Reklama

Reklama

Vědec Rick Marshall se proslavil televizní debatou s ostříleným moderátorem Mattem Lauerem, ve které byl totálně zesměšněn před celým vědeckým i nevědeckým světem. Jeho bývalá studentka a obdivovatelka Holly mu říká, že pro ni byl vždy vzorem a že jeho kontroverzní teorie kombinující časoprostor a paleontologii ji inspirovala k tomu, že studuje paleontologii. Ukáže mu i zkamenělinu, na které dr. Marshall pozná svůj zapalovač, který byl zašlápnutý dinosauří tlapou. Má také náhrdelník s křišťálovým jehlanem, který vylučuje silnou energii trachyonu. Holly doktora přesvědčí, aby dokončil svůj trachyonový zesilovač a aby spolu zašli do jeskyně, kde fosilie našla. Když tam přijdou, trachyonový zesilovač se aktivuje a způsobí, že se oba i s jeskynním průvodcem dostanou do vodního víru a poté se ocitnou v úplně jiném časoprostoru. Seznámí se tam s opičím mužem, který jim v novém světě pomáhá přežít. Podaří se trojici najít stroj času, který je dokáže vrátit do současnosti? (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (341)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Fascinovane som pozeral na tú znášku bláznivých absurdít a pri každej eskapáde som sa naozaj uisťoval, že toto určite bola tá "NAJ" scéna filmu a nič blbšieho už nemôže prísť, ale chyba lávky - zakaždým prišlo. Ako komédia mi tento film zrovna neprišiel, ale napriek tomu som sa u neho celkom bavil, aj keď trochu inak, než jeho tvorcovia asi zamýšľali. Takže nakoniec to až tak stratený čas určite nebol. Potenciál v podobe Willa Ferrella, veľkého rozpočtu a nápadu zostal nevyužitý - bohužiaľ. Áno hlavným ťahákom tejto komédie je bezpochyby Will Ferrell, ale prečo investovali bezmála 100 mil. dolárov do takejto hrôzy? Digitálne efekty sú dnes už bežným štandardom, takže ani tu neohromia. A komu túto detskú komédiu odporučiť? Snáď len fanúšikom dinosaurov a Willa Ferrella. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Momenty, při nichž jsem se opravdu bavil, bych spočítal na prstech jedné ruky (úvodní a závěrečná talk show, chytrý tyrannosaurus, scéna s komárem...), jinak jde, řekl bych, o slabou ferrellovolovinu, v níž je dost vtipů odporných (cokoliv s vyměšováním, já to prostě nemám rád) a dost prostě trapných. Triky nejsou špatné a film je moc pěkně barevný a celkově lepší než dejme tomu Cesta do středu Země s Brendanem Fraserem, ale to není žádná extra pochvala. Dvě a kousek. ()

Reklama

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Kdyby v tomhle filmu nehrálo ústřední trio známé tváře, tak bych si myslel, že jde o amatérský film. Ovšem nejde. Vím, že brát takové filmy vážně se nemá, je to komedie. Ale u téhle jde opravdu všechno stranou a kromě zpustošeného města nechápu, na co byl vyplácán ten honosný rozpočet, když se nakonec dostanou k věci šašci převlečení za nějaké trapné zrůdičky. Pardon, ale tohle není to, co by mělo někomu pomoci z nudy. Tohle je ztráta času! ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Na tomhle jsem si ulítl, líbilo se mi to, smál jsem se. Blázen-génius Ferrell, slaďoučká Frielka, tradičně hulvátskej DMB a úlet pouštní dírou do pravěku. Je to béčkovej film, takže to nebudu nikomu doporučovat, ale obsahuje několik supervtipných scén, takže by se mohl šiknout lidem s pohnutým smyslem pro humor. 80% ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Nerozumím zdejšímu hodnocení, kterému jsem vždy tak bezmezně věřil. Tenhle film je jasná čtyřhvězdička. Dovolím si vysvětlit. Jedna hvězda: Jsou tam skvělé triky. Neruší, nejsou kýčovité, jsou vtipné a uvěřitelné. Prostě dokonalé, viz rozlícený Tyranosaurus. Druhá hvězda: Duo Ferrell a McBride to prostě táhnou, kdo říká, že ne, nemá smysl pro humor. V každé jejich větě jde najít něco zábavného. Film navíc obsahuje minimálně čtyři top komické scény. Já vám nevím, ale například scéna s obřím komárem nebo co to bylo nebo jak se Ferrell polejvá dinosauří močí, jsou prostě vtipné. Třetí hvězda je za všechny ty nápady, za to zajímavě pojaté sci-fi. Za příběh odehrávající se v jiné realitě, kde je vlastně všechno možné i to, že primitivní opičáci mají za manželky dokonalé sexbomby. Čtvrtá hvězda je za všechno to ostatní, co se často hodnotívá. Napětí a dobrodružství, tempo a spád, nápady a inovace, herecké výkony, kamera, hudba apod. Za sebe mohu říct, že dlouho jsem se tak nepobavil jako u filmu Země ztracených. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • Hvězdy původního seriálu ze sedmdesátých let, Kathy Coleman a Wesley Eure, si ve filmu zahrály camea, která se ale nedostala do finální verze filmu. (CrypzzXD)
  • Film získal v roce 2010 ocenění Zlatá malina v kategoriích nejhorší prequel, remake, rip-off a pokračování. (Pepinec)

Související novinky

Neeson s bílou parukou a plnovousem

Neeson s bílou parukou a plnovousem

05.12.2010

Znamená to, že si zahraje Santa Clause? Ne, Slobodana Miloševiče. Přesněji řečeno fiktivní postavu, která bude osudy bývalého srbského prezidenta inspirovaná. V temném dramatu An Ordinary Man Liam… (více)

Reklama

Reklama