Reklama

Reklama

Rytíř John Gregory (Jeff Bridges) byl posledním žijícím členem řádu válečníků, kteří po staletí chránili svět před silami temna. Byl to on, kdo jim mohl zasadit smrtelnou ránu, když ulovil Královnu čarodějnic (Julianne Moore). Stačilo ji zabít. On se do ní místo toho zamiloval a místo smrti pro ni zvolil vězení, z něhož nebylo úniku. Pouze zdánlivě. Mocná čarodějka hnaná nenávistí se dokázala dostat na svobodu a teď shromažďuje armádu svých věrných, aby se pomstila za své pokoření, a to nejen Gregorymu, ale všem, kteří stojí na jeho straně. Aby Gregory nebyl na svůj boj sám, musí najít mýty opředeného Sedmého syna, muže s mimořádnými schopnostmi. Měl by jím být Tom Ward (Ben Barnes), jenže mladý farmář jako legendární válečník rozhodně nevypadá a moc toho na první pohled neumí. V jeho rodokmenu se však skrývá tajemství, které Gregorymu naznačuje, že se přece jen nemýlil. Společně se vydávají na pouť po podivuhodných krajích, během níž čelí čím dál těžším nepřátelům, které proti nim Královna čarodějnic posílá ve snaze získat čas. Čas k tomu, aby její rostoucí moc byla neporazitelná. (Cinemart)

(více)

Videa (24)

Trailer 1

Recenze (615)

Fr 

všechny recenze uživatele

„PŘED OSUDEM SE NEUKRYJEŠ…“ /// Těšil jsem se na svět, kde jsou legendy a noční můry realitou. Tohle totiž mohla bejt hezká pohádková fantasy. Bohužel plytkej příběh nezachrání parádní vizuál, ani Jeff Bridges, kterej si tu Gandalfovskou roli užívá. Temnota je utopená ve spoustě zbytečnejch keců a finále je vodfláknutý. Nedivím se, že tahle pohádka u dospělejch propadla. Takovej Honza s Mařenou jsou proti tomuhle veledílo! A když Sedmej syn, tak jedině TENHLE! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu Strašidelný učeň - The Last Apprentice: Revenge of the Witch, kterou napsal Joseph Henry Delaney v roce 2004, neznám. 2.) Netuším co vznikne, když cigán vojede čarodějnici (tak bacha! To si stříkneš do gatí!). 3.) Moje stará je čarodějnice. 4.) Thx za titule ,,ondrejlo86“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Asi bych nechtěl být sedmý syn sedmého syna, jehož hlavní předností je, že neurazí, nenadchne. ___ Zase a znovu bylo z filmu patrné to, že Peter Jackson a Howard Shore jsou pro fantasy žánr tím, co Hans Zimmer pro Hollywoodský soundtrackový mainstream: Homogenizujícím úhelným kamenem žánrových klišé již druhé dekády filmové tvorby (dobrá, Hans Zimer už minimálně třetí). ___ Mnohem raději bych viděl Sedmého syna v podobě seriálu po boku Herkula a Xeny. ___ Třetí hvězda je za dvě scény: V prvním případě mě uchvátil vteřinový záběr, kdy kamera z pohledu ze zadu kopíruje pohyb lesem běžící srny . V druhém případě jde o jistě vykradenou rozmluvu (spoilery): a>... a o čem se zdá v nočních můrách monstrům? b>O lidech, předpokládám. ___ Snahu problematizovat pozici dobra a zla snímek svým závěrem ztrapňuje. Milé ale bylo při sledování nacházet fragmenty "starých dobrých" pohádek. Mimochodem, až do teď jsem nikoho neviděl krmit prasata jako slepice, ale proti gustu... ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ano. Rozhodne áno. Moje áno dávam tomu, že to mohlo byť rozhodne lepšie. Začiatok sa síce tvári ako drsný fantasy film v štýle filmu Solomon Kane, lenže niekde v polke (alebo ešte pred polkou) ako keby si scenáristi (alebo spisovateľ?) zmyslel, že musí pridať trošku humoru (ktorý sa okrem pár Bridgesových hášok nepodaril), romantiky (zívačka, ale pohlaď na Aliciu Vikanderovú stojí za to, v knihe len ťažko) a vlastne nech sa celkovo upustí trochu pári s temnejších tónov (aby to nebolo zbytočne temné lebo to nezarobí), ale na druhú stranu aby to zas nevyzeralo ako Narnia. A Siedmy syn siedmeho syna je niekde uprostred medzi spomínaným Solomonom a Narniou. Nechcem to zas kritizovať lebo pozerať sa to dá, jednoduchosť a predvídateľnosť príbehu mi nevadí, ale keby radšej natočili plnohodnotnú Dark Fantasy bolo by lepšie lebo ako celok sa to trochu rozpadá. S pribúdajúci minútami sa snáď napätie úplne vytratilo a záverečné finále je len obyčajná fajtovačka bez nejakých lepších nápadov. Škoda. Siedmy syn mohol byt dobrý kúsok, keby to možno zobral zručnejší režisér, lebo kostými, masky, výprava, hudba a povedzme aj efekty a herci celkom ušli. P.S: Julianne Moore ako Malkin je zaujímavý hlavný záporák, ale keby sa volala Crosby alebo Ovechkin, určite je to iná káva. 65% - 3* ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tak to je asi celý Západozemí pěkně v řiti, když Jon Sníh neumí ulovit ani prťavýho draka! Ale teď vážně. Cool zpomalovačky a pár bitek. Přeju tomu pochopitelně kasovní úspěch, aby se zase podobný "fantasy" na několik let nepakovaly ze sálů, což by mě docela mrzelo. Že to začne od druhé poloviny připomínat spíše nedělní pohádku z produkce ČT, to už je věc druhá, stejně jako že se vlastně jedná o prachsprostou kopírku tohohle béčka s Cagem - a to je zároveň i odpověď na otázku, proč jde Sedmý syn do kin až teď, žeano. btw jsem si celou dobu naivně myslel, že jde o hranou adaptaci Cardova skvostu, a ono prej vůbec! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Film pro první letošní návštěvu kina jsem zvolil dobře. Parádní nenáročná zábava na odreagování, když si chce člověk užít nějaký to natvrdlý efektama a vtipama nacpaný fantasy. Tohle můžu, sice nebudu popírat, že místy je ten film... jak to říct diplomaticky... ehm blbej, ale já jsem dostal přesně to co jsem chtěl. Pěkný lokace, kvalitní efekty spousta vtípků a hlášek, furt se něco děje na scéně se zjevují všechny možný příšery navíc je tu Julianne Moore jako správně démonická čarodějnice, tak co kurva víc chtít?! Možná mi stačí málo ke štěstí, ale ocením spíš takovejhle jednorázovej zábavnej nářez s přiměřenou stopáží než další výpravnou rádoby oduševnělou dvou a více hodinovou nudnou story typu Exodus. Prostě pohodová jednohubka co si na nic nehraje.70% ()

Galerie (80)

Zajímavosti (11)

  • Hora vo filme sa volá Pendle Mountain podla Pendle Hill, hory v Anglicku, z okolia ktorej pochádzali dvaja ľudia, ktorí boli v roku 1612 súdení za čarodejníctvo. Malkin (Julianne Moore) je s najväčšou pravdepodobnosťou pomenovaná po Malkin Tower, dome, v ktorom žila Demdike, jedna z čarodejníc súdených v roku 1612 v Lancashire. Malkin bolo v tomto období a v tejto oblasti tiež synonymom pre slovo "exkrement". (Astonko)
  • Přestože se ve snímku mluví o příchodu rudého úplňku a jeho viditelná část se s ubíhajícím časem opravdu zvětšuje, po celý film je měsíc ve fázi couvání, a tak by tedy měl během filmu ubývat. (JohnDeRooy)

Související novinky

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

19.08.2013

Produkční společnost Legendary Pictures založil v roce 2000 „vlk z Wall Street" Thomas Tull poté, co shromáždil 500 milionů dolarů z kapes soukromých investorů. Legendary podepsalo smlouvu se studiem… (více)

Reklama

Reklama