Reklama

Reklama

Letopisy rodu Shannara

(seriál)
  • USA The Shannara Chronicles (více)
Trailer
USA, (2016–2017), 13 h 49 min (Minutáž: 40–42 min)

Předloha:

Terry Brooks (kniha)

Hudba:

Felix Erskine
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Zapovězení zlí démoni se začínají vracet na světlo světa mytických Čtyř zemí! Letopisy rodu Shannara je epická televizní adaptace rozsáhlé knižní fantasy ságy spisovatele Terryho Brookse. Odehrává se tisíce let v budoucnosti a popisuje dlouhé putování tří hrdinů, na jejichž bedrech spočívá osud světa. Kříženec mezi elfem a člověkem Wil (Austin Butler), elfská princezna Amberle (Poppy Drayton) a tulačka Eretria (Ivana Baquero), kterým pomáhá poslední druid Allanon (Manu Bennett), musí zachránit starověký strom Ellcrys a zastavit armádu démonů. Jinak je se vším konec. (TV Prima Cool)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

T2 

všechny recenze uživatele

pekný prúser a to vo všetkom, dejovo strašne ploché, čomu dopomáha aj nezáživná réžia, nezrozumiteľné vyprávanie príbehu kde postavy doslova skáču z miesta na miesto, strašne skratkovité a hlavne všetko ide dosť do prázdna, chce to byť taký novodobý Pán prsteňov ale fúha toto ide dosť vedľa, k tomu sa tu tlačí na krvavú notu aby sa to mohlo priblížiť trendovej Hry o tróny, plus náznak nahoty a takého sporo oblečenia, ďalej modelingové obsadenie nežných tváričiek vyznie ďaleko horšie ako obsadenie v akákoľvek telenovele, fakt moc moc zle, po dvoch dieloch mám dosť /20%/ ()

venalce 

všechny recenze uživatele

Předlohu neznám, ale po shlédnutí takřka poloviny série mám velkou chuť si ji přečíst, jen abych mohla začít brblat. Má to krásný vizuál umocněný tím, že jde o post-apo fantasy. Představte si to jako Pána prstenů říznutého Hrou o trůny (tvůrci se nebojí krve) a celý tenhle potenciál prožeňte silným filtrem teenage drama. Jop, taky z toho mám rozporuplné pocity. Nedokážu překousnout hlavně dvě věci: 1) Čas. Za 30 let všichni zapomněli, že na světě existuje magie? C'mon, tady se asi stala chyba, někdo zapomněl připsat nulu nebo dvě? A on tam ten čas nesedí v mnoha dalších ohledech. 2) Postavy. Nevěřím tomu, že v předloze jsou tak ploché až tupé postavy. Chápu, že je to daň za to, že Shannara vznikla na MTV, ale nedokážu se zbavit dojmu, že by hlavním hrdinům slušelo, kdyby byly tak o 10 let starší. Nepůsobilo by to pak jako banda děcek na tripu, kterou v tom dospělí navzdory zdravému rozumu podporují. Trochu dospělosti prosím. Jako easter egg pro milovníky filmové Středozemě tu můžete vidět své staré známé v nových rolích (zatím jsem napočítala 3, ale to je číslo, které se může jen zvyšovat). Je dobře, že Shannara vzniklo, epických fantasy je v seriálovém světě jak šafránu a Hra o trůny potřebuje zdravou konkurenci jako sůl. Jen si nejsem jistá, jestli se epičnost Shannary neutopí v úlitbách pro "potřeby" mládeže. Můžeme jen doufat, že se seriál nebude bát jít na hlubinu, místo aby zůstal v mělkém rybníčku laciné líbivosti. UPDATE: Tak nakonec je úlitba pro fakt, že to vzniklo na MTV až příliš velká... ()

Reklama

warrenur odpad!

