Reklama

Reklama

Frankenweenie: Domácí mazlíček

  • USA Frankenweenie (více)
Trailer 3

Geniální tvůrce Tim Burton (Alenka v říši divů, Noční můra před Vánocemi) tentokrát představuje film Frankenweenie: Domácí mazlíček, který je dojemnou pohádkou o chlapci a jeho psovi. Poté, co Viktor nečekaně přijde o svého milovaného pejska Sparkyho, snaží se osvojit si vědecké dovednosti, aby svého mazlíčka opět oživil - ovšem s několika malými úpravami. Svoje podomácky sešité stvoření se nejprve snaží skrývat, ale když se Sparky jednou dostane ven, Viktorovi spolužáci, učitelé a celé město zjistí, jak příšerné mohou být následky jeho znovuzrození. (HBO GO)

(více)

Videa (54)

Trailer 3

Recenze (561)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Tim Burton se pouští opět do animovaného děsivého příběhu. Příběh o klukovi, co bohužel nešťastnou náhodou přijde o pejska, je smutný a zároveň jak asi fanoušci Burtona i čekají, tak temný. Výborně naamimované postavičky, které jsou technikou stop-motion animace bravurně zvládnuty. Burton a jeho "děsivá " atmosféra na vás v tomto snímku bude dýchat po celou dobu. Film je v černo-bílém provedení a to se mi taky sakra líbí. Vkusný, příjemný snímek, u kterého mě trošku zarazilo nelogičnost "finále" filmu. Kdy Viktorovi spolužáci začnou ožívat všechny svoje malé potvůrky. Potom zírám na Godzillu a kočko-netopýra a vlastně ani není vysvětleno, proč pes Sparky je stále stejný a naopak jiná zvířátka se mění v monstra. No nebýt tohodle úletu, líbil by se mi Frankenweenie mnohem více. Zkrátka a dobře na Mrtvou nevěstu to nemá. (72 %) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,S VIKTOREM NENÍ NIC ŠPATNÉHO. JEN MÁ SVŮJ SVĚT“..... /// Burton chce bejt tak temnej, že už se mu tam nevejde žádná barva. Budiž (i když miluju jeho pastelky!). Opět překračuje hranici mezi životem a smrtí, a já (ač nerad) zjišťuju, že je to vlastně nuda. Pro dospělýho určitě, páč, co z toho ještě neznám? A nejvíc mě sere, že tomu chybí i víc ftipu! Možná morbidněji založený děti (jako to moje) docení tuhle hru na Frankensteina, která začne bejt ,,živější“ až v závěrečný půlhoďce, když na scénu připlachtí, přiskáčou nebo dodupaj mutanti. Ovšem pak to asi zabalej i děcka, čekající legrácku typu Norman a duchové a zůstane jen tvrdý jádro, razící ideu, že i mrtvola může bejt hrdina. Ale Time, to my starší už dávno víme! Dávám 2*, páč ta třetí by byla jen za to ,,výtvarno“ a vod tebe já čekám víc! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Náš kocour (pes) začal srát hovna ve tvaru písmen. 2.) Zjistím, že mrtvej pejsek už není nejlepší dárek pro chlapečka mrtvýho, ale pro chlapečka vědecky založenýho. 3.) Thx za titule ,,reqiuem“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

somnar 

všechny recenze uživatele

Mrtvoly se nevyplatí oživovat. Podobně to platí i o předchozí práci, v tomto případě kraťasu, Time. Frankenweenie má uspávací vizuál, dialogy i postavy. A hlavně odzívané finále. Jedná se spíš o chtěný dojáček, který je v letošní záplavě "hororových" animáků trochu do počtu. Nemůže to myslím bavit ani děti, ani dospělý doprovod. 50% ()

chezush 

všechny recenze uživatele

''When you lose someone you love, they never really leave you. They move into a special place in your heart...'' Víte, je hrozně těžké nemít určitá očekávání, když slyšíte o stop-motion filmu, režírovaný Timem Burtonem, bez ohledu na to, jak slabší filmy v jeho poslední době byly. A moje očekávání se splnila. Konečně. Takové morbidní potěšení, zahalené v černobílé barvě se starou klasickou hororovou atmosférou, která možná přinese i pocity nostalgie. Typické vyhublé postavičky s kostnatými rameny a protáhlými tvářemi jsem si zamilovala ihned a ta hudba.. Danny Elfman je génius, jako bych poprvé slyšela soundtrack k Edwardovi, vážně.. a Sparky? Láska na první pohled. Jen škoda příšerek, konce a Disney, protože ho dost svazovalo, přeci jen je to určeno pro mladší publikum. Ale i přes to všechno Frankenweenie žije! ''You're alive!'' A Tim ožívá s ním. Jeho smysl pro detail a ten jeho temný svět mě nikdy nepřestane fascinovat. A hlavně... má něco, co mnoho lidem chybí. Představivost. Není to stoprocentní, jako u Edwarda, Ospalé díry nebo Big Fish, ale nemůžu si pomoc..prostě si to po delší době zaslouží. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Jak se ty časy mění .. před třiceti lety připadalo Disneyům, že je hraná půlhodinová verze pro dětského diváka příliš ponurá a tak ji raději neodvysílali, v současné předělávce mrtvoláků přibylo a k tomu ještě víc té temnoty, aby se na to prckové naopak do kina hrnuly a nenudily se tam. Na staré verzi se mi líbila hravost a vynalézavost tématu, rádoby amatérština a vykulená Shelley Duvall, v té nové je to hlavně vyladěnější pocta tomu, co má Burton rád a výborný Elfmanův soundtrack, jinak nebylo nic potřeba měnit. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (24)

  • Na filmu Frankenweenie se začalo pracovat již v listopadu roku 2005. (Mr.Hudson)
  • Celkovo bolo vytvorených 200 bábok, z ktorých 18 patrilo samotnému hrdinovi Viktorovi. (Anekla)

Související novinky

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama