Reklama

Reklama

Vicky Cristina Barcelona

  • Španělsko Vicky Cristina Barcelona (více)
Trailer 1

VOD (1)

Horkým sluncem provoněné letní dny, zbavené všech starostí a spěchu chtějí v Barceloně společně prožít dvě mladé Američanky. Jsou to poněkud volnomyšlenkářská Cristina a její na první pohled příkrá, zásadová kamarádka Vicky, která má před svatbou. Jejich plány se „lehce zkomplikují“, na cestě potkávají spontánního malíře Juana Antonia, s jeho krásnou a nepříčetně žárlivou bývalou manželkou, Marií Elenou. Je pochopitelné, že srážka tak temperamentních charakterů na malém prostoru nemůže skončit jinak než žhavým dobrodružstvím… Známý americký režisér Woody Allen se rozhodl natočit především oddechový romantický příběh točící se kolem lásky a citů, a nutno říci, že se mu to úspěšně podařilo. V hereckém obsazení se také spolehl na „hereckou chemii“ představitelek Scarlett Johanssonové, Penélope Cruzové, Rebeccy Hallové a jejich mužského protějšku, Javiera Bardema (známého z filmů Goya, Tahle země není pro starý). (Česká televize)

(více)

Recenze (987)

Gac 

všechny recenze uživatele

Woody Allen navštívil Španělsko a natočil zde film o milostných vztazích. O tom jak mohou být složité, jednoduše vzniknout a být tak trochu povrchní. Javier Bardem byl zvolen výborně a stal pro určitou část publika (tu hezčí) ikonou tohoto filmu. Pro tu druhou část publika tu zbývají dvě půvabné dívky a dvě je vždy více než jedna a možná i proto ve filmu vznikl milostný trojúhelník. ()

Chamyl 

všechny recenze uživatele

Španělská letní romance, které nemůže odolat ani ten největší realista s jasně narýsovanou životní cestou. Allen hraje na struny své španělky s precizní přesností, díky které mu divák přes počáteční nedůvěru nakonec podléhá stejně, jako Rebecca Hall tomu nesympatickému malíři. Směsice citů i pocitů vonících létem a mořem, které vždy skončí s nástupem do letadla a návratem domů. Woody Allen to zná a umí o tom dobře vyprávět. Další bod pro něho i pro jeho výběr herců. ()

Hwoarang1 

všechny recenze uživatele

Allen mě dokonale překvapil. Vynikající vztahové drama bortící neúnosná klišé v romantických komediích. Skvělé výkony herců, které ale zastínila Penelope. Jen ten Vicky manžel mohl být méně ňoumovatý. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

Hodně nudný film. Laciný, plytký a nezáživný. Téma různých (ale hlavně ne normálních) podob lásky a z nich vznikajících problémů je podáno velmi ploše a bez výraznějšího příběhu. Vypraveč mi naprosto nesedl - to musí divákovi každou chvíli říkat, kam postavy jdou a co si myslí? Myslím, že by to šlo ve filmové řeči udělat daleko lépe. Jednu hvězdičku dávám jen za krásné španělské prostředí. ()

departed 

všechny recenze uživatele

Vlastně nevidim důvod, proč nedat plnej počet. Moc příjemná romantická Allenovka, do které si Woody vybral ksakru dobrý herce, kteří tvoří pevný základ filmu a všichni hrají velmi pohodově (základní čtveřice). Navíc krásný prostředí Španělska a atraktivní hudba pak už jen dodávají filmu víc na kvalitě a poklidné atmosféře. Nádherný výlet do Evropy. ()

Petus 

všechny recenze uživatele

Penelope Cruz fantastická. Javier Bardem šarmantní až na půdu. Scarlett Johansson skvělá jako ostatně vždy. Rebecca Hall velmi milé překvapení. Woody palec nahoru...oba palce nahoru. ()

Izz 

všechny recenze uživatele

Vicky Cristina Barcelona je to nejlepší,co vzešlo ze spojení Woodyho Allena a Evropy.Tam,kde byl match Point až příliš divadelně teatrální a Půlnoc v Paříži představovala pouze fantaskní hříčku,tam je temperamentní výlet do Barcelony neskonale živelný,geniálně napsaný a je v něm přesně namíchán poměr komična a dramatična,tak jako ve Woodyho největších majstrštycích.A zatímco pro pány je pak třešničkou na dortu sexy dračice Scarlett,dámy (a zejména já) pak mohou obdivovat charisma a sex-appeal španělského kance Javiera Bardema.Dokonalé divácké potěšení. ()

