Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektivu Tomu Adkinsovi je svěřen případ hrůzného nálezu v podobě kostry malého chlapce ve velké truhle. Tento případ v Tomovi a jeho manželce probudí starou ránu, neboť jejich vlastní syn byl před osmi lety unesen a jemu se nikdy nepodařilo usvědčit hlavního podezřelého. Tom se pouští do pátrání zločinu, jenž sahá daleko do minulosti a odkrývá se mu tak tragický příběh Matthew Wakefielda, otce tří synů, o jednoho z nichž přišel za podobných okolností jako Tom. (claudel)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*ZLODEJ NAJCENNEJŠÍCH POKLADOV* Výborne navodená atmosféra tajomstva hneď od začiatku - a nenechá vás vydýchnuť až do konca. Film plynie pomaly, no nenudí (akurát niekde v strede akoby sa nevedel vymotať z jedného miesta). Vo filme nie je nič isté: skutočný charakter niektorých postáv sa mení a netušíme (ale dúfame), či stratený syn je stále nažive. Nádherná hudba ladí s celkovým charakterom filmu; je smutná, emotívna a znásobuje celkový pocit zúfalstva nesúceho sa filmom. V malej ale podstatnej úlohe sa tu objavuje aj James Van Der Beek, ktorého poznáte ako hlavného hrdinu zo seriálu Dawsonov svet. Verdikt v 1 vete: Veľmi smutný film o beznádeji a pátraní po stratenom synovi a neočakávanej pravde. 18.08.2010 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V deň osláv dňa nezávislosti sa detektívovi Tomovi stratí syn. Jeho telo sa nikdy nenašlo. Po niekoľkých rokoch je privolaný k prípadu objavenia pozostatkov kostry mužského pohlavia, ktoré popisom i vekom pripomínajú štruktúru tela jeho syna. Napriek tomu, že sa toto podozrenie vyvráti, zvláštnosťou celej veci je, že mŕtvola mala pri sebe dar, ktorý Tomov syn dostal v deň jeho zmiznutia. Podarí sa mu rozlúštiť túto záhadu a konečne tak vypátrať milovaného syna? Kriminálna dráma, ktorá vyobrazuje dva vzájomne sa prelínajúce príbehy, v dvoch odlišných dobách. Súvis je zrejmý a vďaka slušnému scenáru má film hlavu aj pätu. V určitom momente akoby však skĺzol na úroveň TV krimináliek. Neviem prečo som to tak pociťoval, ale zrejme to spravil ten nečakaný útlm deja vo chvíli kedy to človek očakával najmenej. Škoda, že režisér nepracoval viac s atmosférou. Záver taktiež nijak strhujúci. Mohla to byť pecka. Pri sledovaní tohto snímku nemáte čo stratiť. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Stačí jen nepatrná chvilka, kdy si tatínkův Junior musí skočit na malou nebo pumpařovu starou a může to znamenat ztrátu těch nejbližších.. Nejen tím kostlivcem ve skříni (teda vlastně bedně) to připomíná epizodu Cold Case, byť se silným dosahem do přítomnosti a dobře vykreslenou tenzí mezi rodiči, co přišli o dítě. Dají se tomu vytknout nepovedené masky, ale stejně tak je potřeba vyzdvihnout dávkování sentimentu a smysl pro detail (v teplácích na běhání k nálezu těla, několikeré vyzvánění telefonu, než jej někdo vezme). Apropo, americké maloměsto, mizející děti, červený balónek - pro Jessicu Chastain To bylo znamení jak od Shyamalana.. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Trochu mě mrzí,že tenhle film neviděl nikdo z mý oblíbený devatenáctky uživatelů,protože je to fakt dost silnej zážitek.Hodně dusný,ponurý drama,přesně vystihující stavy rodičů,když přijdou cizím zaviněním o dítě.K tomu naléhavá,depkoidní hudba,která mě na konci filmu dohnala skoro k slzám.Jasně,je to spíš komorní,žádná akce,ani dynamický scény tady nečekejte,ale je to tak dobře natočený,že to ani nevadí.Prostě občas je dobrý vidět i takovej film.Doporučuju.80%. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrý a hezky natočený film, který balancuje někde mezi thrillerem a dramatem. Výkony obou herců v rolích otců jsou super a především Lucas, kterému je dáno o něco více prostoru dokazuje, že hrát umí. Stolen je tak nakonec docela napínavý a chytlavý snímek, který by se dal charakterizovat jako delší a psychologicky propracovanější verze Odložených případů. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Film sa natáčal na viacerých miestach v Kalifornii. (MikaelSVK)
  • Mená postáv otca a jeho troch synov z roku 1958 - Matthew, Mark, Luke a John - sú mená v tradičnom katolíckom poradí z Nového zákona štyroch kanonických evanjelií - Matúša, Marka, Lukáša a Jána. (misterz)
  • Pracovným označením filmu bol názov The Boy in the Box. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama