Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektivu Tomu Adkinsovi je svěřen případ hrůzného nálezu v podobě kostry malého chlapce ve velké truhle. Tento případ v Tomovi a jeho manželce probudí starou ránu, neboť jejich vlastní syn byl před osmi lety unesen a jemu se nikdy nepodařilo usvědčit hlavního podezřelého. Tom se pouští do pátrání zločinu, jenž sahá daleko do minulosti a odkrývá se mu tak tragický příběh Matthew Wakefielda, otce tří synů, o jednoho z nichž přišel za podobných okolností jako Tom. (claudel)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Syn detektiva Toma Adkinse (Jon Hamm) se před několika lety bez jediné stopy ztratí. Adkins ale stále neztrácí naději, že jednoho dne svého syna objeví. Jenže po nálezu chlapecké kostry v zakopané truhle jeho naděje začíná skomírat. Ale po ohledání se zjišťuje, že tento chlapec není jeho syn - že kostra leží v truhle více než padesát let. Adkins se vrhá do vyšetřování starého případu, ale mezi padesát let starou vraždou a zmizením svého syna brzy nachází souvislosti... Mám rád filmy, které se navenek tváří hodně nenápadně, ale přitom dokáží diváka připoutat k obrazovce a nepustit až do závěrečných titulků. A to je přesně Stolen - vcelku nenápadně se rozjede, ale jak se začnou příběhové linie prolínat (mimochodem, toto prolínání je moc hezky zpracované), začal jsem s napětím očekávat každý další krok, který povede v pátrání dál. A musím také uznat, že i když jsem měl několikero nápadů na hlavního pachatele, ten pravý v žádném případě nenapadl (opět, jaké to zpestření proti filmům, kde už od prvních okamžiků víte o co půjde). Stolen patří k nejlepším filmům, které jsem v posledním roce viděl.. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Film asi nepřináší na pole krimi nic nového. Celou dobu jsem měl pocit, že jsem něco podobného viděl. Je jasné, že filmů o sériových vrazích jsou tuny, když se ztratí děti místo ženských, taky to asi není nic nového pod sluncem. Pomalé tempo, retrospektivní styl vyprávění, předvídatelný koec, přes všechny obyčejnosti mne film nenudil. Detektiv pátrající po zmizelém synovi musí sáhnout hluboko do minulosti, aby vyřešil i svůj vlastní případ. 70% ()

Reklama

Erinye 

všechny recenze uživatele

Tolik bolesti a beznaděje v jednom filmu, to je na jednoho diváka trochu moc. Tvůrcům se dokonale podařilo zpracovat prolínání obou časových rovin, působilo to nenásilně, a přirozeně. Je hrozné přijít o dítě, a oba hlavní představitelé, svou roli zahráli bravurně. Málokdy u filmů brečím, ale tady jsem měla párkrát na krajíčku. Nedokážu pochopit, jak si někdo vlastní zločin dokáže zdůvodnit tak, že vlastně pomáhá, že činí dobro. Tohle byl jeden z mála filmů, který ve mně něco zanechal. Ještě něco málo k obrazové stránce - práce s kamerou, hudba, všechno bylo v dokonalém souladu. Jediné, co mi přišlo nepřirozené, že zápornou postavu, která se objevila po x letech, hrál původní herec, kterého namaskovali tak, že to působilo až groteskně, určitě by bylo vhodnější obsadit věkově odpovídajícího herce, který by byl původnímu alespoň trochu podobný. Ale rozhodně mi to celkový dojem z filmu nepokazilo. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrné krimi drama s průměrnou zápletkou a také velice průměrnými herci. Téměř každý aspekt filmu by se dal bez většího přehánění označit za průměrný v daném žánru. Menším ozvláštněním je však prolínání dvou časových linií příběhu, což je od tvůrců přinejmenším sympatické. Nezklame, ale ani nijak výrazně nepotěší. Bohužel, přesně jak jsem čekal. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrý a hezky natočený film, který balancuje někde mezi thrillerem a dramatem. Výkony obou herců v rolích otců jsou super a především Lucas, kterému je dáno o něco více prostoru dokazuje, že hrát umí. Stolen je tak nakonec docela napínavý a chytlavý snímek, který by se dal charakterizovat jako delší a psychologicky propracovanější verze Odložených případů. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Meno hlavnej postavy, Tom Adkins (Jon Hamm), malo pôvodne znieť Jack McCadden. (MikaelSVK)
  • Film sa natáčal na viacerých miestach v Kalifornii. (MikaelSVK)
  • Mená postáv otca a jeho troch synov z roku 1958 - Matthew, Mark, Luke a John - sú mená v tradičnom katolíckom poradí z Nového zákona štyroch kanonických evanjelií - Matúša, Marka, Lukáša a Jána. (misterz)

Reklama

Reklama