Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

John a Kate tvoří navenek idylický manželský pár. Zdánlivě jsou šťastní a bezstarostní, ale ztráta nenarozeného dítěte je chtě nechtě bez přestání pronásleduje. V minulosti obou manželů se skrývají temná místa, zejména Kate si má co vyčítat. Aby alespoň zčásti zmírnila své utrpení, rozhodne se spolu s manželem k synovi Danielovi a jeho sestřičce, hluchoněmé Max adoptovat třetí dítě. Sirotek Ester ve svém rodném Rusku osiřela, její adoptivní rodina zemřela při požáru. Ušlechtile působící a inteligentně se vyjadřující dívka si ihned získá jejich srdce. Zdá se, že je pro narušený domov přímo požehnáním. Postupně ovšem začíná vycházet najevo, že s osobností Ester to není až tak jednoduché. Je prostě "jiná". V jejím podání to znamená skryté, manipulativní a krvavé zlo, jehož hranice lze těžko odhadnout. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 219)

Botič 

všechny recenze uživatele

Kdo si hraje nezlobí. Vzhledem k režisérově předchozím snímkům je až s podivem, že dokázal ukočírovat tuhle psychologickou hru s divákem. A nutno podotknout, že velice obstojně. Už úvodní snová sekvence, ve které je spousta krve a podivně se tvářících lidí připravuje diváka na zajímavý thrillerový kousek. Pochopitelně na světlo vystrkují růžky žánrová klišé jako je dům obklopený lesy či zlověstně zamrzlý rybník, všudypřítomný sníh a jednoznačné vyústění příběhu, ale lze vůbec v hororovém žánru přijít s něčím novým a neokoukaným? Šokující pointa je samozřejmě nečekaná a v samotných základech i úsměvná, i když při zpětném ohlédnutí musím smeknout před výkonem Isabelle Fuhrman. Tak syrový a děsivý výkon v tom nejlepším slova smyslu jsem už dlouho neviděl. Na hororovém poli se jedná jednoznačně o to lepší, co bylo natočeno.7/10 ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejpovedenějších thrillerů za poslední dobu, který sympaticky s přibývajícími minutami nabírá na tempu… Bohužel, celkový dojem trochu kazí typické thrillerové klišé kdy (menší spoiler) vrahovy všechno vychází a také její zdánlivá nezničitelnost, i když zde to naštěstí není až tak protivný. Jinak moc kvalitní a napínavá podívaná, mé hodnocení 4 hvězdičky… ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Musím sám sebe pochválit. Já totiž režiséra španělského původu Jaume Collet – Serru po remaku Domu voskových figurín rozhodně neodepisoval. I ten vznikl pod ochrannými křídly společnosti Dark Castle. Ta vyprodukovala už slušnou dávku hodně nepřesvědčivých hororových thrillerů (Gothika, Loď duchů), tentokrát má ale našlápnuto k solidním číslům. Režisér hned od začátku mnohem lépe pracuje s budováním charakterů i samotné atmosféry. Manželství Kate a Johna prošlo řadou zkoušek. Tou nejbolestivější byl potrat holčičky, na kterou se oba těšili. Kate sáhla po flašce, John po lákadle nevěry. Adopce má rodinu, jejíž součástí je i syn Daniel a hluchoněmá dcerka Max, opět dostat do harmonie. Jenže ušlechtilá a velmi inteligentní holčička, která má na první pohled chování princezny, uvnitř skrývá opravdové terno zručné manipulátorky. Černovlasá potvůrka naštěstí nepatří mezi ty mimózní holčičky z japonských předělávek. Tahle má totiž neuvěřitelný tah na bránu, což Kate i jeden nevinný holub velmi brzy odhalí. Zvraty, které se postupem děje dostávají na povrch, jsou naštěstí z těch povedených, nepředvídatelných, stejně jako pointa. Sic není nijak geniální, ale divákovo srdce potěší. Španělský tvůrce si zaslouží pochvalu zejména za odvahu, s kterou do projektu šel a za inteligentní ražení, které neuráží diváka. Jako vždy okouzlující Vera Farmiga a přesvědčivá Isabelle Fuhrman pak svým herectvím vtáhnou do děje, z kterého i přes svou relativně přepálenou délku nejednou zamrazí. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý nápad, který mne opravdu překvapil (pořád jsem čekal, kdy z Ester vyleze nějaký démon), je totálně a naprosto zabit demencí všech postav. Konec už ani nemohl být klišovitější a míň napínavý. Pozitivně se dá mluvit snad jen o mihnuvším se Rodenovi a představitelce hlavní role Isabelle Fuhrman, které bych na konci vážně věřil, že už má občanku po dobu delší než krátkou. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

A ona vypadala jako taková malá, pěkná, nevinná holčička...Btw, mně ta závěrečná pointa s odhalením Esther překvapila a líbila se mi, to bych spíš haněl jiné současné horory za vykrádání již použitých motivů. Co srazilo výsledný dojem byl bohužel klišovitý a ne moc realiasticky vyznívající konec (hlavně scéna u zmrzlého rybníka), ale jinak snad kromě delší stopáže (ikdyž těch prvních 20 minut na druhou stranu napomohlo dobře se seznámit s postavami) nemám co vytknout. Naopak, mimo již zmíněnou pointu musím určitě vyzdvihnout výborné a přesvědčivé herecké výkony (Isabelle Fuhrman vtiskla život jedné z nejzajímavějších záporných postav, bravo!), pak samozřejmě zvukovou stránku, kameru a takovou chvílemi možná nenápadnou, ale ke konci gradující, atmosféru. Viděl bych to na solidní 4*. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (30)

  • Film byl z větší části natáčen v Kanadě, ve městech Toronto (např. scéna ve škole se točila v Centennial College Center), Port Hope a Montreal. (Chatterer)
  • Studio Warner Bros. z traileru odstranilo větu „To musí být těžké, milovat adoptované dítě jako své vlastní“ na základě stížností od adoptivních rodičů a organizací pečujících o opuštěné děti. Ve filmu však věta zůstala. (TomikZlesa)

Související novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Pokračování hororového Sirotka má obsazení

Pokračování hororového Sirotka má obsazení

03.11.2020

Horor Sirotek z roku 2009 vyprávěl o páru (Vera Farmiga a Peter Sarsgaard), který po smrti svého nenarozeného dítěte adoptoval záhadnou devítiletou dívku jménem Esther (Isabelle Fuhrman) pocházející… (více)

Hororový Sirotek dostane prequel

Hororový Sirotek dostane prequel

21.02.2020

Hororový tvůrce William Brent Bell (Brahms: The Boy II, Ďábel v těle) se upsal režii pokračování thrilleru Sirotek od režiséra Jaume Collet-Serry. Nebude se však jednat o klasický sequel, nýbrž o… (více)

Dracula zase trochu jinak

Dracula zase trochu jinak

10.02.2011

Nejslavnější příběhy mají tu smůlu (nebo štěstí?), že se tvůrci pořád snaží o jejich nová, originální zpracování. Někdy to vyjde, někdy vznikají bizarní projekty. Stokerův Dracula není výjimkou – z… (více)

Reklama

Reklama