Reklama

Reklama

Letopisy rodu Shannara

(seriál)
  • USA The Shannara Chronicles (více)
Trailer
USA, (2016–2017), 13 h 49 min (Minutáž: 40–42 min)

Předloha:

Terry Brooks (kniha)

Hudba:

Felix Erskine
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Zapovězení zlí démoni se začínají vracet na světlo světa mytických Čtyř zemí! Letopisy rodu Shannara je epická televizní adaptace rozsáhlé knižní fantasy ságy spisovatele Terryho Brookse. Odehrává se tisíce let v budoucnosti a popisuje dlouhé putování tří hrdinů, na jejichž bedrech spočívá osud světa. Kříženec mezi elfem a člověkem Wil (Austin Butler), elfská princezna Amberle (Poppy Drayton) a tulačka Eretria (Ivana Baquero), kterým pomáhá poslední druid Allanon (Manu Bennett), musí zachránit starověký strom Ellcrys a zastavit armádu démonů. Jinak je se vším konec. (TV Prima Cool)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

VaHo 

všechny recenze uživatele

Není to tak zlé. Popravdě, v rámci možností je to docela dobré. Je to tolkienovštější než samotný Tolkien, a rozhodně to není žádná Hra o trůny, natož Pán prstenů. Pokud se ale podívám do žánru nenáročných fantasy seriálů, tak to svůj účel plní. Elfové vypadají jak členové chlapecké skupiny, kteří si nasadili špičaté raráškovské uši, a poslední měsíce trávili v posilovně, aby měli odpovídající pekáč buchet. Iluze, že se opravdu jedná o velkou fantasy, tu ale je, stačí k tomu občas pár dobrých panoramatických průletů nad elfím palácem, nebo starou pevností, v horách. Děj se pak sice přesune do kulisových interiérů, jak z dob Hvězdné brány, ale iluze vítězí, a divák nemá pocit, že by se na seriálu šetřilo. Děj je svižný a málokdy nudí. Jasně, když se nad ním začnu zamýšlet, tak mi dojde, jak nekomplikované, jednoduché a občas až primitivní to je. Hlavní postavy jsou dobré, a jejich vzájemné interakce jsou vtipné. Představitelka elfí princezny je rozkošná (takže další plus). Vlastně nevím, na co bych si měl stěžovat, v daných mantinelech je to zábava a baví to – a to je hlavní. UPDATE: Uf, už tak benevolentní nejsem, poslední tři díly byly už opravdový masakr, co se týče počtu pitomostí na scénu. Při vážných scénách, osudových rozhodnutích apod. jsem měl co dělat abych se nesmál. Závěrečná bitva, byla o tom že asi 30 komparzistů dělalo, že se mlátí plastovými meči v noci v lese. Pořád jsem si musel říkat, že tohle není HBO, ale MTV. No, ale pořád se tam něco děje a nenudí to, a svým způsobem je to i zajímavé... ()

herr_carter

všechny recenze uživatele

Dokoukány tři díly a dál už nějak nebyla síla. Nikdy jsem neviděl delší než desetiminutovou pasáž ságy Stmívání, ale jsem pevně přesvědčen, že Letopisy rodu Shannara jsou určeny právě pro příznivce této série, jejichž ročníky narození se povážlivě blíží číslu 2000, nebo jej už dokonce přeskočily. Herecky nevýrazné, dějově umleté a jediná věc, která mě dokázala při jakés-takés pozornosti udržet do konce 3.dílu je přítomnost herce Manu Bennetta, jakožto druida, jež byl dávno považován za mrtvého, ale najednou se zjeví, aby pomohl hlavním hrdinům znovu uvěznit démony...................moje hodnocení = nehodnoceno. ()

Reklama

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Pilot 50%: Jako fanda fantasy dávám vyšší hodnocení, než by si pilotní dvojdíl zasloužil. Příběh podle knižní předlohy (kterou jsem nečetla) už nemohl být méně nápaditý. To jest banda "The Chosen Ones" zachraňuje svět před démonskou hrozbou. Něco takového se řeší v každé druhé fantasy videohře. Do toho zamíchejme casting pár modelek a šampónů, u kterých není jisté, jestli umí hrát, protože není co hrát. Této béčkové podívané prorokuji maximálně jednu sezonu. Nicméně efekty se povedly a krajina je super, tak bylo alespoň na co koukat. První série stále 50%: Nějak jsem těch pár dílů přetrpěla, ale názor nezměnila. Celý seriál se postavy někde plácají a pak v posledním dílu fuk fuk všechno vyřešeno. Hlavně že byl čas na tlachání, zatímco kámoši jim umírají v epické bitvě (která se však odehrává mimo kameru). ()

Blowler 

všechny recenze uživatele

Už vás nebaví pohádkoví elfové, na které jsme zvyklí? Dáváte přednost napudrovaných elfům v kožených bundách? Pak je Shannara přesně pro vás. Elfové tu jsou opravdu hodně zvláštně zpracovaní, démoni, jakoby z oka vypadli skřetům z Pána Prstenů a nejhorší jsou trollové. Ti jako kdyby vylezli z Fallouta. Otrhané hardy a plynová maska na hlavě. Knížku jsem nečel, ale mohla by být skutečně dobrá, protože příběh seriálu je opravdu poutavý. Jen to zpracování.. Celé se to natáčí na Novém Zélandu, ale divákovi je to na prd. Všechny postavy totiž disponují jakousi schopností rychlého cestování, kdy se přes celý kontinent dostanou doslova během jediného střihu, takže z té nádherné krajiny vidíte jen útržky. Ve scénáři úplně chybí, kdy která postava prodělala lobotomii, protože většina životně důležitých rozhodnutí jednotlivých charakterů prostě nedává smysl. Přes to všechno má ale seriál určité kouzlo. Je tu několik sympatických tváří, kteří prostě nemůžou nést vinu za text scénáře své postavy. Hlavní tahoun seriálu je druid Allanon, kterého bych rád viděl i v pokračování. Také se mi líbí ztvárnění gnomů, kteří vypadají přesně tak, jak jsem si je vždycky představoval. Svět Čtyřzemí je kouzelný a v rukou schopnějšího režiséra by se mohlo jednat o další klenot do pokladničky fantasy žánru. Uvidíme co bude dál. Na pokračování si určitě počkám. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Náhodou by to docela šlo, navzdory okatě béčkovým detailům, jako padnoucí rifle, traktorové podrážky bot, tři tisíce let staré kastle aut u cesty nebo zřejmě obdobně stará (sic!) kapačka infuze v Utopii. Nemluvě o faktu, že snad všechno, co působilo aspoň trochu originálně, byly posbírané motivy z různých filmů a her. Ale totálně to zabila zhruba druhá půle, kdy se o záchranu světa bojující partička mládeže projevovala vesměs jako banda blbečků. To je sice pro žánr young adult víceméně typické (kde také čerpat materiál pro další díly, kdyby se všichni chovali racionálně a přitom scenárista za moc nestojí, že), ale prudilo to fest. 1¾. ()

Galerie (303)

Zajímavosti (3)

  • Většina první série se natáčela na Novém Zélandě. (SimpanzJi)
  • V 1. epizodě 1. série "Chosen", kdy se Allanon (Manu Bennett) a král Eventin (John Rhys-Davies) pozdravili tím, že dali čela k sobě, herci improvizovali. Jedná se o maorský pozdrav Hongi prováděný na Novém Zélandu. (Machal99)

Reklama

Reklama