Reklama

Reklama

Režisér Mikael Hafström (Pokoj 1408) uvádí velkolepý špionážní thriller Smrt v ŠanghajiJohnem Cusackem a světovými hvězdami Li GongKenem Watanabem v hlavních rolích. Film ve stylu Casablanky se odehrává v týdnech před útokem na Pearl Harbor ve starobylém čínském městě, kde nic není, jak se zdá. Americký tajný agent Paul Soames (Cusack) přijel vyšetřit vraždu svého nejlepšího přítele a ihned se ocitá v pavučině lží a spiknutí, která ovládá celé město. Soames má neustále v patách japonského agenta Tanaku (Watanabe) a své vyšetřování brzy zaměřuje na místního charismatického gangstera Anthony Lantinga a jeho krásnou ženu Annu (Li). Zanedlouho se Soames s Annou zaplétá a oba tím vystavuje smrtelnému nebezpečí. Zatímco oddanost vlasti ustupuje touhám srdce, Soames s Annou musí rozluštit záhadnou vraždu a uniknout z okupované Číny dřív, než bude pozdě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (91)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Scenarem se jedna v podstate o naprosto klasickou Shanghai story, tady opravdu neni moc co obdivovat. Snad jen, ze se jedna o solidni navrat klasickeho doboveho Noir zanru, ktery ma navic diky relativne schopnemu Håfströmovi velmi slusnou vizualni uroven. Co tenhle kousek ale vystreluje z sedeho prumeru je bez debat exklusivni internacionalni herecke obsazeni. Za Nemecko bezici Lola Franka Potente - v pohode, za USA reziseruv oblibenec John Cusack - jeste lepsi, za Japonsko veteran Ken Watanabe - super, za Chinu legendarni killer Yun-Fat Chow - dokonalost a jako nejzarivejsi hvezda, ktera tradicne presvitila vsechny ostatni - Gong Li. Hmmm, stejne mi to na ty 4* ale nestacilo. 6/10 ()

haj 

všechny recenze uživatele

Napínavá špionážně detektivní zápletka odehrávající se v exotický Shanghaii se skvělým hereckým obsazením a úžasnou výpravou a atmosférou, která dá vzpomenout na starý noirovky. A třešničkou na dortu je vidět Chow Yun-Fata v baloňáku s pistolí v ruce, jak vystřílí celou scénu (doufám, že J.Woo měl při sledování taky slzu v oku a hned začal psát scénář Hardboiled 2 :) ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Bravo, Weinsteini, podarilo sa vám nepredať a vlastne úplne potopiť vynikajúci film. Štýlový a vďaka strohému strihu svižne odsýpajúci špionážny noir thriller má výborný scenár (hoci časť rozuzlenia je vďaka známym historickým súvislostiam jasná), mimoriadne zvučné (a s veľkou chuťou hrajúce) obsadenie, fungujúce emócie, pompéznu výpravu, dobrú dobovú atmosféru a správne krvavé akčné scény. Užil som si to tak veľmi, že som chvíľu uvažoval o najvyššom hodnotení. Napokon, môžete nemilovať film, v ktorom Chow Yun-Fat dvakrát vystrieľa celú scénu? :-) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Lákalo jméno režiséra, hodně jsem sliboval od obsazení, ale skutek utek. Jediné, co stojí za výraznější pozornost je šanghajské prostředí a výstřih Li Gong. Jinak se jedná o slátaninu, která místy neměla hlavu ani patu. Korunu tomu všemu nasazoval John Cusack v jedné ze svých nejotravnějších rolích. Jednoznačně nejhorší Håfströmův film. 15% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Zlomila vám srdce?“ – „Pokiaľ si správne spomínam, tak áno.“ Švéd Mikael Håfström (DUCH JAZERA) je zaujímavý režisér. Hoci jeho ZLO a IZBU 1408 nemožno viniť z výborných scenárov, tak z dobrých hereckých výkonov, originálnej myšlienky a silnej atmosféry áno. SHAGHAI ma bavil o čosi viac, ako relatívne podobná TÚŽBA, OPATRNOSŤ. Postavy mi pripadali živšie, príbeh dynamickejší, dialógy svižnejšie, herci charizmatickejšie udržali moju pozornosť, nebolo to tak čertovsky dlhé a výprava nočného vojnového Šanghaja, kde sa miesia všetky kultúry sveta (v anglickej štvrti sa pije, v nemeckej robí špionáž a vo francúzskej sa je), bola miestami taká okúzľujúca, až som sa chcel vrátiť v čase. Dokonca sa mi snímku podarilo vidieť s bizarným čínskym (japonským?) dabingom, čo jej dodalo ešte atraktívnejší rozmer. Miestami bol ale dej príliš prekombinovaný, takže mi to v druhej polovičke začalo pripadať zdĺhavé a únavné. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (7)

Související novinky

Šanghajské spiknutí

Šanghajské spiknutí

03.12.2007

...nebude pokračováním dvoudílné šanghajské série Jackieho Chana a Owena Wilsona, to jen narážíme na jistou podobnost námětu válečného thrilleru Shanghai s noirovým experimentem Stevena Soderbergha… (více)

Reklama

Reklama