Reklama

Reklama

Tento dvoudílný film je zpracováním románu Sebastiana Faulkse s názvem Birdsong, který je dnes už bestsellerem známým po celé Anglii. Rámec příběhu poskytují události první světové války, ale děj zahrnuje léta 1910 až 1916. Milostná linie, vášnivý vztah Stephena a Isabelle, který je však odsouzen k nezdaru, provází mužova léta strávená ve válce. (Film+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nepostřehl ten ptačí zpěv, ani nic jiného ptačího. Zob tam nebyl, chřipka ještě neexistovala, hnízda tam taky nebyly (ani kulometné, což je divné, vzhledem k tomu, že se to odehrávalo během 1. sv. války). Oni tam nebyli snad ani žádní ptáci. Celkově to zákopové válčení moc šancí k akci neumožnilo, a tak se to projevovalo hlavně hromadou bláta a zničenou zemí nikoho. Na Němce se dalo narazit jen v podzemí - a to jediné mě tam překvapilo: že se tenkrát tak razantně razily tunely pod nepřátelskou linii - myslím ale, že moc efektivní to nikdy nemohlo být. Ale to je jedno. Romantická rovina nevybočuje ze všech těch různých klišé z vyšších vrstev, které jsme už tolikrát viděli. A pak je tu Eddie Redmayne. Kurva Eddie, už to nehraj. Nevím, proč se kolem něho teď točí taková vlna popularity, ale já ho viděl 2x, teď po třetí a zjistil jsem, že ho stačí vidět jednou a jakobych ho viděl vždycky. Herectví prostě furt to samé, navíc tady často (opravdu hodně často) jen stojí a čumí. Navíc se mi do té role absolutně nehodil, takovej jakejsi skrytej jemnostpán... Celé je to strašně natahované, ale chápu, že spolu s šetřením rozpočtu se na tom podepsala hlavně TV produkce. Mě to ale v podstatě nebavilo. ()

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

Eddie Redmayne sa zas ukázal ako vták, čo číhne na príležitosť zas komusi rýchlo strčiť ten svoj jazyk do telných dutín..na začiatku druhého dielu, ked sa stretne s Isabelu mi bolo jasné, aké prekvapko chystá záver..teda skoro.Tento film je jeden z tých, kde sa umiera, a žiadnej postave som smrť neprial.Herecké výkony boli slušné, občas solídne podmanivá melodia vkusne podaná v správnej chvíli.Včera v noci po filme som rozmýšľal nad vetou: ,,..nič viac tu nie je.Milovať a byť milovaný...´´ dojímavé, len dnes som rozmýšľal, aké by to bolo pekné, keby všetci ľudia na Zemi zmizli na 1 rok, a bol by som tu sám..spal by som do 12tej, išiel by som bezplatne do obchodu, nemusel by som neustále vypisovať frajerke SMSky, nepočul by som ,,Staníčko, prosím ťa...´´Ale áno, rozhodne stojí za to pozrieť. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Rok mi trvalo se na to podívat. Nelitoval jsem. A přece... A přece je tu problém. U tohoto typu romantiky je prostě nezbytně nutné být pohnut osudy hlavních postav, jenže když jsou ty hlavní postavy občas na facku a občas dělají věci, nad kterými si racionální část mé osobnosti rve vlasy, je to hodně špatný základ. Nejsem sice kdovíjaký znalec ženské povahy, ale přece jen, že se Isabell vzdá dětí hned dvakrát? A takové to zamlčování a dozvídání se "jsem otcem" melodramaticky nečekaně, to je sice hezký na filmovým pásu, ale v reálu je to na minimálně pár ostrých slov. Ani Stephen by ode mne nevyšel bez pár pohlavků, aby se v některých situacích dal dohromady. Paradoxně mi jako největší chudák připadá Isabellin manžel, který se ale stejně jako jeho děti náhle dostane z filmařského záběru, aniž by byl jeho osud autory považován za důležitý. To mi trochu vadí, když jsou postavy dělené na ty hodné zájmu a na ty jež hodné zájmu být nemají a nemáme se starat. Pochvalu ovšem zaslouží herci i nečekaně velkorysá výprava, jakou bych u tohoto typu dramatu nečekal a jež ve scénách z bojiště rozmáchlostí i působivostí dalece přesahuje mnohem známější Panství Downton. Působivá je rovněž hudba. Jsem na vahách, protože po formální a herecké stránce sahá dílo po metách nejvyšších, příběh, jednání a motivace postav to ale sráží dolů. A to je pro mě hlavní, takže jen tři, byť silné hvězdy. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Epický príbeh o láske na pozadí ľudských tragédií 1. sv. vojny. Krásne vizuálne natočené, s perfektnou výpravou a uchu lahodiacou hudbou. Aj postupné prelínanie spomienok a reality bolo urobené zaujímavo a účelne. Na môj vkus sa však niektoré scény výrazne naťahovali, čo často vyvolávalo až príliš hypnotický dojem. Pomohlo by film trocha skrátiť a obmedziť časté, statické zábery kamery. K hercom nemám výhradu, všetci zahrali skvelo, hlavne C. Poésy. To všetko vytvára slušný, nadpriemerný dojem. Odporúčam všetkým romantikom a milovníkom výpravných vojnových historických snímkov. 75/100 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KDYSI JSEM MILOVAL JEDNU ŽENU. A ONA MĚ“..... /// Prolínání minulosti (mír) se současností (válka).... Stephen, dneska poručík, není špatnej chlap (tož vím...). Když tenkrát na zahradě, poprvé ji uviděl.......ano, přestože 1.světová válka poskytuje lekce o lidský anatomii, všichni jsou většinou srdcem i duchem někde jinde. Jako Stephen, kterej myslí na Isabelle a romantiku, kterou provozoval doma. V zákopech to totiž už taková romantika není, (aspoň máš na co vzpomínat), protože osud chtěl, aby tunelářem se stal. Historický drama o lásce, válce, zlomeným srdci, touze milovat a bejt milovanej - i za světový války. Hezky udělanej film, spoléhající na příběh a E.Redmayna (to mi kurva vysvětli, kam zrovna ty, na ty ženský chodíš???)víc než na efekty. A nikdo mě ničím nevydírá. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knížku od Sebastiana Faulkse číst nebudu. 2.) Zjistím, že život není jen píchání, ale taky válka. 3.) Mám prázdnou ,,červenou knihovnu“. 4.) Thx za titule ,,Sarinka & Stuďo“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Maďarsku, predovšetkým v metropole Budapešť. (MikaelSVK)
  • Autorem stejnojmenné literární předlohy z roku 1993 je Brit Sebastian Faulks. "Birdsong" je součástí knižní trilogie pojednávající o životě Stephena Wraysforda. (Conspi)
  • Po rozhlasové (1997) a divadelní inscenaci (2010) se jedná celkově o třetí adaptaci jedné z nejprodávanějších a nejoblébenějších knih Velké Británie. (Conspi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno