Reklama

Reklama

VOD (1)

Mistr v jiu-jitsu Mike Terry (Chiwetel Ejiofor) vyučuje bojová umění, ale sám nehodlá zápasit kvůli penězům. Přesto se kvůli záchraně své školy ocitne ve světě promotérů, a protože musí splatit dluhy a získat zpět svou čest, poprvé v životě vstoupí do ringu.
Učitel bojového umění Mike Terry (Chiwetel Ejiofor), který s manželkou Sondrou (Alice Braga) provozuje vlastní školu jiu-jitsu, učí své žáky základům boje, jemuž věnoval celý život. Škola však nevydělává a další ránu mu zasadí nervózní právnička, která v afektu vystřelí z pistole jednoho ze studentů. Mike je posléze nucen požádat o půjčku, aby školu udržel, ale zaplete se v baru do rvačky mezi filmovou hvězdou Chetem Frankem (Tim Allen) a několika místními. Vděčný herec ho pak pozve domů na večeři, nabídne Mikeovi práci na filmu a také Sondra se domluví s Chetovou manželkou na spolupráci v módní firmě. Mike však netuší, že toto setkání ho přiměje změnit pohled na svět, v němž žije, a že nahlédne do světa, jehož součástí nechtěl nikdy být. Jeho ideály o bojovém umění a učení však musejí jít částečně stranou, aby zachránil, co mu zůstalo. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Nin

Nin (hodnocení, recenze)

messiah: Mně nejde o to, že se ti film nelíbil a nudil tě... To chápu, zvlášť u tohohle filmu, kterej nebude pro každýho. Ale musel jsem reagovat na tvůj příspěvek, kde jsi útočil na ty, kterým se film líbil, s tím, že si jenom hrajou na intelektuály a podporoval si svý tvrzení hromadou nepravdivých faktů...

Co se týče toho nápadu s kuličkama - On ho nevymyslel, ale přesto mu jakoby patřil, protože to on ten nápad od někoho slyšel a dal ho na papír. Jak říkám, vysvětluje to ta právnička a podle práva by ten nápad MĚL patřit jemu, protože to on ho napsal do knihy, nikdo jinej, a z té ho oni "ukradli".

messi@h

messi@h (hodnocení, recenze)

Nin: Bohuzel nedokazu reagovat, protoze se mi film (zrejme diky svym kvalitam) vykouril z hlavy a pamatuju si z nej uz jenom tolik, ze byl roztahany a pusobil na me hodne zmatene. A taky ze vsechny souboje byly nasnimane tak "pekne", ze z nich nebylo nic videt.

Jestli tvoje odpovedi skutecne vyplyvaji primo z filmu, nebo jestli jsi tak trochu varil z vody, to posuzovat nehodlam a ani nemuzu (vzhledem k vyse uvedenemu). Minimalne v jednom pravdu ale nemas - ten napad s kulickami (ktery mi tedy nejak extremne prevratny neprijde a napadl by skoro kazdeho) ani nebyl hlavniho hrdiny, takze skutecne nemel pravo si ho prisvojovat a chtit za nej nejake penize.

Skoncil bych u toho, ze tobe se film libil, mne ne a kdyz si proctes diskuzi, tak nejsem sam. A kdyz se budu chtit podivat na film o bojovych umenich, ktery ma myslenku, tak radsi sahnu po necem jinem.

Nin

Nin (hodnocení, recenze)

Tak zatím mám dojem, že triko si tu honí jen messiah, který film ani pořádně nepochopil a nedokáže pochopit, že se jiným prostě film líbil...
K těm tzv. "logickým dírám"
1) Byla to součást podfuku, jak dostat hlavního hrdinu do boje. Byl to nejuznávanější zápasník jiu jitsu, který ale nechtěl bojovat. Ačkoliv postava Tima Allena o tom všem přímo asi nevěděla. Ty hodinky mu totiž ani nedal Allen osobně, dostal je od jednoho prostředníka - jednoho z manipulátorů celé té věci. Když měl pak s těmi hodinkami průšvih, hned se chopil příležitosti, Allenovi obešel (nejspíš jim něco nakecal) a přes jeho manželku ho dotlačil k zápasení (no, téměř...)
2) Proč by mu nemohl dát hodinky? To je stěží "logická díra"
3) Nemohla zaplatit, protože o tom nevěděla - Ona se jí totiž nedovolala. A to nejspíš proto, že čísla dostala od asistentky, která jí dala naschvál špatný číslo nebo už v té chvíli ho jeho přítelkyně podfoukla a to u počítače byla jenom hra na něj, aby ho vmanipulovala do boje. Jak je vidět na konci, spolčila se právě s těmi manažéry.
4) Protože byla chtivá peněz a už měla dost toho, jak její manžel je tak hrozně skromný. Chtěla, aby začal vydělávat peníze, když na to má ty schopnosti. Naznačuje to tam za film mnohokrát.
5) On se nechce soudit, v tu chvíli už tuší, že ho podfoukli a potřebuje jenom rychle peníze, aby si na ně nedošlápli lichváři. Má strach, že ublíží jeho rodině, tak chce jen peníze za nápad, který mu evidentně ukradli (jasně to tam právnička říká, ať se teda předvedou s jakýmkoliv textem z té japonské tradice - písemně to sepsal jenom on).
6) Jak beztrestně? Prostě jsou všichni policisti knockoutovaný a nikdo z publika si na něj netroufne. A pak se hned vrhne do boje s tím mistrem s černým páskem, tak do toho už se vůbec nechce nikdo zapojovat...
7) To je otázka... Vyprovokoval ho, je naštvaný... co bys chtěl víc? To už ale jen vymýšlíš další otázky, aby to vypadalo, kolik to nemá logických děr
8-9) Viz výše... Už jen blekotáš a hraješ si na většího filmového znalce, než jsi...
 
