scarlett Johanssonové, Penélope Cruzové, Rebeccy Hallové a jejich mužského protějšku, Javiera Bardema (známého z filmů Goya, Tahle země není pro starý). (Česká televize)

(více)

Recenze (987)

Stružák 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem si musel nechat chvíli uležet, pak teprve můžu film hodnotit. Dlouho jsem si nebyl jistej, jestli ** (to pravděpodobně ne), ***, nebo ****. Určitě je to výborně zahranej film, určitě má něco do sebe a určitě je to pro milovníky Španělska a Barcelony povinnost. :-) Ale od Allena bych čekal něco víc, nějaký větší drama nebo větší komedii, nevím. Něco tomu filmu chybí. Moc mi neseděl ani vypravěčský styl příběhu. Nakonec jsem v hodnocení volil zlatou střední cestu, Woody umí lépe. ()

Kamiiik 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší z Allenových filmů (až po Jasmíniny slzy), co jsem viděla. Stejně je to ale naprostý průměr, jen ne tak utahaný a nudný, jako ty ostatní. Velkou část zachraňuje dobré herecké obsazení, obzvláště dokonalá Penélope. ()

caffelina 

všechny recenze uživatele

WAU! Týmto ma Woody úplne dostal ...a neverím, že existuje niekto kto vie lepšie a krajšie zobraziť vzťahy, ich komplikovanosť , jednotlivé charaktery postáv v ktorých si každý nájde kúsok seba, krásu života a jeho rozmanitosť so všetkým čo k tomu patrí aj s úžasnou dávkou humoru. Perfektné obsadenie , dychberúca Barcelona , skvelé soundtracky dotvárajúce celý zážitok. Po vzhliadnutí filmu bude mať každý chuť pobaliť kufre a vydať sa v lete za španielskym dobrodružstvom, užiť si aspoň trochu takého bohémskeho života :) ()

ti88na 

všechny recenze uživatele

Veľmi nezáživný, príbehovo prázdny film Woodyho Allena, ktorý mal len dve prednosti. Tou prvou bola krátka stopáž a tou druhou Barcelona. Sprostredkovanie atmosféry tohto krásneho mesta bolo však veľmi veľmi chabé. ()

Pat.Ko 

všechny recenze uživatele

500. RECENZIA!! Film Woodyho Allena, ktorý sa snaží pripomenúť nám šarm a zložitosť medziľudských vzťahov v nádhernej Barcelone. Napriek vysokým očakávaniam, ktoré sú spojené s menom Woodyho Allena a skvelej hereckej zostave, film pre mňa nesplnil všetky očakávania, avšak určite si zaslúži miesto v lepšom priemere. Jedným z najjasnejších prvkov filmu je bezpochyby vynikajúca herecká zostava. No ale aj napriek nie veľmi poprednej úlohe, napokon práve Penélope Cruz vytvára ohromujúci výkon v roli temperamentnej a komplikovanej Marii Eleny, čo dodáva filmu istý stupeň kvality. Jej herecký prejav je jedným z vrcholov filmu, ktorý často vyvažuje iné nedostatky. Prostredie a farebný tón obrazu pridávajú filmu estetickú hodnotu a atmosféru. Allen využíva nádheru Barcelony ako pozadie pre komplikované príbehy, ktoré sa odohrávajú, a umožňuje divákovi ponoriť sa do kultúrnej a vizuálnej bohatosti mesta. Avšak, napriek týmto pozitívnym aspektom, film pre mňa zostáva na hranici lepšieho priemeru. Môže chýbať výraznejší príbehová linka. Napriek tomu je tento film zaujímavým pohľadom na komplikované medziľudské vzťahy, ktorý, hoci nie je dokonalý, stále ponúka niekoľko momentov, ktoré stojí za to si všimnúť. 6/10 ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Speak English!!!Woodyho představa o krásných městech, inspirativních sochách a útulných ateliérech, kde se víc šoustá než cokoliv tvoří; jeho představa o Evropě je rozkošná utopie a návštěva v ní potěší podobným způsobem jako repríza Tří oříšků pro Popelku - a je stejně realistická.Což možná někomu vadí, mně ale ne.Lepší by to bylo jen v případě, že by postavu španělského malíře 'hrál' Woody sám.Přidružená zpráva o nevyzpytatelnosti ženského srdce, efemérnosti lidských zásad a záměrů a turbulentnosti vztahů potěší, ale kdo by to vše neznal z první ruky hned po svých prvních cca 36 vztazích.Jemně pokrytecká Vicky Rebeccy Hall nabrala s přihlédnutím k charakteru představitelky na věrohodnosti. ()

