Reklama

Reklama

Chyťte Cartera

Trailer

Poštvat proti sobě zkušeného zabijáka, to není nikdy dobrý nápad. Surový londýnský gangster Jack Carter (Michael Caine) odjede do rodného Newcastlu, aby objasnil tragickou smrt svého bratra Franka. Ten údajně zemřel při autonehodě, když řídil opilý. Jack má však od počátku podezření, že mladíka někdo zavraždil. Frank totiž nikdy nepil. Carter tudíž začne obcházet lidi z místního podsvětí, se kterými se ostatně dobře zná z minulosti. Zpočátku mu zdejší gangsteři dají jen najevo, že by měl všeho nechat a odejít. Jenže to rozhodně není Jackův styl. A s tím, jak muž postupně odhaluje souvislosti Frankovy smrti, stává se ještě umíněnějším – a brutálnějším... Britský snímek režiséra Mikea Hodgese je adaptací kriminálního románu Teda Lewise. Českým divákům je možná známější z amerického remaku Sejměte Cartera, v němž titulního hrdinu ztvárnil Sylvester Stallone. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

HAL 

všechny recenze uživatele

Michael Caine jako Carter je úžasná svině. Nepotřebuje předvádět akrobatické prostocviky a střílet obouruč z kulometů aby vzbuzoval naprostý respekt, stačí mu prosté klidné charisma... a naprostá a imponující bezohlednost. "Get Carter" vychází z francouské školy gangsterek s Alainem Delonem, ale jejich přesah s vykreslením prostředí a ponorem do nitra hlavní postavy osekává na naprosté jádro čistého thrilleru. Carter nepotřebuje zkoumat svou duši ani propadat romantickým vábením, Carter je buldok který jde za svým cílem a nic jiného ho nezajímá. I díky tomu má film na dobu svého vzniku, a na zcela standardní délku, vyloženě ohromující tempo. 8/10 ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

One man show Michaela Cainea ktorého charizma vyniesla tento film do výšin. Caine tu stvárňuje nóbl Londýnčana menom Jack Carter ktorému zabijú brata v jeho rodnom malom vidieckom mestečku. Keďže smrť a teda príčinou automobilovej nehody pri ktorej Carterov brat zomrel bol alkohol, pritom on sám nikdy nepil, sa Carter rozhodne vyšetriť skutočnú podstatu, a dôvod zabitia, na vlastnú päsť. Ako v každej podobne ladenej kriminálke sa začína vyšetrovanie od malých rybičiek postupne až k veľkým bosom podsvetia. Ako som už písal na začiatku najlepšia a jediná vec pre ktorú sa oplatí túto snímku vidieť je hlavná postava. To jeho vystupovanie, dialógy, suché Anglické vtipy, narážky a štýl ktorý tu predvádza sa proste nevidí každý deň. človek potom zabudne že sa tu toho až tak moc nedeje.. dve tri vraždy jedna prestrelka zopár milostných scénok a tak. Celkom zaujímavý bol aj hlavný hudobný motív.. V jednoduchosti je sila. ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Není asi mnoho herců, které by si mohl filmový režisér dovolit nechat hned ze začátku bez rozvinutí zápletky jen tak několik minut chodit prázdnou ulicí či nezajímavým bytem, pomalu občas otevřít skříň nebo bez náznaku napětí dlouho si prohlížet pušku... a stejně to vyzní v jejich podání nesmírně zajímavě. Michael Caine je určitě jedním z nich, i díky svému typickému odzbrojujícímu pohledu. Zatímco řada komentujících zde filmu vyčítá dlouhý nudný rozjezd či hodně pomalé tempo (úpřimně, u některých filmů to mívám podobně), tady jsem si naopak nejvíc užil cca první půlhodinu, kde se ve filmu prakticky nic tak strhujícího nedělo. Když začal Carter stále více a pořád brutálněji vraždit spoustu lidí vedle sebe, mé zalíbení v jinak technicky zdařilém filmu s působivou atmosférou postupně uhasínalo. Film o vraždícím gangsterovi pro mne postrádal něco navíc, buď alespoň jednu výraznou kladnou postavu (nějakého muže zákona a pod.) coby protiklad ke Carterovi, nebo v opačném případě alespoň hlubší myšlenku. U neo-noirů 70. let jsem přesně zvyklý na kriminální príběhy s výrazným společenským přesahem, z Hodgesova snímku se pro mne vyklubal jen prvoplánový thriller založen z velké části na násilí. Jsem zklamán, tohle jsem fakt vidět nemusel. Dvě hvězdičky patří Michaelu Cainovi, který se urputně zhostil své úlohy, třetí dávám za atmosféru. 55% (viděno v rámci Challenge Tour: "30 dnů se světovou kinematografií" 2020) ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Drsny, brutalny a realisticky film o londynskom gangsterovi/vrahovi, ktory sa vracia do rodneho Newscastlu na pohreb brata a pri tom zistuje, ze bratova samovrazda bola fingnovana miesntym gangom. Aj napriek zakazu svojho gangu, sa Carter opusta do krvavej odplaty. Get Carter je film, ktory sa vykaslal na klise noir gangsteriek, zobrazil svet gangsterov tak, ako by v realy mohol fungovat s typickym britskym akcentom - bez narocnych vizualnych efektov a s obcasnymi brutalnymi scenami s civilnym, cynicky chladnym M.Cainom v hlavnej ulohe. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Michael Caine v kravatce, nažehlenym obleku a s pečlivě načesanou pěšinkou se potlouká po nejrůznějších ošuntělejch místech a zabijí další osoby v kravatce, nažehlenym obleku a pečlivě načesanou pěšinkou. Já si v těhle oldskool kriminálkách docela libuju, ale tohle patřilo spíš mezi slabší kousky. Nedá se tomu upřít určitá 70-ková syrovost a občas i surovost, ale nějak mě to nedokázalo vtáhnout do děje, takže mi vlastně bylo celkem jedno, kdo tam koho zrovna zabijí. Navíc ty vražedný scény jsou občas dost amatérsky natočený. Třeba útočník bodá nožem někam do vzduchu a oběť se teatrálně kácí k zemi. Nebo průstřel hlavy vypadá jak beďar na čele. Oko diváka může potěšit polonahá Britt Ekland a pak ještě nějaká jedna čubka, jejíž jméno neznám. Slabý 3 hvězdy... ()

Galerie (64)

Zajímavosti (10)

  • Jack Carter (Michael Caine) užívá jako svou osobní zbraň samo nabíjecí pistoli Sig P210" v ráži 9 Parabellum. Dodnes se jedná o nejpřesnější sériově vyráběnou pistoli na světě. Cena v základním provedení činí cca 50 000 Kč. (ČSFD)
  • V prvním záběru z baru v Newcastlu má muž, jenž zírá na Jacka Cartera na ruce šest prstů. Tato abnormalita je vidět, když muž zvedá půllitr s pivem. (Javert)
  • Když Jack Carter vstoupí do Kinnearova domu, visí tam na zdi štít kmene Zulu. Tedy kmene, kolem kterého se točil eponymní film, právě s Cainem v hlavní roli. (Javert)

Související novinky

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (více)

Reklama

Reklama