všechny recenze uživatele

Investoval som do tohoto gigantickeho paskvilu cas pre 4 diely. Hned uvodom:,Shannarov Mec, Shannarove magicke elfeiny a Shannarovu pisen prani som cital este koncom strednej skoly. V casoch, ked ste prisli do knihkupectva hocikde na Slovensku a spytali sa, ci predavaju nieco z "fantasy", tak sa na vas pozreli, akoby ste padli z jahody. Tento zaner v tom case este nepoznali - ok, v Bratislavskom Brlohu uz ano,odtial mal tie knihy kamos, co mi ich pozical. Elfeiny, druhu cast povodnej trilogie, som povazoval za Brooksovu najvydarenejsiu a zhodou okolnosti cca 2 mesiace dozadu, som si tuto z Ciech znovu objednal. Klasika, slusny pribeh, opis, zaporaci, vsetko. Mec bol sice prakticky kopiou Pana Prstenov ale Elfeiny su original, bez debaty. Zhruba v tom case som sa dozvedel, ze tato knizka sa filmuje. Vdaka dlhoocakavanemu uspechu natocenia niecoho z fantasy, a sice Hier o Trony, som dufal, ze konecne pribudne do sudka poriadna klasika od Brooksa. Zial, po zhliadnuti uz prvych par minut "tohoto tu", mi bolo jasne, ze to bude len dalsi z rady mimoriadne spackanych serialov, ktorym nepomohla ani dokonala knizna predloha. Obsadenie je nehorazne zle, kniznemu opisu neodpovedajuce (ani povahou, ani fyzickym zjavom). Pocnuc hysterickym prejavom filmovej Amberle, po gladiatorsky zjav v knihe mytickeho druida Allanona. Pride mi, ze tvorcovia nabehli do posilky a nejakeho salonu kdesi v haji, vsetkym zaspicatili usi a odeli ich do "odevu" ktory sa zdrodil v hlave nejakeho sfetovaneho navrhara. Krajina je jedna presaturovana omalovanka, nieco otrasne. Triky, nic moc. Dialogy a emocne reakcie zucastnenych su tak neuveritelne, ze som odvracal a krutil hlavou. Jedine co sa mi zdalo ako-tak pozivitne bolo vyobrazenie stromu Ellcryss a cuduj-sa-svete, demon Dagda-Mor. Vsetko ostatne je akoby z vypredaja a myslim, ze kazdy fanusik a citatel Shannarovej trilogie, ci nadvazujucih knih, musi byt tymto blivajzom minimalne znechuteny. Pokial ste sa o knizku a jej hrdinov zrakom ani neobtreli a staci vam pohlad na farebne cosi, ochotnicke postavy s peknymi tvarickami ale vyautovanymi reakciami, v tom pripade, nemusite byt nutne, ako ja, "rozladeny". Za mna vsak jednoznacny a nastvany humus. Citatelom Brooksa odporucam nechat si zajst chut. Radsej si vizualizujte postavy a miesta z knizky na zaklade autorovho opisu, ale co. Rovno si ju znovu precitajte. ()

Majzlík 

všechny recenze uživatele

Výprava slušná, ale tím klady končí. Vypadá to jako další z mnoha klonů Stmívání. Všichni opět přehnaně vyfintění a přitroublí týpci, kteří řeší svoje pubertální vztahy. Takže cílová skupina cca 15let. Zvlášť elfové vypadají do jednoho jako totální termoklády. Nedivil bych se, kdybych v závěrečných titulcích našel, že hlavní sponzor je Gucci. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Smíchejte výpravu z Pána prstenů, naivitu děje fantasy seriálu devadesátých let, účinkující ze soutěže krásy a dialogy z hloupého béčkového filmu, a získáte The Shannara Chronicles. Příběh ze světa, v němž lidská rasa zmutovala v několik jiných, civilizace se zhroutila a funguje magie. A taky sem tam přežila budova, nebo se zázračně zachoval dopravní prostředek. Nezdá se to, ale tyhle objekty jsou skoro to jediné, co drží atmosféru jakž takž nad vodou. Až mě překvapilo, jak málo k tomu stačí. Zbytek je bída. Proroctví, dvojice vyvolených, příslib budoucí romantiky, mocný a zlý nepřítel, mise za záchranou světa, blablabla. Však to znáte. Vrchol hrůzy tvoří soundrack. Nese se v jakémsi epicko-popovém stylu. A když to vypadalo, že si seriál sáhl na samotné dno, tak do toho někdo začal zpívat. ()

Galerie (303)

Zajímavosti (3)

  • Většina první série se natáčela na Novém Zélandě. (SimpanzJi)
  • V 1. epizodě 1. série "Chosen", kdy se Allanon (Manu Bennett) a král Eventin (John Rhys-Davies) pozdravili tím, že dali čela k sobě, herci improvizovali. Jedná se o maorský pozdrav Hongi prováděný na Novém Zélandu. (Machal99)

Reklama

Reklama