Reklama

Reklama

VOD (1)

Třetí díl série Underworld, která ve světě vydělala přes 200 milionů dolarů, se zabývá podstatou krvavého boje mezi aristokratickými upíry a barbarskými Lycany (vlkodlaky), který se táhne už po staletí. Mladý Lycan Lucian (Michael Sheen) se ujme role mocného vůdce a sjednotí vlkodlaky v boji proti Viktorovi (Bill Nighy), démonickému králi upírů, který je po stovky let pronásleduje. K Lucianovi se připojí i jeho tajná láska, krásná upírka Sonja (Rhona Mitra), aby se společně pokusili osvobodit Lycany z jejich krutého otroctví. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (582)

petero 

všechny recenze uživatele

Túto sériu mám rád. Komu neučarovala, RISE OF THE LYCANS to určite nezmení. Zmena režiséra nie je vôbec badateľná čo má za následok zrejme prenesenie deja do minulosti. Moderné strelné hračky nahradili hračky zastaralé ale na tú dobu samozrejme hi-tech, sadomaso oblečky ostali, návrat postáv z jednotky a dvojky tiež potešil ako i nájazd lycantov na upíriu pevnosť, len to nevyužitie potenciálu Rhoni dosť zamrzí, hlavne po jej skvelej „one woman show“ v DOOMSDAYi. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Zbytečný prequel ke dvěma zbytečným filmům. Ale jestliže jednička a dvojka měly alespoň jakýs styl, trojka je nezajímavá a totálně bez atmosféry. Sice je to celé děnsně "cool" v kůži a temně modré, ale nefunguje to ani vteřinu. Ani jinak skvělý Bill Nighy ze sebe nedostal nic víc než několik zlostných kukučů do kamery. A příběh? Na ten raději zapomeňte, stejně jako to udělali autoři. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Vyloženě z toho čumí propálený potenciál. Středověká stylizace byla cool už v prologu dvojky a natažená na celovečerní stopáž má rozhodně co nabídnout. Navíc se třetímu dílu evidentně dostalo i slušné dávky peněz, tudíž kulisy nevypadají úplně papundeklově (studiem páchnoucí les je jiná liga) a triky se dají v pohodě snést. To je z "kladů" asi všechno. Tatopoulos je totiž strašný dřevo a když režíruje sebekratší stupidní dialog, je to jednoduše k smíchu, vyleštěné kontaktní čočky jsou na vykašlání bránice a ze řetězu utržený střih je vysloveně na facku, jak pro pana režiséra, tak především pro zkouřeného střihače, který zazdil i to poslední, čím byl Underworld vždy trochu zábavný. Wiseman měl - když už nic jiného - cit pro dynamiku a jakmile se chopil akčních otěží, lítal adrenalin vzduchem. Tatopoulos připomíná leda snaživého žáka po obrně. ()

Artran odpad!

všechny recenze uživatele

Oproti prvním dvěma Wiesmanovým filmům, které přes nezastíranou béčkovou prvoplánovost hlavní dějové linie a eklektičnost mnohých detailů dokáží vyvolat pocit určitého kompaktního fikčního celku, ve kterém se potenciálně mohou líhnout další příběhy a který má dostatečný šarm, aby vzbudil jistý, byť jen prchavý, zájem, je Tautopoulosův prequel monotónní a řemeslně stupidní zbytečnost, kde se režisérská impotence vyjevuje o to více, že divák zná díky pokračováním rozuzlení a zažívá tedy pocit, jako by mu někdo strčil hlavu pod vodu a on, dusíce se po dobu devadesáti minut, uzřel v okamžiku nadechnutí v záblesku osudově nutný konec, který ukončí jeho makabrózní utrpení. Točit prequely je tuze, tuze nevděčné... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Překvapivě se jedná o možná zajímavější díl než předchozí dva. A i tempo je mnohem lepší, hlavně tedy díky faktu, že to má bez titulků 80 minut, což je pro podobné béčko dar z nebes. Velkým plusem je příběh, který je nejlepší. Dále pak absence Speedmana a naopak velká role pro Michaela Sheena, který se ukázal být nejlepším hercem, který se v sérii kdy mihnul. "To je teprve začátek" na konci prostě muselo zaznít. 55% ()

Galerie (70)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo na Novém Zélandu. (Epistemolog)
  • V Severní Americe film utržil 45,8 milionu amerických dolarů, celosvětově pak 92,2 mil. (NIRO)

Související novinky

Válka upírů s vlkodlaky taky ve 3-D

Válka upírů s vlkodlaky taky ve 3-D

11.08.2009

Třetí Underworld s podtitulem Vzpoura Lycanů sice nevydělal tolik jako předchozí dvě části, ale při rozumném rozpočtu 35 miliónů dolarů jsou i tržby v celkovém souhrnu 91 mega docela potěšující. Něco… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Prezident v ohrožení. Už zase.

Prezident v ohrožení. Už zase.

17.11.2008

Len Wiseman se po úspěchu Smrtonosné pasti 4 vykašlal na sérii Underworld a třetí část za něj natočil trikový mistr Patrick Tatopoulos. Len očividně čekal na mnohem atraktivnější nabídky. Jedna… (více)

Reklama

Reklama