Reklama

Reklama

Letopisy rodu Shannara

(seriál)
  • USA The Shannara Chronicles (více)
Trailer
USA, (2016–2017), 13 h 49 min (Minutáž: 40–42 min)

Předloha:

Terry Brooks (kniha)

Hudba:

Felix Erskine
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Zapovězení zlí démoni se začínají vracet na světlo světa mytických Čtyř zemí! Letopisy rodu Shannara je epická televizní adaptace rozsáhlé knižní fantasy ságy spisovatele Terryho Brookse. Odehrává se tisíce let v budoucnosti a popisuje dlouhé putování tří hrdinů, na jejichž bedrech spočívá osud světa. Kříženec mezi elfem a člověkem Wil (Austin Butler), elfská princezna Amberle (Poppy Drayton) a tulačka Eretria (Ivana Baquero), kterým pomáhá poslední druid Allanon (Manu Bennett), musí zachránit starověký strom Ellcrys a zastavit armádu démonů. Jinak je se vším konec. (TV Prima Cool)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Takový ten typ megasračky, co vám v prvním momentě "vybouchne" ze zadku a zasviní celou záchodovou mísu. Nebudu vyjmenovávát všechno, co je tam zle, stačí jen to úplně nejhorší. V žádném jiném fantasy nebo historickém filmu/seriálu jsem neviděl pohromadě tolik ksichtů "do riflí". Tenhle výraz používáme pro herce, jímž abnormálně nevěříte jakýkoliv historický kostým a každou vteřinu čekáte, kdy se půjde převléct do riflí. S každým dalším ULTRAmoderním nepřirozeným hezounkem, co se postupně objevil na scéně, se mi víc a víc otevírala kudla v kapse. Až jsem se pořezal. To snad přímo bylo myšlené jako parodie, jakoby se někdo podíval na Hru o trůny a řekl si, sakra, ten casting je moc dokonalý a přirozený, zkusíme to obrátit o 180 stupňů a vybereme ty nejhůř zapadající, nažehlené tvářičky. Trapas. Ono vůbec po Hře o trůny už asi bude hodně těžké přijít s nějakým fantasy, které nebude vypadat jak - chtěl jsem napsat Trabant vedle Porsche, ale hodí se spíš - kus hovna na chodníku vedle Porsche. Odporná, uhlazená podívaná pro teenagery a buzničky. ()

Narayan 

všechny recenze uživatele

Sakra existuje takovejch super fantasy sérií, a oni musej vyhrabat zrovna takovouhle tuctovou sračku k natočení seriálu..proč? Proč je to tak populární? Pilotní díl měl záživnost průměrného dílu Xeny, a stejně gumové herecké výkony. Taková škoda, proč nenatočí třeba Tetovaného? Já vim, neměl bych to tak grilovat po prvním díle, a už vůbec ne, když jsem nečetl předlohu, ale prostě mi to zatím připadá hrozný. Buď je chyba v tom, jak je to natočený, nebo nestojí za moc ani kniha. A nebo to ještě překvapí, ale tomu moc nevěřím. Minimálně by museli začít s tím, že by vyměnili půlku castingu, v čele s tím blonďatým půl-elfím buzerantem. Jestli v příštím díle neumře, přestávám to sledovat, ten se fakt nedá. Vlastně..když nad tím tak přemýšlím, není moc důvodů to sledovat dál. A když nad tím přemýšlím ještě víc, jsem skoro rád, že točí tyhle teenagerské shitsérie, kdyby takto zprznili nějakou mojí oblíbenou knihu, asi bych to hodně blbě rozdejchával. ()

Reklama

Marqta 

všechny recenze uživatele

Dovedete si představit něco mezi fantasy sci-fi a postapokalypsou ? Eh, taky jsem si nemyslela, že to jde, možná spíš by mě ani nenapadlo přemýšlet o tom, jestli by to mohlo jít. Ale evidentně, všechno jde. I když "jde" je asi i všechno co k tomu můžu říct, aspon o první serii tedy. Kombinace žánrů, jakkoli zní jako pěst na oko není na tomhle seriálu vůbec to nejhorší, možná dokonce je to to, kvůli čemu jsem vydržela těch 10 dílů. Jinak teda bohužel herci jsou občas k pláči, postavy jsou k pláči a hudba (ted mi na mysli konkrétně vyvstanula jedna scéna z posledního dílu, kde jsem se neubránila smíchu) z toho místy dělá frašku ještě větší, než dialogy...a to už je co říci. ()

VaHo 

všechny recenze uživatele

Není to tak zlé. Popravdě, v rámci možností je to docela dobré. Je to tolkienovštější než samotný Tolkien, a rozhodně to není žádná Hra o trůny, natož Pán prstenů. Pokud se ale podívám do žánru nenáročných fantasy seriálů, tak to svůj účel plní. Elfové vypadají jak členové chlapecké skupiny, kteří si nasadili špičaté raráškovské uši, a poslední měsíce trávili v posilovně, aby měli odpovídající pekáč buchet. Iluze, že se opravdu jedná o velkou fantasy, tu ale je, stačí k tomu občas pár dobrých panoramatických průletů nad elfím palácem, nebo starou pevností, v horách. Děj se pak sice přesune do kulisových interiérů, jak z dob Hvězdné brány, ale iluze vítězí, a divák nemá pocit, že by se na seriálu šetřilo. Děj je svižný a málokdy nudí. Jasně, když se nad ním začnu zamýšlet, tak mi dojde, jak nekomplikované, jednoduché a občas až primitivní to je. Hlavní postavy jsou dobré, a jejich vzájemné interakce jsou vtipné. Představitelka elfí princezny je rozkošná (takže další plus). Vlastně nevím, na co bych si měl stěžovat, v daných mantinelech je to zábava a baví to – a to je hlavní. UPDATE: Uf, už tak benevolentní nejsem, poslední tři díly byly už opravdový masakr, co se týče počtu pitomostí na scénu. Při vážných scénách, osudových rozhodnutích apod. jsem měl co dělat abych se nesmál. Závěrečná bitva, byla o tom že asi 30 komparzistů dělalo, že se mlátí plastovými meči v noci v lese. Pořád jsem si musel říkat, že tohle není HBO, ale MTV. No, ale pořád se tam něco děje a nenudí to, a svým způsobem je to i zajímavé... ()

ARI50 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Letošní třešnička na dortu užasnéj svět výborně zpracováni příběhu. Dobře zpracovaní démoni, ale víc by jich neuškodilo. Škoda konce slabší bitva málo akce ale smutný konec, Herecké obsazení výborné od druida po princeznu či tulačku, velmi se mi to líbilo a doufám že pokračováni nás zavede hlouběji. Místy mně provázela husina a napětí výborného seriálu. ()

Galerie (303)

Zajímavosti (3)

  • Většina první série se natáčela na Novém Zélandě. (SimpanzJi)
  • V 1. epizodě 1. série "Chosen", kdy se Allanon (Manu Bennett) a král Eventin (John Rhys-Davies) pozdravili tím, že dali čela k sobě, herci improvizovali. Jedná se o maorský pozdrav Hongi prováděný na Novém Zélandu. (Machal99)

Reklama

Reklama