Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V neklidných časech po smrti cara Borise Godunova se odehrává tento velkolepý historický příběh. Rusové jsou ve válce s Polskem a v Moskvě právě probíhá povstání proti polskému vojsku. Působivé zpodobnění historických událostí Vás ohromí dokonalou vizuální podobou a strhne svými napětím nabitými scénami. (oficiální text distributora)

Recenze (124)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Spíše než o epické historické drama šlo o takovou romanticko-dobrodružnou pohádku (neštítící se ovšem explicitní krvavé brutality) s fantasy prvky zastoupenými kýčovitými prostřihy na pobíhajícího, naději (či co) symbolizujícího jednorožce a posmrtnou výuku umění meče. Po kostrbatém "flashbackovém" začátku se dějová linka narovnala a v příjemném tempu a lehkém proruském pátosu doklusala až k celkem velkolepé bitvě – dobývání/bránění hrádku, slušnému závěrečnému souboji s charizmatickým zlotřilcem Michała Żebrowskiho i uspokojivému uzavření. ()

Kalper 

všechny recenze uživatele

Hodně rozvleklé a chvílemi až za hranicí únosnosti. Kdyby stopáž byla o hodinu kratší, moc by to celému filmu prospělo. Nicméně když zapomenu na tu omáčku a dostanu se k jádru, je to docela zajímavý historický/fantasy film ve kterém vyniká především Michal Zebrowski v roli polského dobyvatele. Mírný podprůměr. ()

Reklama

LucyW. 

všechny recenze uživatele

Z těch komentářů jsem trochu v šoku... Polští kozáci? Nic takového neexistuje, v Polsce byli Záporožci a to byli vlastně Ukrajinci... Ty myslíš husary! Myslím, že do očí by se polskému husarovi dalo říct kozáku tak jednou:-))) jo a antipolský to... není. Jednou tam byli Poláci jako okupanti, tak je nejde líčit jako hodné strejčky. To je jako tvrdit, že Atentát je protiněmecký a Sandokan protibritský. No nic. Tak trochu souhlasím s wosho, až příliš jsem si užívala reálie, než abych dokázala dát dohromady, o čem že to vlastně bylo a proč se mi to tak líbilo, ale líbilo. Hrozně moc líbilo. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Podivnosť tváriaca sa zo začiatku ako historická dráma, zmeniaca sa neskôr na popcornový dobrodružňák s prvkami fantasy? Ehm tak nejak. Surovosť európskych historických reálií sa mixuje s hollywood like filmovým štýlom, medzi ruskými sedliakmi pobehuje superdrsný španielsky šermiar a superobratný a supersympatický mladý "somruskáverziaShiuLaBeoufa" hrdina, k tomu skutočne exkluzívne krvavé orgie...tento film sa dá nazvať kadejako len nie vyvážený :). Odporučiť sa nedá no jednoznačne má svoje silné chviľky a vydarené scény (výprava) (6/10) ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Kronika smutných časů to rozhodně je, zejména co se týče času, který jsem strávil sledováním téhle kraviny. Tohle že je Rusko počátkem 17. století? Nenenene, takhle ruský venkov nevypadal. Všichni jsou tu vymydlení a nažehlení.... A k tomu ještě strašně nepravděpodobný příběh hlavního hrdiny, chudého chlapce zamilovaného do carevny. A navíc málo bitev. Těšil jsem se na špinavé ruské mužiky, polské nájezdníky, bezuzdné násilí.... a nic. Jsem zklamaný. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (2)

  • Historické obdobie Ruska, ktoré je zobrazené vo filme sa označuje aj ako "Obdobie smuty" (čiže bezvládia) a trvalo v rozmedzí rokov 1598 -1613. (MikaelSVK)
  • Nevoľníci sa v Rusku skutočne používali k ťahaniu lodí proti prúdu. Toto "povolanie" sa nazývalo "burlak" (milhouse86)

Reklama

Reklama