Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matilda je mimořádně talentovaná a inteligentní holčička, která se bohužel nenarodila do té správné rodiny. Její otec Harry je úspěšný podvodný prodejce ojetých automobilů a matka přebornice ve sledování telenovel. Pokud Matilda neobtěžuje zrovna rodinu svou touhou po vzdělání, nechávají ji rodiče i její tlustý bratr poměrně v klidu. Škola s laskavou a krásnou paní učitelkou se pak pro Matildu stane skutečným Rájem, který narušuje jen přítomnost kruťácké ředitelky školy Agathy Trunchbullové, bývalé závodnice v hodu kladivem. Díky ní v sobě Matilda objeví netušené schopnosti... Danny DeVito, který si v této moderní pohádce pro malé i velké s chutí zahrál duševně nevyvinutého rodiče, natočil svůj film podle stejnojmenné dětské knížky Roalda Dahla. Talentovanou hlavní představitelku, osmiletou Maru Wilsonovou, si režisér jako první adeptku vybral po zhlédnutí filmu Táta v sukni. (Česká televize)

(více)

Recenze (186)

adamix 

všechny recenze uživatele

Príjemná alternatíva pre Harryho Pottera, kde som sa veľakrát schuti zasmial. Sadistická Hromaska ale vládne :). ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Vynikajuci film pre deti. Ked som bola mala, pustali nam ho v druzine a skole v prirode a videla som ho milionkrat. Vsetky dospele postavy su prehnane karikatury - tak ako deti vidia dospelych, nie ako obycajnych ludi, ktori maju rozne problemy. Je tragedia, ked sa takto odlisne dieta narodi do jednoduchej rodiny, ale scenar to rozpravkovo vyriesi. Schopnosti ako Matilda som tuzila mat a urcite aj ostatne deti. ()

sharkamell 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, který jsem v dětství zbožňovala. Vidět to teď poprvé, dám nižší hodnocení, ale nějak mi nejde být objektivní :D ()

maoc 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní, jak se dokážeme s některými recenzenty u některých filmů shodnout a u jiných zcela odchýlit. Mne Matylda velmi příjemně překvapila. Viděl jsem ji poprvé až včera a svou energii, skvělými triky a hudbou a příjemným vyzněním někde mezi Adams Family a burtonovymi filmy dostala. Naprosto profesionální film pro děti, kde se mohou opravdu bát, opravdu být znechuceny, opravdu cítit radost nebo se smát. Já jsem zcela spokojen. Děti to zaujalo také, dokonce můj 13letý puboš přestal asi na 10 minut pařit na mobilu a díval se naplno na film. Roald Dahl z toho přímo stříká. Za mne paráda. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

V tomto případě si myslím, že kniha asi bude lepší než film. Ten nedokáže tolik vystihnout kouzelné momenty boje proti ředitelce ani chvíle, kdy Matilda objevuje schopnosti. Přičemž se jedná o celkem slušný rodinný film, hlavně co se rodičů a školy týče. Kamarádi spolu drží, mladá paní učitelka je sympatická a hlavně dialogy rodičů jsou zábavné. Jenže filmu chybí takovéto tajemství a kouzlo. Z mého dojmu si beru to, že je až příliš přímočarý. Přitom přímočarost je někdy u leckterých filmů na škodu, ale zde mi to naopak přijde jako škoda. Víc se též dbalo na vizuální odpudivost Agathy Trunchbullové než na to, co skutečně žákům provádí. A naopak Matilda si svých schopností moc neužívala, pouze ve škole a doma... ()

RigorMortis 

všechny recenze uživatele

Dahl bol jeden z autorov môjho detstva. O filme som paradoxne dodnes nemal ani poňatia (a to už je údajne aj remake). Ak by som bol dieťa, film by na mňa pôsobil "desivo", pre moje dospelé ja je to ale vtipný a celkom chytľavý bizár. DeVito už vtedy pôsobil dobre divne. Z hlavnej záporáčky mi bolo miestami vážne zle. ()

gargamel22 

všechny recenze uživatele

Tohle se Dannymu DeVitovi opravdu nepovedlo. Celých sto minut jsem se modlil, aby to konečně skončilo. Jedna hvězda za Maru Wilson a za roli tatínka Dannyho DeVita, jinak by to byl odpad. ()

SB 

všechny recenze uživatele

Viděl sem toho jen kousky, ale vždy se tam nějak lítalo, padalo, bylo to hrozně infantilní a primitivní. Za takovou sračku by se producenti měli tělesně trestat. Děti se možná(?) budou bavit, ale svýmu dítěti bych takovej gesindl nepředložil. ()

capik25 

všechny recenze uživatele

Podle mě přesně vystihuje charakter předlohy a já na ten film nedám dopustit, i přes ty chvilkový chybičky na kráse. Mara Wilson je roztomilá a slečna Trunchbullová zase dokonale děsivá :) ()

Charlinka 

všechny recenze uživatele

Předtím než ohodnotím tento film, musím vzít v úvahu, že je natočen podle knihy Roalda Dahla. Nevím jak je to v knize, nicméně jako u většiny takovýchto filmů mě bavila první polovina. Stejně jako u filmu Sám doma mě film bavil do doby než dítě ( v tomto filmu tedy Matilda) začne provádět všelijaké kruté kousky zlému protivníkovi. V tomto směru ten film byl hodně americký a pokud to tak je i v knize tak jsem se v Roaldu Dahlovi zklamala. Nicméně první polovina i myšlenka filmu o dívce, která je chytrá a ráda čte i když jí to rodiče nedovolí se mi líbila a proto celkově dávám dvě hvězdičky. ()

TerezkaV 

všechny recenze uživatele

Zbožňuju knihy od Roalda Dahla. Jsou neobyčejné a v mnoha věcech jiné než ostatní. Tohle filmové zpracování stejnojmenné knihy se mi moc líbilo, jako desetiletá jsem ten film naprosto zbožňovala. ()

daniel.98 

všechny recenze uživatele

Ten kdo se podívá na to, kolik jsem dal tomuto filmu hvězd, tak si asi řekne, že jsem blázen. Ale mě to prostě bavilo, smál jsem se a některé scény si budu pamatovat ještě hodně dlouho a to je to hlavní. ()

Kindernay 

všechny recenze uživatele

Moc pěknej film, líbil se mě mimojiný i proto,že ta učitelka Trunchbullová mě strašně připomínala moji třídní ve škole. ()

Rusallka 

všechny recenze uživatele

Roald Dahl je jeden z mých nejoblíbenějších spisovatelů Jeho knihy a povídky jsou dost šílené (jen v tom nejlepším smyslu slova) a né každým pochopené. Stejně tak to i DeVito natočil. Pro mě je to moc pěkná pohádka ()

Reklama

Reklama