Reklama

Reklama

Žabákova dobrodružství

  • Velká Británie The Wind in the Willows (více)

Obsahy(1)

Jak poklidně plynul dosud život na louce na břehu řeky! Mladý Krtek pilně pracoval na provzdušňování půdy, pan Krysa pořádal na řece pikniky, zajíci kolem ní jezdili na kolech na výlety... Ale najednou je tohle všechno ohroženo. A to jen proto, že Žabák, sídlící na nedalekém Žabíně, se zhlédl v moderních a rychlých strojích do té míry, že ani jeho velké bohatství na tuhle zálibu nestačí a že musel začít prodávat. První padla Krtkova louka. Ale zákeřní Lišáci z Černého lesa, kteří se stali jejími novými majiteli a kteří tak bezohledně zničili Krtkův podzemní domeček, mají zřejmě dalekosáhlé, a mnohem nebezpečnější, budovatelské plány. A díky Žabákově lehkomyslnosti se bohužel zdá, že jim ani nedá moc velkou práci je uskutečnit... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (48)

waits 

všechny recenze uživatele

Kdysí dávno jsem si, natěšen, pustil Žabákova dobrodružství v rámci zkoumání všeho, čeho se dotkla ruka některého z Monty Pythonů. Kromě scény u soudu, jako vystřižené z některého z klasických skečů, jsem se ale zábavy, kterou jsem očekával, nedočkal. To ale nebyla chyba Terryho Jonese, nýbrž moje. Žabákova dobrodružství, dětská kniha Skota Kennetha Grahama z roku 1908(!) je roztomilé a poučné vyprávění o narcistním žabákovi a jeho kamarádech krtkovi, jezevcovi a kryse. Sotva jsme s dětmi příběhy dočetli, zkusil jsem se podívat na film znovu - a dnes už jsem adaptaci Žabáka ocenil. Monty Pythony prostě nečekejte, příjemnou rodinnou zábavu ano. PS ve filmu dabovaní lišáci, jsou podle knihy (a podle nápisu Weasels na zámku) lasičkami ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Jsou zde sice drobné náznaky a odkazy na montypythonovský humor, ale celkově je tenhle film spíše pro děti, než pro dospělé. Každý, kdo by snad očekával nějakou bajku a la Monty Python, s humorem určeným převážně dospělákům, bude asi poněkud zklamán, byť se musí uznat, že ani tady Idle, Jones, Cleese a Palin nepopřeli svůj ohromný talent. ()

Reklama

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Film, který je tak skvělý právě proto, že je "jen" ohromně roztomilý. Pythoni se krotili a natočili zkrátka pohádku pro děti; a myslím, že to svědčí o tom, že jsou nejen mistry zvrhlého humoru, ale že nepostrádají ani soudnost. A zjevně ani smysl pro naivní poetiku. Ztvárnění zvířátek je dokonalé. A celé je to tak...britské. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Ostatní adaptace knihy Kennetha Grahama (včetně animovaného seriálu) příliš neznám, ale tohle zpracování mi moc nesedlo. Český název mi přijde dost nešťastně zvolený - čí jsou to vlastně dobrodružství? Žabákova, jehož nepoučitelná, nesympatická postava mi vlastně ani nepřijde kladná a do popředí se dostává až někdy v druhé polovině filmu? Nebo Krtkova, který je docela nudný a přízemní? Anebo Krysí, jež hraje celou dobu druhé housle? To je vlastně problém celého filmu - divák neví, na jakou postavu se zaměřit, hrdinům se dá velmi těžko fandit, divák se s nimi moc neztotožní, chybí humor a celé je to takové zvláštní a nezábavné. Jedinými zajímavými postavami tak zůstávají Lišáci à la Nazi-killers a výbušný Jezevec. Bohužel postpythonovské projekty, ve kterých nemá ve větší míře prsty John Cleese nebo Terry Gilliam, kvalitativně ztrácejí. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Krásný film, já prostě musím okomentovat. Pamatuji si, že když jsem byl malý, neuvěřitelně se mi to líbilo, však jsem na to také koukal každý den ( vážně )...:D. Prostě krásný film pro celou rodinu u kterého se nemůžete nudit a ještě k tomu s ponaučení a Johnem Cleesem ve skvělé roli. Navíc tu máme kulisy historické Anglie... Já to chci zase vidět... Pro mě jasných 100%. ()

Galerie (8)

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

Reklama

Reklama