Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před dvaceti lety malý George jako jediný přežil havárii letadla, které se zřítilo uprostřed africké džungle a při níž zahynuli i jeho rodiče. Dítě vychoval moudrý mluvící gorilí samec Op. George v džungli získal i další přátele - tukana Tookieho a slona Shepa. Dvacet let poklidného života minulo a nastává doba změn. Na jeho území se objevila půvabná cestovatelka Uršula Stanhopeová. Ta z touhy po dobrodružství opustila San Francisco a vydala se i s malou výpravou do afrického pralesa. Do stejných míst shodou okolností zamířil i její snoubenec, nesnesitelný Lyle Van de Groot, se dvěma dobrodruhy. Cíl jejich cesty je ale jiný, chtějí ulovit pověstnou bílou opici. George se do Uršuly, kterou zachrání před útokem lva, když její snoubenec zbaběle omdlí, okamžitě zamiluje. Uršula si po návratu domů postupně uvědomuje, že Lyla nemiluje, objektem jejích tužeb je George. Ten se vrací do Afriky, aby zachránil Opa, kterého unesli Lylovi kumpáni. Netrvá to však dlouho a objeví se tam nejen Uršula, která mezitím pochopila, že George opravdu miluje, ale také Lyle, s nímž bude muset George svést rozhodující bitvu. (TV Nova)

(více)

Recenze (235)

Matdodo 

všechny recenze uživatele

Skvělá parodie,tady si sedlo úplně všechno.Vtipnej Tarzan Brendan,naivní sympatická kráska (nádherná Leslie Mann) slizkej záporák,sečtělá opice a korunu tomu nasadí hláškující vypravěč.Je to dětsky naivní ale je to hlavně fakt zábavné což je u parodií základ,pobaví se celá rodina....Mám i Krále džungle 2 ,dodnes jsem ovšem nenašel odvahu si ho pustit, nechci si kazit dojem. ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Tomu říkám dobrodružná jízda. Tak tohle je vážně blbost ultra. Žena z města, se ocitne blízko muže z džungle. Jak to asi dopadne? 😄 Ty scény jsou vážně super. Hlášky také super. 😄 Poznámka: I vedlejší postavy jsou super. Hlavně pak průvodci a gorila. Poznámka: Je to dobrý cvok house. Hláška: "Co přitahuje ty holky ke koním?" Je TOP! 😄 Hvězdiček 4 ()

Reklama

liberita 

všechny recenze uživatele

Jedna z najobľúbenejších komédií môjho detstva dokáže aj dnes pobaviť a zaujať tak detského, ako aj dospelého diváka. Brendan Fraser je v hlavnej úlohe skvelý a dosť pravdepodobne podáva jeden z najlepších výkonov svojej kariéry. Leslie Mann je roztomilá, záporaci stupídny, ako majú byť a zvierací kamaráti Georgea často šikovnejší ako on sám. Hudba je chytľavá a viaceré scénky zapamätovateľné na celé roky. Jednoducho pohodový a príjemný film, ktorý si pozriem rada kedykoľvek. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Moje nejoblíbenější komedie z mládí a i dnes se jedná o velmi dobrou zábavu, ač už časem lehce vyčpělou. Tak jako tak je to ale groteskní blbost, která do diváka láduje jeden vtip za druhým (George visí na liáně uprostřed obrovského údolí, poznávání zločince ve vězení, řvaní do telefonu...). Prostě je to parádní prdel, která ani po několikáté neomrzí. 90% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak na tomhle jsem vyrůstal a film jsem si půjčoval v půjčovně každý měsíc několikrát. Film jsem naprosto miloval. Fraser je naprosto famózní idiot stejně jako v Encino man. Naprosto dementní humor který ale parádně funguje. džungle kterou tvůrci vytvořili je uvěřitelná a hlavně zvířata, 90% zvířat je mechanická ale dost často to ani nepřipomíná. Funguje to skvěle. Film mého mládí který sice po 15 letech co jsem ho viděl naposled lehce ztratil, ale i tak se jedná o parádní zábavu. A kdo by zapoměl na legendární Theme" Watch out for that Tree!!" ()

Galerie (21)

Zajímavosti (17)

  • Lev, slon, ptáci i opice byli ve filmu ztvárněni většinou živými zvířaty. Gorily z Georgova (Brendan Fraser) okolí pak byli herci v kostýmech. Několik scén bylo digitálně upraveno. (Terva)
  • Exkrementy v džungli byly vyrobeny z bramborové kaše. (veronikajel)
  • Orangutan, ktorého môžeme vidieť hneď v úvode filmu, nežije v Afrike, ale v Ázii. Levy, hoc žijú aj v Afrike, nežijú v pralesoch, ale na savanách a púšťach. Slon, ktorý bol použitý pri natáčaní, nebol africký, ale ázijský. (ČSFD)

Reklama

Reklama