Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektivu Tomu Adkinsovi je svěřen případ hrůzného nálezu v podobě kostry malého chlapce ve velké truhle. Tento případ v Tomovi a jeho manželce probudí starou ránu, neboť jejich vlastní syn byl před osmi lety unesen a jemu se nikdy nepodařilo usvědčit hlavního podezřelého. Tom se pouští do pátrání zločinu, jenž sahá daleko do minulosti a odkrývá se mu tak tragický příběh Matthew Wakefielda, otce tří synů, o jednoho z nichž přišel za podobných okolností jako Tom. (claudel)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

misterz 

všechny recenze uživatele

Atmosferický, dojímavý krimi príbeh o dvoch nešťastných otcoch a ich dvoch synoch. Dej vás chytí za srdce už na začiatku a celú dobu nepustí. Skladá sa z dvoch dejových liniek, ktoré sa odohrávajú v dvoch časoch a kde spoločným prienikom je priestor, kde obaja otcovia prišli o synov. Miestami to pripomínalo seriál Odložený prípad alebo Kosti, ale toto bolo osobnejšie, atmosferickejšie a preto ma tento snímok zasiahol viac. Netreba opomenúť skvelé herecké výkony oboch otcov, pomerne neznámi herci, ale svoju prácu odviedli na jednotku. Chybou možno je, že sa so skvelého námetu a spracovania nevyťažilo viac. Stačilo sa so scenárom trocha viac vyhrať, spraviť ho zaujímavejším a ešte viac zatlačiť na emócie diváka. Ale aj tak som spokojný, rozhodne som dostal viac ako som čakal. 80/100 ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Na televizní film dost dobrý, na víc to ovšem nemá, i když musim připustit, že se na to hodně dobře dívalo. Jednalo se o dobře odvyprávenou kriminálku, která i přes ony dvě roviny v rámci doby neupadla do kýče, vyděračsky srdceryvných scén, které nefungujou či do nepovedeného rodinného patosu kvůli ztrátě syna. To je ohromné plus, k tomu všemu se pro mě, jako ženu, jednalo o sakra dobře koukatelné dílo, díky oněm dvěma chlapskym chlapům v hlavních rolích. Lepší průměr. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Syn detektiva Toma Adkinse (Jon Hamm) se před několika lety bez jediné stopy ztratí. Adkins ale stále neztrácí naději, že jednoho dne svého syna objeví. Jenže po nálezu chlapecké kostry v zakopané truhle jeho naděje začíná skomírat. Ale po ohledání se zjišťuje, že tento chlapec není jeho syn - že kostra leží v truhle více než padesát let. Adkins se vrhá do vyšetřování starého případu, ale mezi padesát let starou vraždou a zmizením svého syna brzy nachází souvislosti... Mám rád filmy, které se navenek tváří hodně nenápadně, ale přitom dokáží diváka připoutat k obrazovce a nepustit až do závěrečných titulků. A to je přesně Stolen - vcelku nenápadně se rozjede, ale jak se začnou příběhové linie prolínat (mimochodem, toto prolínání je moc hezky zpracované), začal jsem s napětím očekávat každý další krok, který povede v pátrání dál. A musím také uznat, že i když jsem měl několikero nápadů na hlavního pachatele, ten pravý v žádném případě nenapadl (opět, jaké to zpestření proti filmům, kde už od prvních okamžiků víte o co půjde). Stolen patří k nejlepším filmům, které jsem v posledním roce viděl.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Atmosférická kriminálka, která si jde svou cestou. Na filmy o únosech dětí mám teď v poslední době docela „štěstí“ (aktuálně třeba Zmizení, před časem překvapivě slušná Tísňová linka), tenhle je navíc ozvláštněný zajímavou časovou propastí. Debutující režisér Anders Anderson se výzvy nezalekl, navíc se mu na place sešli velmi slušní, respektive slušně hrající herci (Josh Lucas, Jon Hamm, Jimmy Bennett, James Van Der Beek, Jessica Chastain, Rhona Mitra). 70% ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Malé nenápadné kriminální drama se silným námětem. Alespoň pro rodiče. Dokonale navozená tíživá atmosféra deprese, kde detektiv v podání Jona Hamma stále věří, že nalezne svého před osmi lety ztraceného syna. Zajímavé zpracování, kde současnost se prolíná s osudem podobně zkoušeného muže ( Josh Lucas) spěje k nevyhnutelnému konci. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Film sa natáčal na viacerých miestach v Kalifornii. (MikaelSVK)
  • Meno hlavnej postavy, Tom Adkins (Jon Hamm), malo pôvodne znieť Jack McCadden. (MikaelSVK)
  • Mená postáv otca a jeho troch synov z roku 1958 - Matthew, Mark, Luke a John - sú mená v tradičnom katolíckom poradí z Nového zákona štyroch kanonických evanjelií - Matúša, Marka, Lukáša a Jána. (misterz)

Reklama

Reklama