Chasida 

všechny recenze uživatele

Cristina continued searching, certain only what she didn't want... Příjemný odpočinkový film, sem tam s nějakým moudrem o lásce a partnerském soužití. Některá moudra jsou více pravdivá, jiná méně. Potěšil mě přesvědčivě bohémský Javier Bardem a španělsky živelná (a zatraceně pěkná) Penelope Cruz. Španělsko-anglické hádky mi sedly... (75%) ()

fantomas19 

všechny recenze uživatele

Americko-španielska komédia Woodyho Allena z roku 2008 je láskavým náhľadom do temperamentnej duše španielskeho ľudu. Dve Američanky, Vicky (Rebecca Hall) a Cristina (Scarlett Johansson), prichádzajú do Barcelony stráviť slnečné leto. Do života oboch dievčat ráznym spôsobom vstupuje maliar Juan Antonio Gonzalo (Javier Bardem). Rozdielnosť pováh Vicky a Cristiny a ešte komplikovanejšie vzťahy umelca a jeho exmanželky Marie Eleny (Penélope Cruz) však nebránia dievčatám užiť si atmosféru španielskej prekrásnej krajiny plnými dúškami a odchádzať z krajiny s úplne rozladenými myšlienkami o svojich životoch a vzťahoch. Nový film Woodyho Allena je veľmi príjemný a namiesto psychoanalytického rozoberania vzťahov mu za negatívny kontrast poslúžili vášnivé búrky rozhádaného páru, pričom vo filme dominujú pozitívne pohnútky - očarenie, zamilovanosť a užívanie si života pri dobrom vínku a gitarovej hudbe. ()

Nightswimmer 

všechny recenze uživatele

Nabazenost (Polnocou) v Parizi skoncila rozcarovanim v Barcelone - skvostni herci, skvostne myslienky, neaka ta atmosfera sposobena opakujucim sa refrenom "barselooona" a vysledne stominutove zadrhavanie sa ()

klara.lily 

všechny recenze uživatele

Co se týká příběhu, mě film až tak nenadchnul... vše ovšem vyvažuje nádherná atmosféra mého oblíbeného města skvěle podkreslená jímavou hudbou. A musím tedy podotknout, že s Penélope Cruz bych se hádat fakt nechtěla, je šílená :) ()

Mijagi 

všechny recenze uživatele

Barcelona, herecké obsazení, pestrá paleta barev… tenhle prosluněný Woody Allen mi vzdáleně evokuje dílo Pedra Almodóvara. Příběh dvou kamarádek pronikajících do tajů, ale také úskalí hédonistického užívání si světa. Zajímavý pohled do několika vztahů, letní bezstarostnost, mnoho sklenic lahodného vína vypitých za zvuků teskných melodií vybrnkávaných na strunách kytary, rozpálená dlažba katalánských měst, svěžest venkovských letovisek, temperamentní ženy, bohémští muži, nesčetně skic uměleckých obrazů. Vicky Cristina Barcelona v zimním víkendovém odpoledni zahřeje. ()

baltik 

všechny recenze uživatele

Hlavně takové nenásilné "milostné psaníčko z Barcelony". Film člověka nenutí uvěřit, ostatně jako vždy mírně abstraktně jak je u Woody Allena zvykem. ()

liberita 

všechny recenze uživatele

Woody Allen nikdy nepatril k mojim obľúbeným tvorcom, preto som jeho filmy príliš nepozerávala. Tento sa však odohráva v magickej Barcelone a prináša so sebou v hereckom obsadení viaceré zaujímavé mená, preto som sa rozhodla dať mu šancu. Škoda premárneného času. Komentovanie celého deja rozprávačom je smiešne až trápne a všetky prítomné postavy sa chovajú tak nelogicky, že je prakticky nemožné vyvinúť si k niektorej z nich sympatie. Vzhľadom k tomu, že Penelope vyhrala za Vicky Cristinu Barcelonu Oscara by som očakávala, že sa vo filme objaví viac a jej postava mohla byť hlbšia, žiarlivejšia a vášnivejšia. Javier Bardem sa tiež príliš nesnaží a Scarlett s Rebeccou sú tu naozaj iba na pozeranie. Najviac ma ale asi iritovala scéna, v ktorej Bardem Penelope asi stokrát zopakuje aby rozprávala anglicky, vtedy som film naozaj skoro vypla. Hviezdička za Barcelonu. ()

winstonik 

všechny recenze uživatele

Všetko, čo ste chceli vedieť o nenaplnenej láske, ale báli ste sa opýtať? Nie celkom. Ako variácia na tú tému fajn. ()

Související novinky

Woody vyměnil krásu za... zkušenosti

Woody vyměnil krásu za... zkušenosti

15.02.2009

Všechno se točí kolem Woodyho Allena. No... možná ne tak docela, ale my už jsme si s ním dnešní nálož novinek nějak poslepovali ;-). Takže především je tu Woodyho nový film, který asi nebude tak… (více)

Zajímavé premiéry v Cannes

Zajímavé premiéry v Cannes

28.04.2008

Chystáte se na filmový festival v Cannes? ;-) Že ne? Nevadí. Tak nebo tak je přehled filmů, které na francouzské riviéře mezi 14. a 25. květnem poprvé uzří světla promítaček, pozoruhodný. Třeba Clint… (více)

Další Jarmuschův vlk samotář

Další Jarmuschův vlk samotář

27.02.2008

Španělsko se kdysi těšilo oblibě tvůrců spaghetti-westernů a historických velkofilmů, dnes se do sluncem zalitých končin pod Pyrenejemi stěhují renomovaní (skoro)nezávislí režiséři. Po Woodym… (více)

Reklama

Reklama