Reklama

Reklama

VOD (1)

Třetí díl série Underworld, která ve světě vydělala přes 200 milionů dolarů, se zabývá podstatou krvavého boje mezi aristokratickými upíry a barbarskými Lycany (vlkodlaky), který se táhne už po staletí. Mladý Lycan Lucian (Michael Sheen) se ujme role mocného vůdce a sjednotí vlkodlaky v boji proti Viktorovi (Bill Nighy), démonickému králi upírů, který je po stovky let pronásleduje. K Lucianovi se připojí i jeho tajná láska, krásná upírka Sonja (Rhona Mitra), aby se společně pokusili osvobodit Lycany z jejich krutého otroctví. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (582)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Dalo se to, na to jak je tahle série bídná a zbytečná, jsem se u tohodle dílu moc nenudil. Příběhově je to sice pořád hodně blbý a snaha přesunout to všechno na úplný začátek, aby se tím podbarvila ta jejich mytologie mě úplně míjela, páč si toho z předchozích dílů moc nepamatuju. Ale akce byla obstojná, Rhona Mitra tam byla naštěstí méně než jsem čekal a Nighy s Sheenem jsou pro tyhle filmy až moc dobří.50% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|62%| Třetí Underworld. Avšak dějem se nám to posune o dost nazpět. Toho jsem se právě obával. K této sérii jsem se teprve nyní dostal. První díl mě bavil, nebyla to žádná extra pecka, ale trochu mi to Bladea a i RE připomnělo – to se cení. Dvojka byla slabší a právě tahle trojka je asi tak na tom podobně, možná o něco lépe. Děj je tu opravdu prostý, není na rozdíl od druhého filmu těžko stravitelný, ale to není také všechno. Čekal jsem ke konci aspoň nějaké to rozuzlení či lepší a dramatičtější finále. Krom toho mi tu zde chyběla Kate Beckinsale. I tak nehodlám nic víc kritizovat. Akce byla dobře natočená, postavy mě celkem bavili, prostě taková nenáročná zábavná jednohubka. Hudba byla ok. U dvojky mě mrzelo, že to šlo kvalitou trochu dolů, když mě první snímek zaujal. Zde mě to moc netrápilo. I dějem se to posunulo skoro na začátek. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Vyloženě z toho čumí propálený potenciál. Středověká stylizace byla cool už v prologu dvojky a natažená na celovečerní stopáž má rozhodně co nabídnout. Navíc se třetímu dílu evidentně dostalo i slušné dávky peněz, tudíž kulisy nevypadají úplně papundeklově (studiem páchnoucí les je jiná liga) a triky se dají v pohodě snést. To je z "kladů" asi všechno. Tatopoulos je totiž strašný dřevo a když režíruje sebekratší stupidní dialog, je to jednoduše k smíchu, vyleštěné kontaktní čočky jsou na vykašlání bránice a ze řetězu utržený střih je vysloveně na facku, jak pro pana režiséra, tak především pro zkouřeného střihače, který zazdil i to poslední, čím byl Underworld vždy trochu zábavný. Wiseman měl - když už nic jiného - cit pro dynamiku a jakmile se chopil akčních otěží, lítal adrenalin vzduchem. Tatopoulos připomíná leda snaživého žáka po obrně. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Nic moc, digitální vlkodlaci vypadají srandovně, akce je roztřepaná, chaotická, bez nápadů a nezajímavá, Rhona Mitra je sexy a asi největší průšvih je Michael Sheen, který se do role likvidátora Luciana absolutně nehodí. Bill Nighy opět příjemný výkon, ale ostatní herci už tak výrazní nebyli. Mezi Rhonou a Sheenem to nikterak nejiskří a tak celkově jsem toužil, aby aspoň závěr byl dobře rozparáděný, ale chtěl jsem asi moc. Pro mě zklamání, Cesta Bojovníka s upíry a vlkodlaky, nic víc, mé hodnocení 1 hvězdička… ()

Ernia 

všechny recenze uživatele

Hlavní dojmy z filmu? Nepříjemná hlavní hrdinka, vykulené oči Luciana, divně mluvící černoch, prapodivná krev, samá tma.. prostě takový maškarní. Naštěstí to mělo jen hodinu a půl. Jediným světlým bodem by byl Bill Nighy, ale ten tu neukazuje nic, co bychom od něj už dávno neviděli. Přijde mi, že hraje furt stejně a to mě tady už nebavilo. Stejně jako celý film ()

Galerie (70)

Zajímavosti (5)

  • V Severní Americe film utržil 45,8 milionu amerických dolarů, celosvětově pak 92,2 mil. (NIRO)
  • Natáčení probíhalo na Novém Zélandu. (Epistemolog)

Související novinky

Válka upírů s vlkodlaky taky ve 3-D

Válka upírů s vlkodlaky taky ve 3-D

11.08.2009

Třetí Underworld s podtitulem Vzpoura Lycanů sice nevydělal tolik jako předchozí dvě části, ale při rozumném rozpočtu 35 miliónů dolarů jsou i tržby v celkovém souhrnu 91 mega docela potěšující. Něco… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Prezident v ohrožení. Už zase.

Prezident v ohrožení. Už zase.

17.11.2008

Len Wiseman se po úspěchu Smrtonosné pasti 4 vykašlal na sérii Underworld a třetí část za něj natočil trikový mistr Patrick Tatopoulos. Len očividně čekal na mnohem atraktivnější nabídky. Jedna… (více)

Reklama

Reklama