Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektivu Tomu Adkinsovi je svěřen případ hrůzného nálezu v podobě kostry malého chlapce ve velké truhle. Tento případ v Tomovi a jeho manželce probudí starou ránu, neboť jejich vlastní syn byl před osmi lety unesen a jemu se nikdy nepodařilo usvědčit hlavního podezřelého. Tom se pouští do pátrání zločinu, jenž sahá daleko do minulosti a odkrývá se mu tak tragický příběh Matthew Wakefielda, otce tří synů, o jednoho z nichž přišel za podobných okolností jako Tom. (claudel)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ten film je bohužel po právu lehce opomíjený a tak trochu na druhé koleji oproti provařeným áčkovým klasikám Zmizení, či Mystic River. Všechno je to o záhadné vraždě, či hledání oběti a zároveň vraha v přítomném čase. Stolen je však v přítomném čase pouze tak 10 procent a zbytek jsou flashbacky. Z příběhu se nedozvíme, zda si syna hlavního hrdiny vybral vrah záměrně aby testoval jeho schopnosti policisty, či nechtěnou náhodou, avšak právě díky pátrání postupně střípky identity vraha odkrývají mnohem komplexnější a širší příběh, než se na první pohled zdá. Na základě tohoto faktu by měl mít snímek alespoň 120-130 minut, aby mohly vyniknout všechny postavy, protože jich je tam požehnaně. Takhle se to bohužel daří jen těm nejhlavnějším a spousta odboček a vedlejších témat/motivů zůstava nedořečených, či velmi zkrácených. Celé to pohřbívá závěr, který by mohl být vyšponován do infarktu a místo toho je zkrácený na tříminutový rozhovor s jasným koncem. Strašná škoda práce střihačů a scénáristy, který si na konci filmu nasral do kalhot. Ten potenciál mrazivého krimi-dramatu tam byl a tyhle příběhy si najdou své diváky. Je to paráda i tak, už jen za tu docela sofistikovanou konstrukci příběhu, jejíž konec jsem chtěl prožívat ale mnohem déle a intenzivněji. ()

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*ZLODEJ NAJCENNEJŠÍCH POKLADOV* Výborne navodená atmosféra tajomstva hneď od začiatku - a nenechá vás vydýchnuť až do konca. Film plynie pomaly, no nenudí (akurát niekde v strede akoby sa nevedel vymotať z jedného miesta). Vo filme nie je nič isté: skutočný charakter niektorých postáv sa mení a netušíme (ale dúfame), či stratený syn je stále nažive. Nádherná hudba ladí s celkovým charakterom filmu; je smutná, emotívna a znásobuje celkový pocit zúfalstva nesúceho sa filmom. V malej ale podstatnej úlohe sa tu objavuje aj James Van Der Beek, ktorého poznáte ako hlavného hrdinu zo seriálu Dawsonov svet. Verdikt v 1 vete: Veľmi smutný film o beznádeji a pátraní po stratenom synovi a neočakávanej pravde. 18.08.2010 ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Stačí jen nepatrná chvilka, kdy si tatínkův Junior musí skočit na malou nebo pumpařovu starou a může to znamenat ztrátu těch nejbližších.. Nejen tím kostlivcem ve skříni (teda vlastně bedně) to připomíná epizodu Cold Case, byť se silným dosahem do přítomnosti a dobře vykreslenou tenzí mezi rodiči, co přišli o dítě. Dají se tomu vytknout nepovedené masky, ale stejně tak je potřeba vyzdvihnout dávkování sentimentu a smysl pro detail (v teplácích na běhání k nálezu těla, několikeré vyzvánění telefonu, než jej někdo vezme). Apropo, americké maloměsto, mizející děti, červený balónek - pro Jessicu Chastain To bylo znamení jak od Shyamalana.. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Je to jenom průměr, nic víc. A to proto, že tam chybí cokoliv navíc - není tam zvrat, není tam nějaký zajímavý vyústění, ten příběh prostě plyne, chvilku jsme v současnosti, chvilku je tam retrospektiva a tyhle dva příběhy jsou vlastně provázaný dohromady. Nepřijde tam bohužel žádnej wow efekt nebo vysvětlení, dokonce se divák ani nedozví, proč se to stalo. Příběh je to smutnej a depresivní, nicméně to je tak asi všechno. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Normální kriminálka natočená asi tak, jako když si pustíte Sběratelé kostí nebo jakoukoliv CSI kriminálku. O to horší, že ve filmu chybí nějaká pěkná baba, která by v tomto případě samotný příběh trošku postrčila. Teď to vypadá blbě, že film je vlastně hrozně smutná událost a já bych v něm radši viděl babu. Ale tak na co pak má člověk koukat... ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Meno hlavnej postavy, Tom Adkins (Jon Hamm), malo pôvodne znieť Jack McCadden. (MikaelSVK)
  • Mená postáv otca a jeho troch synov z roku 1958 - Matthew, Mark, Luke a John - sú mená v tradičnom katolíckom poradí z Nového zákona štyroch kanonických evanjelií - Matúša, Marka, Lukáša a Jána. (misterz)

Reklama

Reklama