P.S. od Davida Mameta jsem snad ještě nic neviděl a to, že je "intelektuální režisér" se dozvídám až tady. Takže jestli nebude chyba spíš někde jinde...

onlavu

onlavu (hodnocení, recenze)

Film byl skvělý a nejen o bojovém umění, ale ten konec jej hodně degradoval.

messi@h

messi@h (hodnocení, recenze)

No možná v té alternativní verzi na DVd jsou naopak liché věty a sudé chybí... :)))

ghostwo

ghostwo (hodnocení, recenze)

:-) no, fakt to tak působí. Kdyby tam dali i ty liché, tak to mohl být docela slušnej film. Třeba je na DVD alternativní verze, kde je to kompletní a ty lidé co to hodnotí vysoko, viděli tuto verzi.Jinak nevím...

messi@h

messi@h (hodnocení, recenze)

Jj, dialogy se "povedly". Vypadá to skoro, jako by někdo vyškrtal každou lichou větu a nechal jenom sudé. Asi tolik smyslu dávají...

ghostwo

ghostwo (hodnocení, recenze)

messi@h : abych řekl pravdu, tak Mameta jsem neznal, takže jeho minulostí jsem zatížen nebyl a myslím že ho ani lidé všeobecně moc neznaj-ale možná jo jak říkáš . Spoustu věcí bych i přešel, jako že něco naznačí a nedotáhnou, nebo ušijou šíleně vyumělkovanou boudu na bezvýznamnýho učitele boj.umění, ale to co těm lidem vychází z úst je prostě divný. Duševně nemocnej člověk se sebe vydává smysluplnější věty.Zdálo se mi, že je to do očí bijící, no mýlil jsem se.

messi@h

messi@h (hodnocení, recenze)

ghostwo-zaráží mě stejná věc. osobně si myslím, že to vysoké hodnocení je dáno tím, že režisér Mamet je obecně vnímán jako "intelekuální" režisér, či jak to nazvat. Takže se tady všichni rádoby intelektuálové předhánějí, komu se film víc líbil... Scénáristickou a režijní neschopnost přitom považují za tvůrčí záměr. U některých režisérů je to prostě tak, že kdyby plivli na papír a natočili film, ve kterém budou 90 minut snímat, jak ten plivanec stéká dolů, spousta lidí jim bude tleskat a tvrdit, jak je to nádherný zážitek...

ghostwo

ghostwo (hodnocení, recenze)

Naprostý souhlas s messi@hem. Vyjmenoval si hodně věcí, které jaksi nesedí, poměrně vyčerpávajícím způsobem a dalo by se jich napsat ještě jednou tolik, Jenom mě zaráží, že lidí kteří si toho všimli, je tak málo plus kolik lidí tomu může dát max.hodnocení. Tam nesedělo vůbec nic, ale bylo to poměrně dobře maskováno.Nevím jestli ty dialogy byli už takhle divně napsány nebo byla chyba v překladu, ale byla to síla. Úplná "špička" byli ty společné komentáře těch dvou komentátorů na konci-to slyšet Ondřej Novotný z Fight Clubu na Eurosportu,tak ho odvezou a do konce života se z toho nevzpamatuje :-)

klondike

klondike (hodnocení, recenze)

Docela jsem se těšil co Chiwetel Ejiofor předvede ale to bylo stršně slabé ,nehrát tam nádherná Alice Braga tak jsem se nedodíval.

MicRei

MicRei (hodnocení, recenze)

Od tohoto filmu jsem čekal o hodně víc.Bez akce ta se objeví až posledních 10 minut před koncem.

Smok

Smok (hodnocení, recenze)

Njn, je pravda, že hlavný hrdina tu bol taký klaďas, že som čakal kedy sa dobrovoľne rozdá na orgány.

messi@h

messi@h (hodnocení, recenze)

Ježíši, nehoňte si tady trika a nehrajte si na intelektuály! Tenhle film přeci vůbec intelektuální není, jen klame tělem a přitom je v něm logických děr nespočetně! Proč dal "Tim Allen" hlavnímu hrdinovi kradené hodinky? Proč je nešel hlavní hrdina zastavit sám a nedonesl policistovi rovnou peníze? Proč manželka "Tima Allena" objednala šaty a nezplatila za ně? Proč řekla manželka hlavního hrdiny mafiánům o tom incidentu s oknem a právničkou? Proč si celý film hraje hlavní hrdina na dokonale čistého a pak se rozhodne soudit kvůli nablblému nápadu s bílými a černými kuličkami, který ani nebyl jeho, ale byla to stará japonská tradice? Jakto, že hlavní hrdina v závěru beztrestně zmlátí policisty? Proč se s ním kandidát na šampiona pere mimo ring? Proč jsou všechny bojové scény tak neschopně nasnímané? Proč dialogy a návaznost scén nedávají smysl? Atd atd.

vlKousek

vlKousek (hodnocení, recenze)

K tomuto snímku se dá dodat jen jedno a to je úžas!! Jak z něčeho tak jednoduchého se dá vytěžiz tak hodně, to moje hlava jen těžko chápe. Tento film je jak černá a bílá. Na jedné straně je čistota, mravnost, počestnost, poctivost a na straně druhé zlý opravdový svět plný grázlů a podvodníků, kde nemůžete věřit ani vlastní manželce....krásně podaný film a myslím, že zážitek diváka nemine!!

Reklama

Reklama