Reklama

Reklama

Letopisy rodu Shannara

(seriál)
  • USA The Shannara Chronicles (více)
Trailer
USA, (2016–2017), 13 h 49 min (Minutáž: 40–42 min)

Předloha:

Terry Brooks (kniha)

Hudba:

Felix Erskine
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Zapovězení zlí démoni se začínají vracet na světlo světa mytických Čtyř zemí! Letopisy rodu Shannara je epická televizní adaptace rozsáhlé knižní fantasy ságy spisovatele Terryho Brookse. Odehrává se tisíce let v budoucnosti a popisuje dlouhé putování tří hrdinů, na jejichž bedrech spočívá osud světa. Kříženec mezi elfem a člověkem Wil (Austin Butler), elfská princezna Amberle (Poppy Drayton) a tulačka Eretria (Ivana Baquero), kterým pomáhá poslední druid Allanon (Manu Bennett), musí zachránit starověký strom Ellcrys a zastavit armádu démonů. Jinak je se vším konec. (TV Prima Cool)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

FunnyXis 

všechny recenze uživatele

Vypadá to (omlouvám se za termín) kurva dobře! Snad to nedopadne jako Legend of the seeker. EDIT nambr one: Začátek jsem zkousnul, ale teď jsem u čtvrtého dílu a hodnocení rapidně klesá... Děj je tam dobrý, ale jediný kdo tam pořádně hraje je Manu Bennet ostatní postavy už mi začínají lézt krkem. Zbytek editnu na konci série, snad se to nějak vzpamatuje a s hodnocením pujdu aspoň o hvězdu nahoru. ()

Blowler 

všechny recenze uživatele

Už vás nebaví pohádkoví elfové, na které jsme zvyklí? Dáváte přednost napudrovaných elfům v kožených bundách? Pak je Shannara přesně pro vás. Elfové tu jsou opravdu hodně zvláštně zpracovaní, démoni, jakoby z oka vypadli skřetům z Pána Prstenů a nejhorší jsou trollové. Ti jako kdyby vylezli z Fallouta. Otrhané hardy a plynová maska na hlavě. Knížku jsem nečel, ale mohla by být skutečně dobrá, protože příběh seriálu je opravdu poutavý. Jen to zpracování.. Celé se to natáčí na Novém Zélandu, ale divákovi je to na prd. Všechny postavy totiž disponují jakousi schopností rychlého cestování, kdy se přes celý kontinent dostanou doslova během jediného střihu, takže z té nádherné krajiny vidíte jen útržky. Ve scénáři úplně chybí, kdy která postava prodělala lobotomii, protože většina životně důležitých rozhodnutí jednotlivých charakterů prostě nedává smysl. Přes to všechno má ale seriál určité kouzlo. Je tu několik sympatických tváří, kteří prostě nemůžou nést vinu za text scénáře své postavy. Hlavní tahoun seriálu je druid Allanon, kterého bych rád viděl i v pokračování. Také se mi líbí ztvárnění gnomů, kteří vypadají přesně tak, jak jsem si je vždycky představoval. Svět Čtyřzemí je kouzelný a v rukou schopnějšího režiséra by se mohlo jednat o další klenot do pokladničky fantasy žánru. Uvidíme co bude dál. Na pokračování si určitě počkám. ()

Reklama

Majzlík 

všechny recenze uživatele

Výprava slušná, ale tím klady končí. Vypadá to jako další z mnoha klonů Stmívání. Všichni opět přehnaně vyfintění a přitroublí týpci, kteří řeší svoje pubertální vztahy. Takže cílová skupina cca 15let. Zvlášť elfové vypadají do jednoho jako totální termoklády. Nedivil bych se, kdybych v závěrečných titulcích našel, že hlavní sponzor je Gucci. ()

noelcoward73 

všechny recenze uživatele

Pilot: Fantasy spíše nevyhledávám, zde jsem udělal výjimku kvůli synopsi. Námět je dobrý, stejně jako efekty, rozjezd trochu pomalý, ale později jsou některé záběry dost povedené. ... Po 7. díle jsem hodnocení nakonec zvýšil na 4*. Dobrý scénář - každý díl končí v tom nejlepším, a tak nutí diváky sledovat následující. Atmosféra je od začátku celkem temná. Možná si někdy přečtu aspoň část předlohy. ()

venalce 

všechny recenze uživatele

Předlohu neznám, ale po shlédnutí takřka poloviny série mám velkou chuť si ji přečíst, jen abych mohla začít brblat. Má to krásný vizuál umocněný tím, že jde o post-apo fantasy. Představte si to jako Pána prstenů říznutého Hrou o trůny (tvůrci se nebojí krve) a celý tenhle potenciál prožeňte silným filtrem teenage drama. Jop, taky z toho mám rozporuplné pocity. Nedokážu překousnout hlavně dvě věci: 1) Čas. Za 30 let všichni zapomněli, že na světě existuje magie? C'mon, tady se asi stala chyba, někdo zapomněl připsat nulu nebo dvě? A on tam ten čas nesedí v mnoha dalších ohledech. 2) Postavy. Nevěřím tomu, že v předloze jsou tak ploché až tupé postavy. Chápu, že je to daň za to, že Shannara vznikla na MTV, ale nedokážu se zbavit dojmu, že by hlavním hrdinům slušelo, kdyby byly tak o 10 let starší. Nepůsobilo by to pak jako banda děcek na tripu, kterou v tom dospělí navzdory zdravému rozumu podporují. Trochu dospělosti prosím. Jako easter egg pro milovníky filmové Středozemě tu můžete vidět své staré známé v nových rolích (zatím jsem napočítala 3, ale to je číslo, které se může jen zvyšovat). Je dobře, že Shannara vzniklo, epických fantasy je v seriálovém světě jak šafránu a Hra o trůny potřebuje zdravou konkurenci jako sůl. Jen si nejsem jistá, jestli se epičnost Shannary neutopí v úlitbách pro "potřeby" mládeže. Můžeme jen doufat, že se seriál nebude bát jít na hlubinu, místo aby zůstal v mělkém rybníčku laciné líbivosti. UPDATE: Tak nakonec je úlitba pro fakt, že to vzniklo na MTV až příliš velká... ()

Galerie (303)

Zajímavosti (3)

  • V 1. epizodě 1. série "Chosen", kdy se Allanon (Manu Bennett) a král Eventin (John Rhys-Davies) pozdravili tím, že dali čela k sobě, herci improvizovali. Jedná se o maorský pozdrav Hongi prováděný na Novém Zélandu. (Machal99)
  • Většina první série se natáčela na Novém Zélandě. (SimpanzJi)

Reklama

Reklama