dormouse 

všechny recenze uživatele

Film mne nadchl, protože působí dojmem, že se Woody Allen vrací k tomu, co mu jde nejlíp, k lehkému a ironuzujícímu splétání lidských osudů, a navíc se již obešel bez postavy neurotického intelektuála. Po depresivní snaze o Dostojevské drama Mach point či po smutné taškařici Sólokapr je to opravdu radost pohledět. Ale film začíná být zajímavý až v momentě, kdy na scénu vstupuje Penelope Cruz, která zastíní všechny ostatní. Javier Bardem je sice velmi sexy, ale už jsem ho viděla hrát líp. Trochu mi vadilo provařování Gaudího, jakoby ve Španělsku nebyli jiní umělci než Gaudí a Miró. Ale i přes tyto výhrady a díky Penelopě o sebe čtyří zlaeté hvětdy cinkají. A španělština je úžasně sexy. ()

Opice 

všechny recenze uživatele

70% Javier je sexoš (po Tahle země neni pro starý je to příjemná změna) a Penelope je úžasná megera. Hudba krásně uvolněná, Scarlett průměrná a Rebecca Hall hrozně nesympatická. ()

ThomasL 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale nechápu, proč tenhle film byl na Glóbech v žánru komedie? Mě vůbec nepobavil, ba docela nudil.Herecký výkon Penélope Cruz dobrý, ale to je tak všechno. Čekal jsem alespoň zajímavý konec a ono nic. Holky si poblbly na dovolené a hurá domů. ()

Ondis 

všechny recenze uživatele

Film s krásnýma ženama, touhou milovat, navzájem se vzrušovat, být nezávislý, spontanní; extravagantní...Výborně zahrané a každá z postav plní přesně svoji důležitou roli zamilovaném kruhu. Pro mě nečekaných 80% ()

kollis 

všechny recenze uživatele

Woody oslavuje vysoká patra a Španělsko a mě to velmi nebaví. Ze všech Allenových postav jsem nenašel ani jednu, byť jen trochu sympatickou. Co více, nebyl jsem schopnen žádné empatie a bylo mi záhadou jak jejich chování, tak jejich vymyšlené problémy. Respektive ta snobská partička mě velice srala a to co řešili mě nezajímalo a v podstatě taky sralo. Navíc, se opakuje jeho hra s divákem z Match Pointu. Film Woodyho Allena naprosto mimo mě. Aspoň, že ti herci byli fajn. ()

Bouřňák 

všechny recenze uživatele

Od jisté doby se vyhýbám filmům Woodyho Allena, ale teď jsem se odvážil ke shlédnutí tohoto. A přiznám se hned a bez mučení, že jsem byl uchvácen. Sice opět silně konverzančí "komedie", ale úchvatné. Výborní herci, skvělá španělská kytara vyplňující předěly v příběhu. Woody mě opět přinutil zkusit i jiný jeho film, dokud zase nenarazím na něco neskousnutelného. ()

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Kdo nezažil na vlastní kůži, neuvěří. Já takovému propletenci věřím a s mnoha výroky musím souhlasit. Třeba "romantická láska je ta nenaplněná". Jak proklamuje sám literární romantismus. Spontánní setkání, co změní nalajnovaný život od základů, jako třeba u Vicky. Velka duševní tryzna to pro ni byla. Cristina mi byla blízká svým větroplašstvím, impulzivitou a nedůvěrou v sebe sama. Bohémský malíř s exmanželkou její život obohatili a probudili v ní fotografický talent. Pak je opustila, fakt to ale vypadalo, že je vymačkala jako citron a zahodila. Ale věřím tomu, že to tak nemyslela, že život ve třech pro ni nebyl pravým uspokojením. Celková atmosféra filmu byla mondénní a moc příjemná za zvuků španělských rytmů a překrásné Barcelony. Herečky tak trochu toporné. S. Johansson mi na svůj věk přijde příliš ženská a R. Hall příliš afektovaná. P. Cruz hezky probudila svůj temperament a pusa jí pěkně jela:-) J. Bardena mám navždy spojeného s bojujícím Ramónem z Hlasu moře. ()

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

Tento film je pěkně nadržený. Moje vůbec první setkání s Woody Allenem. Tak trochu musím přiznat, že jsem z Allena jelen. Fajn, že je na CSFD jeho adresa. Mohl by za mě chodit na zkoušky psychologického charakteru. Co? Woody?! (Že nejerotičtější oplodňováky, erhm vlastně filmy, v Hollywoodu momentálně točí 76letý "dedko", je shame pro mnohý mladý režisérský ucha. Trošku.) ()

Mo. 

všechny recenze uživatele

Milostné mnohoúhelníky probíhají ve filmech obvykle podle tradičního scénáře: Ten se rozejde s tou, ta začne chodit s tímhle, na konci se to celé nějak promíchá a srdce, která k sobě mají nejblíž spolu setrvají na věky věků, ta méně šťastná zústanou na ocet - nemá to šťávu, nemá to styl a postavy jsou charakterově značně ploché. Ještě, že tohle není ten případ. Jednoduchý koncept (Vicky a Cristina potkají na prázdninách v Barceloně přitažlivého umělce) je zpracován velmi citlivě a zároveň originálně i s nadhledem. Film je podáván sympaticky rozvolněným tempem s nádechem exotického Španělska. Postavy se chovají v rámci žánru velice přesvědčivě, jejich rozhodnutí jsou uvěřitelná a hlavně, jsou divácky zajímavé - máte chuť je víc poznat a pochopit. První polovina filmu jede v celkem očekávaných kolejích, ale ve chvíli, kdy na scénu vstoupí třetí "osudová žena" (bezchybná Penélope Cruz), vše dostává nový rozměr a zábava se rozjíždí naplno. Přitažlivé exteriéry a interiéry hlavního města Španělska a tématicky laděná hudba už jen dokreslují vynikající dojem. Rozhodně jeden z nejmilejších filmů svého druhu. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Hodně slabé 3*. Ukecaný film, který se plácal od ničeho k ničemu. Nebýt Penelope, byl by to pro mě propadák. Dokonce i Bardem hodně zapadnul. Opět se mi dostalo utvrzení, že Scarlet Johansson je velmi špatná herečka, ve scénách s Penelope to bylo tak markantní, že evidentnější to být nemohlo. Prostě nevýrazné, akorát tak na nedělní odpoledne na Nově. ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Odlehčená letní španělská romance.. Jemně pojaté, plynulé, s lehkým humorem a nadhledem.. Když už romantika, tak právě taková. Woody Allen mě potěšil. Stejně tak jako i všichni herci.. Samozřejmě především ti 4 hlavní! Ani mi nevadily ty tuny umění a umělců všude kolem:-) To bylo vedlejší a nepodstatné. -- 74% -- ()

kobe6 

všechny recenze uživatele

Svižně natočené romantické drama o tom jak se může jednodušše poplést hlava z cizího kraje. Hlavní herecká trojka to odtáhla skvěle. Repsektivě čtyřka, protože Penelope je úžasná ženska co nejen vypadá, alei hraje. ()

Související novinky

Woody vyměnil krásu za... zkušenosti

Woody vyměnil krásu za... zkušenosti

15.02.2009

Všechno se točí kolem Woodyho Allena. No... možná ne tak docela, ale my už jsme si s ním dnešní nálož novinek nějak poslepovali ;-). Takže především je tu Woodyho nový film, který asi nebude tak… (více)

Zajímavé premiéry v Cannes

Zajímavé premiéry v Cannes

28.04.2008

Chystáte se na filmový festival v Cannes? ;-) Že ne? Nevadí. Tak nebo tak je přehled filmů, které na francouzské riviéře mezi 14. a 25. květnem poprvé uzří světla promítaček, pozoruhodný. Třeba Clint… (více)

Další Jarmuschův vlk samotář

Další Jarmuschův vlk samotář

27.02.2008

Španělsko se kdysi těšilo oblibě tvůrců spaghetti-westernů a historických velkofilmů, dnes se do sluncem zalitých končin pod Pyrenejemi stěhují renomovaní (skoro)nezávislí režiséři. Po Woodym… (více)

Reklama

Reklama