Reklama

Reklama

Teenager Jake Tyler (Sean Faris) se s rodiči a bratrem právě přistěhoval do Orlanda a nastoupil do zdejší školy. Tam však narazí na vyhlášeného rváče Ryana a rozhodne se, že se mu postaví. Nejprve však musí u skutečného mistra zvládnout bojová umění…  Hrdinou amerického akčního dramatu v režii Jeffa Wadlowa je teenager Jake Tyler (Sean Faris), který se s rodiči a bratrem právě přistěhoval do Orlanda a nastoupil do zdejší školy. Stejně jako mladší Charlie, který má úspěchy v tenisu, je i Jake sportovně nadaný hráč amerického fotbalu. A záhy zjišťuje, že dobrou kondici bude potřebovat. Když ho půvabná spolužačka Baja (Amber Heardová) pozve na večírek, Jake narazí na vyhlášeného rváče Ryana (Cam Gigandet). A poté, co od něho dostane pořádnou nakládačku, se Jake rozhodne, že to tak nenechá. Obrátí se na mistra bojových umění (Djimon Hounsou), který mladíka naučí nejen bojovat, ale také uvědomit si, jaký doopravdy je. Ale i když Jakeovi nejde o pomstu, je jasné, že další střet se surovcem Ryanem je nevyhnutelný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (597)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Slušný bitky, sexy dívčiny a mustang jak z Bullita? Co chtít víc... :) Vydařená teenage mlátička, ve které by sice všichni nemuseli mít osobní trauma, ale díky svižné režii slušně šlape, i když by klidně mohla mít o patnáct minut míň. Trailery projednou nelhaly a kde měly letos holky Let's Dance 2, tam mají kluci Never Back Down. P.S. Cruise buď fakt nestárne nebo toho mladšího bratra tajil docela dlouho :D ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ani neviem vyjadriť poľutovanie nad úbohosťou tohto sračkového amerického deja. Nech je to béčkové ako chce, a i keď je Djimon Hounsou veľmi dobrý herec, tak z toho nemuseli nafukovať dramatický podtón a dôležito seriózne situácie. Nebol na to režisér, neboli na to herci a potom to tak aj vyzeralo. Totálne tupý a vygumovaný scenár. Veci ako vnútorný boj, ostré nelegálne fighty na ulici, záznamy bitiek v mobiloch a celá škola fičiaca na majstrovi pästiarskeho šampionátu, to všetko ma neskutočne nasie*alo. Stačilo pozmeniť pár scén na béčkovejšiu rovinu, aby sa to viac hodilo k dokonalým akčným scénam a bolo by to o niečom inom. Ale akcia je v tomto filme, podobne ako John McClane vo filmovom priemysle, záchranárom číslo jedna, tréningové prostredie a záverečný polhodinový turnaj ma nechali trošku pozabudnúť na negatívne dojmy a tak to zostalo na slušnom priemere. 55%. ()

Reklama

Stegr 

všechny recenze uživatele

85% - Originality film nemá ani co by se za nehet vešlo. Tohle by se mělo říct hned na začátek. Přesto jsem byl tak očarován zběsilým spádem a cool nádechem, že mi to vůbec nevadilo. Bojová umění a filmy kolem nich mám rád. To také hrálo velkou roli v mém hodnocení. Djimon Houston byl parádní učitel, Sean Faris zvláštní žák. Určitě nejsem jediný, komu připadal jak Cristiano Ronaldo :). S takovou vizáží se mu spoustu věcí těžko věřilo. Cam Gigandet byl naopak super šmejd. Chvíli jsem hloubal odkud ho jen znám a pak jsem si vzpomněl a hned zase raději zapomněl a byl rád, že tentokrát hrál v něčem pořádném. Bitky byly velmi povedené, takový teen Fight club. Pět prostě dát nemůžu, i kdybych chtěl, ale velmi silné čtyři téhle letní zábavě dám s velkou chutí... ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Průměrná kombinace Klubu rváčů a Warriora v mladickém naivním americkém podání, projevujícím se především v tak do očí bijících, v reálném světě neexistujících, „American party“ se stovkami lidí v luxusní vile, která mě kdykoli ji vidím rozesměje. Také volba hlavního aktéra nebyla přímo trefa do černého, ale trenér, až překvapivě časté potyčky a zápasy a ojedinělý humor to táhnou velmi nahoru. „Jak je fešáku?“ „Fajn, jak často hraješ na X-Boxu?“. Jen škoda předem jasného závěru, přesně tak jsem nechtěl, aby to skončilo, ale člověk nemůže chtít vše. 65% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další naivní báchorka o tom jak mladý nesympatický blbeček dostane na čumák od namyšlenýho debila a chce mu to vrátit. Film kráčí přesně vyšlapanou cestičkou od jiných žánrově stejných filmů a ani se nepokouší z této cesty sejít. Takže je tu mladík, kterýho prochází tvrdým tréninkem, postupně se seznamuje s trenérem, který jako by mu nahrazoval jeho zesnulého otce, během toho si stihne nabalit bejvalku týpka, který mu na začátku rozbil čumák a do toho má čas od času nějakou tu krizi. Celý se to odehrává v prostředí mladých, krásných a namakaných lidí takže to celé vypadá jak akčnější Beverly Hills ale na druhou stranu zápasů zde moc není a rozhodně nemají co nabídnout. Zvlášť ne v době, kdy jsou akčními krály Jet Li a Tony Jaa. Možná, že mladší generace uvěří, že to takhle v USA chodí a bude se jim to líbit. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 20 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 24,9 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 41,6 mil. (NIRO)
  • Školní scény jsou natočeny ve střední škole v Cypress Creek v Orlandu na Floridě. (Terva)

Související novinky

Kick-Ass 2 dřív, než jste doufali

Kick-Ass 2 dřív, než jste doufali

11.05.2012

Tohle je docela překvapení. Jelikož má Matthew Vaughn spoustu práce ve světě marvelovských mutantů (natáčení sequelu X-Men: První třídy je naplánované na první polovinu příštího roku), s pokračováním… (více)

Reklama

Reklama