Reklama

Reklama

VOD (1)

Mistr v jiu-jitsu Mike Terry (Chiwetel Ejiofor) vyučuje bojová umění, ale sám nehodlá zápasit kvůli penězům. Přesto se kvůli záchraně své školy ocitne ve světě promotérů, a protože musí splatit dluhy a získat zpět svou čest, poprvé v životě vstoupí do ringu.
Učitel bojového umění Mike Terry (Chiwetel Ejiofor), který s manželkou Sondrou (Alice Braga) provozuje vlastní školu jiu-jitsu, učí své žáky základům boje, jemuž věnoval celý život. Škola však nevydělává a další ránu mu zasadí nervózní právnička, která v afektu vystřelí z pistole jednoho ze studentů. Mike je posléze nucen požádat o půjčku, aby školu udržel, ale zaplete se v baru do rvačky mezi filmovou hvězdou Chetem Frankem (Tim Allen) a několika místními. Vděčný herec ho pak pozve domů na večeři, nabídne Mikeovi práci na filmu a také Sondra se domluví s Chetovou manželkou na spolupráci v módní firmě. Mike však netuší, že toto setkání ho přiměje změnit pohled na svět, v němž žije, a že nahlédne do světa, jehož součástí nechtěl nikdy být. Jeho ideály o bojovém umění a učení však musejí jít částečně stranou, aby zachránil, co mu zůstalo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (205)

tom88 

všechny recenze uživatele

Nadpriemerná drámička, ktorá je po viacerých stránkach nedotiahnutá. Ťažko ohodnotiť takýto film, videl som tam dosť kvalitnej filmárčiny, ale aj flákanie. Herec Ejiofor bol veľmi dobrý, dej nenudil, stopáž je akurát, ale stále tu niečo podstatné chýba. Akcie tu bolo naozaj málo, ale to v žiadnom prípade neprekáža, no chýbala mi tu nejaká tá naozaj dramatická scéna alebo náhly obrat deja. Záver je slušný, ale mohli ho natiahnuť aspoň o 5 až 10 minút a povedať niečo viac. 70% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nečekat nic a dostat velmi mnoho. Tak bych shrnul své dojmy z filmu, o kterém jsem nevěděl nic kromě jmen několika herců, a dokázal mě jednoduše a velmi rychle uchvátit. Bojové prostředí je odjakživa velmi zajímavým místem pro film, avšak v provedením, v kterém ho ukazuje David Mamet jsem ho nikdy neviděl. Naivní a slušný učitel ve škole Ju Jitsu nemá peníze na rozdávání, přesto se snaží udržet fungující školu svého milovaného bojového umění. Jednoho dne se připlete do rvačky filmové hvězdy s několika dalšími muži a nahlédne do světa, který by raději nikdy neviděl. Sonda do vesmíru, kde vládnou peníze, jakékoliv ctnosti se prodávají za pár dolarů a kdejaký boháč může koupit celý váš život. Tento film působí jako probuzení ze sna, který byl životem do reality, kterou člověk vidět nechce. Rozjezd je jemný a po chvíli vám dojde jak je důležitý. Během celého filmu se tempo stupňuje přesně podle divákova divákova úžasu, který mu film přináší. Chiwetel Ejiofor odvádí fantastický výkon, který mě v závěru, také díky velmi příjemné režii a skvělé atmosféře dotvářené jemnou hudbou, dokonale pohladil po duši. Vedle něj září i další známí herci, ale on je prostě jedinečný a jeho talent se prokazuje v každém jeho snímku. Konečně už by z něj měla být hvězda, kterou v mých očích je. Nejzajímavější film o bojových sportech, v kterém nikdo neumře a vy si po něm ještě řeknete, že třeba stále existují lidé, pro které nejsou peníze první a poslední věcí na tomto světě... PS: možná si tento snímek 5* nezaslouží, ale moje pocity po jeho dokoukání se nedají srovnat s mnoha filmy, kterým jsem dal 4*... ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

David Mamet ma svojím SPARTANom prekvapil tak, že ani neviem prečo som mu dal vtedy za 4, ale teraz viem presne prečo mu dávam za 5. Že nám REDBELT neponúkne ani jeden zápas z ringu nevadí, pretože to dôležité sa odohráva mimo neho. Je to vôbec možné v dnešnej skazenej dobe držať sa svojich zásad a bojovať za ne? :,-) ()

imf 

všechny recenze uživatele

Mamet silný v rozehrávce i tahu na bránu, ale ten gól tam ne a ne padnout. Redbelt sype z rukávu kvalitní herecké výkony a ještě stihne ukazovat prstem na korupci, která bují všude kolem a dává hrdinovi zabrat víc než partička opilých ninjů v setmělém průchodu. Boj s účetnictvím, důvěrou v sebe sama a ostatní, tu nahrazuje kočkování v ringu, které jste možná předem čekali. V závěru však štěstí definitivně nahradí pěsti a Mamet vystřihne ukázkovou minelu. Těch pět křečovitých minut, ve kterých jde k pánu nejen kompletní zápletka (dvě věty do ní udělají víc děr než najdete v cedníku po babičce), ale i Mametova ostražitost. Vyvrcholení filmu a jeho "useknutí" je tvrdou lekcí. Hrdina ztrácí pásek a padají mu kalhoty. Velikánská škoda. ()

jondoe 

všechny recenze uživatele

Je mi to fakt velmi luto, ze nemozem dat viac ako tri hviezdicky. Cakal som proste nieco viac. Vela v tomto filme zostalo neobjasnene. Mozno to mohlo by o trochu dlhsie a scenarista by tak mohol venova viac casu vedlajsim postavam, ktore zastali napriek svojej potencii nevyuzite. Takto nam na zaver ponukol len nicim vynimocnu bitku, ktora nic neriesi. Namet je sice dobry, ale bohuzial zle napisany. Skoda mohol to byt skvely film. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (9)

  • Moderátora Dylana Flynna hraje Randy Couture, jeden z nejpopulárnějších bývalých amerických MMA zápasníků. Sám příležitostně spolukomentuje některé zápasy a show před a po turnajích UFC. (JardaBauer)
  • Chiwetel Ejiofor sa na svoju úlohu pripravoval poctivo. Ju-Jitsu študoval a trénoval až 12 hodín denne po dobu troch mesiacov pred začatím natáčania. (m.a.t.o.)
  • Když se do záběru na začátku turnaje dostane moderátor, který se představí jako Mike Goldberg a dělá rozhovor s Joshem Raffertym, jedná se o skutečného komentátora zápasů UFC Mike Goldberga a zápasníka MMA Raffertyho, který se objevil i v reality show The Ultimate Fighter (od r. 2005). (JardaBauer)

Reklama

Reklama