Reklama

Reklama

Vzrušení začíná ve chvíli, kdy dobrodružství ožívá! Ben Stiller vévodí hvězdnému komediálnímu obsazení v roli Larryho Daleyho, bývalého nočního hlídače v Přírodovědném muzeu, ve kterém výstavní exponáty po setmění ožívají. Nyní však Larry se svými nočními přáteli čelí novým nebezpečím v Smithsonově institutu, kde poněkud rozmrzelý egyptský faraón odhaluje svůj ohavný plán převzít vládu nad muzeem… a pak i nad celým světem! (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (495)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Určitě nejsem cílovou skupinou, protože jde o výrazně infantilní záležitost, která staví na záplavě digitálních triků a popularitě Bena Stillera. Na druhou stranu, pokud srovnám Levyho kousek s nedávno shlédnutým Sommersovým G. I. Joem, pak jde v tomto případě o lépe investované peníze a tu lepší část podobné produkce. Celkový dojem: 50 %. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jednička byla zábavná, protože to bylo něco novýho, ale tohle trpí takovým tim komplexem dvojek, kdy je tady všeho strašně moc, je to zmatený, přeplácaný a křečovitý, takže 90% vtipků působí trapně už jen kvůli tomu, jak se to za každou cenu snaží být děsná sranda, ale prostě neni, ani Ben Stiller, jakože ho mam hodně rád, tak tady mu to taky moc nejde, jako skoro všem a vlastně tu neni téměř žádná situace, kdy bych se opravdu s chutí něčemu zasmál ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Pohodová blbina na jedno, pokud možno domácí použití, z níž je patrné následující - scénář při natáčení zjevně neexistoval, Levy je pořád stejný fušer, Stiller vydělává na další Tropickou bouři, Amy Adams je v roli další pipinky k sežrání a z řetězu utrženému Silvestrimu naštěstí nikdo neřekl, že skládá hudbu k rodinnému filmu o tom, jak se digitální příšerky nahánějí v muzeu. I za to body k dobru. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Druhá Noc v muzeu trpí klasicým syndromem dvojek. Na stejné ploše se snaží naservírovat oproti jedničce dvojnásobně velkolepý příběh (paradoxně trpící dvojnásobným dějovým vzduchoprázdnem) plný nových postav. Ty jsou ale trestuhodně nevyužité, jejich prostor na plátně povětšinou nepřesahuje rozsah camea výstupu a v naprosté většině míří absolutně mimo. Skutečně dobrých fóru je tu stejně, jako v jedničce (tedy proklatě málo), poměr ucházejích a vyloženě trapných se ale velice nehezky zhoupnul na špatnou stranu vah. Logika nejspíš zůstala, jako abslutně nudný a neživý exponát, v nějakém úplně jiném muzeu, ve kterém ani scenárista, ani režisér tohoto filmu NIKDY nebyli... ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

První Noc v muzeu považuji za příjemnou rodinnou zábavu, dvojku jsem tedy vyhlížel v naději, že se pod oblíbeným hollywoodským heslem "všeho víc!" do filmu dostanou i pořádné vtipy. Ano, trochu naivní očekávání, ale odcházel jsem v podstatě spokojen. Spousta komediálních exhibicí sice opět vyšumí do prázdna a pocit, že by to v režii někoho jiného šlapalo o řád líp, přetrvává, Levy měl však sakra kliku na přírůstky do hereckého ansáblu. Hank Azaria udělal z nablblého záporáka značně zábavnou figurku, Amy Adams spolehlivě prozáří každou svojí scénu a Bill Hader na sebe strhává pozornost, jak jen může. Ani staří harcovníci však neodpadli na druhou kolej, a přestože většinou jen přihrávají, taková parodie Třístovky v podání Wilsona s Cooganem je z řádu geniálních scén. Jinak zůstává vše při starém a Noc v muzeu opět jede ve slušném tempu, kde se na těch pár infantilních fórů nikdo neohlíží, a když doletíte k závěrečnému poselství, vůbec vás ta hodina a půl předtím nemrzí. Zkrátka rodinný film přesně podle učebnice, který určitě v nejednom dítku vzbudí touhu po návštěvě muzea. A o to tu jde především, no ne? Rád si to dám za pár měsíců ještě jednou v originálním znění. P.S. Český dabing sice něco spolehlivě zabil (Gervais a Hill), celkově je ale povedený a třeba Azariův faraón a Haderův Custer dostávají v češtině netušené rozměry. [Novinářská projekce] ()

Galerie (45)

Zajímavosti (20)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 150 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama