Reklama

Reklama

Letopisy rodu Shannara

(seriál)
  • USA The Shannara Chronicles (více)
Trailer
USA, (2016–2017), 13 h 49 min (Minutáž: 40–42 min)

Předloha:

Terry Brooks (kniha)

Hudba:

Felix Erskine
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Zapovězení zlí démoni se začínají vracet na světlo světa mytických Čtyř zemí! Letopisy rodu Shannara je epická televizní adaptace rozsáhlé knižní fantasy ságy spisovatele Terryho Brookse. Odehrává se tisíce let v budoucnosti a popisuje dlouhé putování tří hrdinů, na jejichž bedrech spočívá osud světa. Kříženec mezi elfem a člověkem Wil (Austin Butler), elfská princezna Amberle (Poppy Drayton) a tulačka Eretria (Ivana Baquero), kterým pomáhá poslední druid Allanon (Manu Bennett), musí zachránit starověký strom Ellcrys a zastavit armádu démonů. Jinak je se vším konec. (TV Prima Cool)

(více)

Recenze uživatele Tom10000 k tomuto seriálu (22)

Série 1 (2016) (S01) 

1.série nádherného fantasy seriálu nám ukazuje svět plný Elfů vládnoucích tisíce let po pádu lidí, svět, v němž existují staré zvyky a kde technologie nemá místo. Uběhlo třicet let od pádu démonů, jež nyní drží ve vyhnanství magický strom Ellcrys. Král Eventime má vnučku, jež touží více než po čem jiném pomáhat chránit symbol elfí moci a nadřazenosti. Hodlá běžet závod a s jejím vítězstvím v něm se dostat do role Vyvolených. Jako žena a navíc princezna vyhraje, což nikdo nečekal. A dostává to, co chce. Jenomže Amberle, jediná vnučka krále není jen obyčejnou Elfkou. (OD NYNĚJŠKA SPOILERY!) Je předurčenou k tomu stát je jejím nástupcem, ač o tom sama neví. Démoni totiž sílí a Ellcrys začne umírat. Každým spadnutým listem se probouzí jeden démon, hlavně Dagdamor, jejich vůdce. S jeho společníkem Měňavcem začne rozpoutávat zmatky (...). Mimo to máme v příběhu i Tulačku Eritreu, moji nejoblíbenější postavu. Jako otrokyně svého šéfa Cephalona, naučená krást a chovat se jako prvotřídní mrcha narazí jednoho dne na Půlelfa Wila, chudáka, který neví, kým má kdy být, a navíc mu právě zemřela matka. Zpočátku ho jen zneužila, aby mu ukradla cenné kameny, Elfeiny s magickou mocí. Později se ale znovu setkávají. Pro Wila se klíčovým okamžikem stane setkání s právě probuzeným Druidem Allanonem, který ho přivede (zatím se Wil a Eritrea znovu odloučí) až za princeznou. Ta utekla z království ke své tetě. Při jejich setkání je ohrozí první monstrum, Fúrie. Allanon jim pomůže se jí zbavit. Poté ale děj směřuje dál a dál, až do okamžiku, kdy se Wil, Eritrea a Amberle poprvé setkají společně. Láska mezi nimi, hlavně mezi Wilem a Amberle a Wilem a Eritreou započne druhou část příběhu, jež doplňuje i boj s démony (...) Krásný děj, příběh, a romantika s fantasy a vzpomínkami na starý svět lidí tvoří dílo originálním a nepřekonatelným. Přemýšlím, že se možná brzy dostane i do TOP 1. Vše ale ukáže 2.série, na níž se velmi těším. 90 procent. ()

Vyvolení - 1. část (2016) (S01E01) 

1.díl. Princezna Amberle se rozhodne neuposlechnout tisíciletou tradici a přihlásí se do závodu Elfů, aby získala místo ve svatyni kouzelného stromu Ellcrys, držícího všechny démony v Zapovězenu. Jejího otce, vládce celého království Arborlorn, čekají poslední dny panování. Chce si je užít v míru a v pokoji. Dceřino vítězství po náročné bitvě mezi mnoha účastníky ho rozezlí, avšak i přesto souhlasí s její volbou a jmenuje ji strážkyní. Avšak nic není tak prosté, jak se zdá. Amberle při prvním doteku se stromem spatří temné vidiny. Později, při jedné z oslav, ji strom volá k sobě a ona se nechá zvábit jeho hlasem. Další vidina ji nutí činit nemyslitelné: Opustit palác a vydat se na dlouhou výpravu do neznáma. Druhá část příběhu nám vypráví o poloelfovi Wilovi, jenž nestihne zachránit svoji matku před smrtí. Ta mu daruje modré kamínky po otci s magií, jež je ale dle slov jeho strýce nevyzpytatelná a temná. Měl by se jich zbavit. Jeho nabytá naivní odvaha však svede své a Wil se vydává do kraje, nečekajíc nic příšerného. Na cestě ho přepadne troll, ale díky Tulačce Eretrii zůstane naživu. Eretria má však více zájem o jeho poklady než o něj samotného. Ellcrys umírá. Je to potvrzené i posledním druidem království, jenž se po třiceti letech probouzí a jde na pomoc překvapenému králi. Nastávají zlé časy. První démoni se probouzí (...). 95 procent, slušný začátek. ()

Vyvolení - 2. část (2016) (S01E02) 

2.díl. Allanon se střetává s Wilem, k němuž přijde poté, co se půlelf probouzí ze spánku. Společně se vydávají do paláce, kde se mezitím snaží král postarat o magický strom, z nějž mezitím upadne další list - Služka krále démonů. Než se však společně ocitnou u krále, musí ještě zajet do paláce Duidů, aby si vzali knihu, v níž se píše o magii celého království. Měňavec, jenž se osvobodil ze zapovězena, mezitím v podobě Amberle zabijí jejího kluka a dále spáchá vraždu šesti ze sedmi Vyvolených. Jedině princezna, jež už předtím utelka, přežije. Úkol Wila a Allana zní nakonec jasně - Najít ji. Jedině ona dle slov druida může zachránit království před temnotou démonů. Ona sama ale nic neví. Cestou se střetne s Tulačkou Eretrií a ukradne jí koně i lup. Ne však magické modré kameny, díky nimž může mladá loupežnice dostat svobodu, pokud tedy přivede svému šéfovi i Wila. Dál se už Amberle nedostane, unese ji manžel její tety Pythie. U ní se cítí být v bezpečí, tedy do doby, než přijede Wil i Allan. Jenomže to už padá i třetí list stromu a osvobozuje se Fúrie. Půlelf musí ochránit princeznu, s níž se už stihnul setkat (ač ne tak dobře, jak by si možná přál) (...). 95 procent. ()

Fúrie (2016) (S01E03) 

3.díl. Allanovi se podařilo zachránit Wila a Amberle před Fúrií, sám však utrpěl těžké zranění. Oba dva jsou nuceni ponechat ho v Jeskyni druidů a vydat se pro kouzelné bahno ke Stříbrné řece. Cestou jsou však přepadeni Eritrií, jež se snaží sama osvobodit a vykoupit od svého otce. V tábořišti Tuláků je Wil nucen rozhodnout se, zdali se k nim nechce přidat, avšak pod tajnou záminkou. Otec Eritrei touží dozvědět se tajemství safírových kamenů, a snaží se skrze boj své dcery a princezny Wila zmanipulovat. To se mu však nevydaří, protože spadne čtvrtý list a objevuje se nová Fúrie. Tu nakonec dokáže Wil zabít, ale zůstane zraněný. Eritrea se nakonec nevykoupí a zůstává v zajetí. Wil zůstane v péči Amberle, k níž se přidává uzdravený Allan. Společně se poté vydávají do paláce, kde na princeznu čeká Elfí rada. Zde končí cesta Wilova a chce se vydat pryč. Cestou ale nabrali podivného kluka, jenž mu důrazně odchod rozmluví. Díky němu a Wilově věrnosti nakonec Amberle u proslovu vyhraje. Má dovoleno nejen vrátit se ke kouzelnému stromu, ale dokonce do něj vstoupit. Jen jeho semeno dokáže zachránit království. A jen Amberle ho smí vyzvednout (...). 95 - 100 procent. ()

Měnivec (2016) (S01E04) 

4.díl. Amberle se vrací po otřesné zkoušce z nitra kouzelnéo stromu a přináší jeho semeno. Zůstává však zatvrzená vůči citům, a její láska k Wilovi oslábne tím víc, když se do paláce vkradne Eritrea. Aby dostala svobodu a nezemřela, odváží se Tulačka vniknout do paláce a znovu svým šarmem svést Wila. On sám před princeznou později jejich společnou noc tají, čímž si moc nepomůže. Stále se mezi nimi totiž nachází měňavec, a protože na sebe vezme podobu Eritrei a spáchá atentát na Amberle, je skutečná dívka obviněna z vraždy a nyní čeká ve vězení na soud. Když si ji jdou oba, tedy Wil i vnučka krále vyslechnout, svěří se jim s aférkou a tím Amberle ublíží. Není však čas ztrácet čas blbostmi. Měňavec je nakonec možná zabit, avšak proroctví nového kluka mluví jasně a krutě o smrti obou rivalek. Musí se proto spojit, a tedy jít do Úkrytiště spolu s Wilem. A to bez nenávisti k té druhé (...). 90 procent. ()

Žnec (2016) (S01E05) 

5.díl. Amberle, Eritrea a Wil s dalšími vojáky se vydávají na dlouhou cestu k pevnosti. Cestou se jim do cesty znovu připlete tulaččin šéf, s cílem ji polapit, a včetně ní i princeznu. Jelikož "splnila" slib a "přivedla" mu nejen safírové kameny, ale i vnučku krále, odmění se jí svobodou: Eritrea ale cítí, že by měla pomoci svým novým spojencům, díky nimž by se možná mohla nejen polepšit, ale i vydělat si slušné jmění a získat kluka. A proto, poté, co se zpočátku rozhodne opustit tábor a uvidí princeznu ve stejné situaci, v níž kdysi byla i ona sama, zasáhne. Vezme si svého nadřízeného jako rukojmího a zachrání Wila i doprovodného strážce před jistou smrtí. Později se setkávají s bojovým plynem, ale ten jen obejdou. V pevnosti ale narazí na jednoho z démonů. Ten celou osadu vyplenil. Zabít ho, alespoň zdánlivě, se podaří pouze ve spolupráci Wila a zajatého. Jenomže není ničemu konec. Měňavec není mrtvý, a zabijí krále Arbolron. 70 - 75 procent. ()

Pykon (2016) (S01E06) 

6.díl. Po romantickém a také traumatickém snu se rozhodne Ambelre pokračovat spolu s ostatními v cestě. Narazí však na chvíli, kdy se musí rozhodnout, kam mají jít. Blíží se bouře, a oklika k Hraničnímu pásu může protáhnout výpravu na moc dlouho. Proto Eritrinin bývalý věznitel nabídne zkratku přes bájný hrad Pykon, ke by se taktéž mohli schovat, dokud vánice nepřestane. Cesta se obejde bez menších potíží a výprava dostáhne svého cíle. Na hradě se Amberle, Eritrea, Wil, Cephalo a Crispin setkají s jeho pánem, Remem, a jeho dcerou, poloelfkou Mag. Rem je pohostí a nabídne jim přenocování pod záminkou jejich uspání a následného zabití. Ještě předtím se ale Wil seznámí s Mag a Eritrea se malinko sblíží s Amberle. Dříve sloužil na hradě jako vyšetřovatel, a za nepřítomnosti kohokoliv jiného než jeho dcery zešílel. Princezna se prořekne o svém původu ve snaze dostat se na svobodu. Za tuto nerozvážnost je málem zbavena svých citů a vůle krutou technikou starého muže. Eritrea se ale vysvobodí a později dojde na Removo zabití. Na svobodu se ale dostal i démon údajně zabitý Cefalonem a Wilem. Než by jim ale tulák pomohl, ve chvíli nejdůležitější nad nimi doslova přeřízne provaz. Wil, Eritrea a Ambelrle padají do propasti. Zdá se, že se falešnému králi, v minulém díle zabitým měňavcem, a jeho nevědoucímu synovi podařilo zabít Allana. 90 - 95 procent. ()

Hraniční pas (2016) (S01E07) 

7.díl. Eritrea, Amberle a Wil naštěstí pád z hory přežili, čeká je ale další nebezpečí. Sám půlelf se setkává s podivným klukem, jemuž lovci Elfů uřízli ucho. Zpočátku se nechce zdržovat s jeho touhou pomstít se, nakonec mu ale pomůže osvobodit ptáka Noha, na němž doletí až ke svým přátelům. Tulačka a princezna se propadnou do budovy z dob Lidí, kde si společně přiznají kamarádství. Eritrea se už nechce hádat, a Amberle též ne. Jenomže čelí dalšímu nebezpečí. Lovci elfů z meče, který princezně upadl, poznají její královský původ. Na takovou oběť čekali už hodně dlouho. Zora, jejich vůdkyně, se vydá přímo k nim. S Eritreou vyrůstala, a tak se navzájem hned poznají. Než by ji však z nenávisti zabila, přilétá Wil. Tomu se ale podaří zachránit jen jednu z nich. Eritrea je jako trofej odvezena k Lovcům. Královští bratři se vydávají za Dagdamorem, vůdcem démonů. Málem by umřeli, ale přichází Allanon. Ten je s pomocí svého předka uzdraven a povýšen. Démon je uvězněn a jeden z bratrů přežívá. Zjistí pravost, přesněji falešnou podobu krále, a toho zabije. 65 procent. ()

Utopie (2016) (S01E08) 

8.díl. Eritrea se dostává do lidské vesnice, kde jí její vůdce uzdraví. Poté se dívka setkává s technikou a vymoženostmi "dávných lidí", užije se střílení z revolveru, a nakonec se na večírku rozhodne v Utopii, lidské osadě, zůstat. Amberle s Wilem mezitím potkají Cephela, jenž zůstal uvězněný v trollí kleci. Krátce předtím se spolu líbali, nyní se musí rozhodnout, zdali ho pustí na svobodu či ponechají trollům. Rozhodnou se mu věřit, především kvůli omezeným možnostem. Cephalo jim ukáže, kde se jeho bývalá otrokyně nachází. Jsou v šoku. Eritrea si zde velmi užívá, a sama jim později prozradí svůj zájem začít nový život, ve kterém se může rozhodovat jen sama za sebe. Lidský život. Bohužel, vůdce vesnice musí platit poplatky. V lidské, či jakékoliv podobě od elfů po další. Tímto krokem přijde o Eritiinu důvěru. Než by Wil i Amberle s Cefalem zemřeli, zachrání je jedním výstřelem. Dostanou se na svobodu, ale jen tři. Cephalo umírá (...). 85 procent. ()

Krvavý oheň (2016) (S01E09) 

9. a předposlední díl 1.série. Amberle a Eritrea s Wilem najdou v říši dříve náležící lidem, nyní v Divočině, tolik hledané Útočiště. Poté, co se jim podaří obejít trolly, a co se Půlelf omluví Tulačce za vše, co jí napověděl v Utopii, se dostanou do situace, kdy neví, kam dál. Jenomže znamení, jež se nachází též na Eritriině rameni, jim zde můžwe pomoci. Objevuje se i všude po zdech, a když se dívce tetování rozšíří, utvoří tolik potřebnou mapu k cíli. V něm se ale nachází dvě sestry, dvě strážkyně Ohně, jimž se je podaří proti sobě poštvat. Princezna a Eritrea by se už málem zabily, Tulaččina krev ale pomůže sestry odzbrojit. Krvavý oheň již žhne, ale spotřebovává Eritriinu krev. Amberle se do něj vydává se svým semenem, a mizí v neznámu. A co je ještě více šokující a smutné, Eritrea umírá, a Wil zůstává zcela sám s mrtvou kamarádkou v náručí. Nový král má potíže s Radou. Na zamezení puče domluví se skřety spojenectví. Jenže je pozdě. Ačkoliv se spojí, Ellcrys pouští poslední list. Nyní je jedno, jestli se kdy naučí Allanonův učeň bojovat vůči Dagdamorově ovlivňování. Vůdce démonů je svobodný. 100 procent. ()

Ellcrys (2016) (S01E10) 

10. a poslední díl 1.série. Wil dokáže s pomocí magických safírových kamenů přivést Eritreu zpět k životu. Amberle se od ztělesněné Ellcrys uvnitř Krvavého ohně dozví tragickou pravdu - musí se obětovat, aby se mohla sama stát semenem stromu a dokázala zahnat démony zpět do vyhnanství. Když se jí podaří s pomocí přátel dostat zpět do normálního světa, prchá s nimi pryč z Úkrytiště. Eritrea se od nich odpojí, aby mohla bojovat s probudivší se trolly. Dagdamor se vydá na pochod k hlavnímu městu, zatímco král se skřety hodlá držet ochranné pozice. Času však moc nezbývá. Amberle s Wilem si vyznají lásku, a poté putují dál až k paláci. Zde se strhne závěrečná bitva, kdy Wil ochrání princeznu před vůdcem démonů a Allanovovi se podaří ho zabít. Amberle se obětuje a tím vřava končí. Dá se jen hádat, jestli musela, když po pádu Dagdamora pravděpodobně zahynuli všichni ostatní démoni. Nyní je Allanonův učeň tím, co z démona zbylo. A Eritrea se setkává po svém zajetí s někým, koho dobře zná (...). 90 procent, dobrý závěr série. ()

Série 2 (2017) (S02) 

2.série nám přinesla neskutečnou a úchavatnou podívanou. Postavy se dočkaly velikého prostoru, který sice ke konci nabral jisté nepříjemné stísněnosti, ale který i přese vše umožnil mne jako divákovi se do každé z postav ponořit a zhodnotit ji. Nejvíce se mi líbila Eretria. Dříve mrštná, jízlivá a manipulativní Tulačka schopná zamilovat se do holky a kluka naráz, a která na konci první série zmoudřela, se v té druhé potýká se svojí nejasnou budoucností, na jejímž konci se může stát i služebnicí nové hrozby - Černého mága. Wil si prochází dlouho trvajícím traumatem. Přišel o Amberle, a nyní neví, jak pokračovat. Pátrání po druhé dívce jeho snů není úspěšné. Ten, kdo si k sobě Eretriu přisvojil, vlastně, jak se dozvíme později, jejich vzájemné pouto dokonale zničil. Což mne velmi, ale velmi naštvalo. SPOILERY: Eretria si totiž najde Lyrii, dívku, do níž se zamiluje, a přes moji silnou víru ve zvrat se nakonec rozhodne své city k Wilovi zničit. Což nechápu. Ač se nakonec Lyrie vzdala a vydala se za ním, v jeho přítomnosti už nic neučinila. Možá že si Wil našel novou holku, Mereth, ale jejich vztah se dlouho jevil jako kamarádský. Zatímco Eretria k Wilovi cítila i něco víc. Však spolu i spali! Tak kde je jejich pouto? Kde je jejich vzájemná elektrizující přitažlivost z první řady?!? Buďto mi něco uniklo, či se nová společnost, která druhou řadu vedla, rozhodla se vším učinit krátký proces. Hned jsme si uvědomili, jak moc zde hrála roli Eretriina bisexualita. Jenomže ta se v mžiku oka změnila na lesbičnost, s čímž si už neporadil ani Wil. Jistě, aby dívka milovala dívku, proti tomu nic nemám. Ale aby se Eretria zcela vyprdla na Wila, k němuž projevovala tak dlouho silnou náklonnost? Že zemře Allanon, to jsem čekal už od šestého sedmého dílu.Že se Mereth chopí své moci, taktéž. Dokonce bych čekal i smrt Brandona, Rigy a Temlyn. Potěšilo mne, že se Eretria vzdala Lyrie (alespoň se tedy vyjádřila stylem "později") a že v ní zůstala temnota, s níž se potýkala od třetího čtvrtého dílu, a jíž nakonec v devátém zcela podlehla. Alespoň mohl mít serál v době, kdy se ještě nerozhodli ho náhle ukončit (nyní Netflix přemýšlí nad jeho posouzením k obnovení, a jak znám tuto společnost, ta má dost peněz a odvahy na vše), jisté pokračování. Eretria by se mohla stát Královnou Démonů, a Wil po oživení tím, kdo se třeba na Mereth vyprdne a půjde znovu usilovat o její lásku. Abych mohl znovu věřit, že má seriál naději (...). Závěrem: Ivana Baquero naprosto boží, nejlepší postava ze všech seriálů, co jsem kdy zkouknul. Její propadnutí temnotě též. Poppy Drayton tu měla jen občasnou roli, mohli jsme ji využít lépe. Austin Butler se snažil, jen mi k němu Caroline Chikezie neseděla. Manu Bennet podpořil tým, a měl moudra, ale nic moc víc. 95 - 100 procent. Nechávám si rezervu, třeba se mi ještě splní sen a rok 2023 přinese další řadu. PS: Proto zatím nebudu hodnotit seriál jako celek, jen mu dám pět hvězd. ()

Druid (2017) (S02E01) 

1.díl 2.série. Rok poté, co se Amberle obětovala a válka skončila, se Eritrea nachází v ruinách města, kde spolupracuje s přítelem svých rodičů a snaží se mu donášet všemožné vzácné věci. Wil ji totiž nepřišel hledat, a neměla tak ani chuť mu vzdorovat. Zde si našla přítelkyni, s jejíž pomocí pomalu zapomíná na svoji minulost, na své přátele. Jenomže nový život nedokáže zahnat staré vzpomínky. Když jednou utíká před trollem, smete ji do hlubin řeky. Tam se jí zjeví Amberle. Požádá ji o pomoc, a ona začne váhat, jestli neučinila chybu. Jenomže i když začne pátrat po tajemstvích jejího nového domova, a najde přívěsek Wila, s nímž odhalí lži jejího opatrovníka, neuteče. Za městem ji znovu zajmou. Tudy cesta nevede. Wil ošetřuje raněné, kteří stále trpí po válce. Nemůže zapomenout na Amberle, a tak se ji pokouší magií přivolat. Marně. Nezapomíná ani na Eritreu, ale pátrání po ní se mu moc nezdařilo. Brzy narazí na záhadnou holku, jež mu možná může pomoci. Skrývá však mnohá tajemství. Zlo se začíná uskupovat. 85 procent. ()

Přízrak (2017) (S02E02) 

2.díl. Eritrea a její přítelkyně Lyrie jsou zajati místními tuláky. Ti jsou však snadno přemoženi mužem z cizího království, pro Lyrii však důvěrně známé. Před svojí dívkou totiž úspěšně tajila svůj pravý původ, královská dcera své matky Temlyn. Ta si pro ni opět poslala posla, aby ji znovu přivedla k rozumu. Současný král Arborlonu hledá spojence. Společně s Allanonem se vydá právě k Temlyn, aby s ní vyjednal dohodu o pomoci. Pouze pokud si vezme Lyrii, může nastolit spojenectví. Eritrea je vůči tomu bezbranná. Navíc, musí se vydat za Wilem, jenž se nachází v nebezpečí. On sám došel spolu s Mareth, novou holkou se zvláštními schopnostmi, za svým strýcem, aby ho ochránil. Než se však stihnout ochránit před blížící se hrozbou, sluha Černého mága si dozví vše, co potřebuje, právě od něj. Nyní je na vše sám, strýce mu unesl, a bůh ví, co se s Mareth stalo. Přítelkyně krále Arborlonu umírá. Allanon je zraněn. Eritrea se vydává za Wilem. 90 procent. ()

Šerá stopa (2017) (S02E03) 

3.díl. Eritrea se znovu shledává s Wilem. Dále poznává i Allanovovu údajnou dceru a představuje jim svůj doprovod. Ten je hned Wilem žádán, aby jim všem pomohl vydat se za Allanonem na tajný hrad, v němž sídlí velitel Karmínovců, generál Riga. Tomu se podařilo druida zajmout a nyní ho mučí, aby zjistil, kde se nachází druidská encyklopedie. S její pomocí, a s pomocí Elfeinů od Shannary může jednou provždy vymazat z Čtyřzemí pro něj tolik nenáviděnou magii. Wil se změnil, vlivem používání Elfeinů a ztrátou Amberle se stává nerudnějším a více zoufalým, což se Eritrii nelíbí. Má o něj starosti. Když už se lovec odměn a Wil dostanou na hrad, jejich plán trochu selže. Zatímco se Wil setkává s Allanonem a sám bojuje o život, Eritrea a její dva spojenci se vydávají zachránit je. Při útěku pryč se Allanon dozví o schopnostech pro něj dosud neznámé dívky, z nichž mu dojde, kým mlastně je. Sám ale přichází o svoji moc. 95 procent. ()

Slídil (2017) (S02E04) 

4.díl. Allanon se spolu s Mereth a Wilem vydávají hledat Shannarův meč, nejmocnější zbraň, jež kdy byla ukuta. Eritrea se mezitím s Lovcem odměn vydává za Temlyn, aby oznámila královi Androvi zradu v jeho vnitřních řadách čestných mužů. Sám král měl již delší dobu vážné podezření vůči svému nejlepšímu příteli, a to s jejich pomocí úspěšně prokáže. Temnyl na oplátku zabije i dva své muže, kteří ji zradili a přidali se k teroristům, Karmínovcům. Jejich velitel Riga plánuje pomstu. Sluha Černého mága Brandon se mezitím vydává spolu s Wilovým strýčkem do svého rodného domu, aby mu ukázal, jak moc se mýlí v lidském dobru. Wil při pátrání za mečem narazí na Slídila, jenž mu vyjeví mučivé vzpomínky z dětství. Allanon stále nechce mít nic společného se svojí dcerou. Eritrea se znovu shledá se svojí dívkou Lyrií, ale krátce na to se musí rozloučit a jít každá dál. Tímto se od sebe navždy oddělují. 80 procent. ()

Paranor (2017) (S02E05) 

5.díl. Allanon s Wilem a Mereth dojdou až do Paranoru, kde narazí na Bandona a Wilova strýčka Flicka. Sluha Černého mága nevěří druidovi a jeho řečem, a proto se rozhodne Půlelfa zradit. Díky moci Mereth nakonec skončí jak on, tak Allanon v kouzelném vězení, zatímco oba dva skončí v dávné minulosti, kde musí najít lebku Černého mága, aby mohl Wilův strýček i nadále žít. V dávných časech narazí na Wilova otce Sheina, a čelí mnohým hrozbám. Lovec odměn spolu s králem Arborlonu a dcerou Temlyn Lyrií připravují útok na Karmínovce. Eretria musí čelit své budoucnosti. Spolu se svým strýčkem přichází do tajné místnosti, kde strýc zadržuje přízrak. Eretria se narodila jako půldémonka, Černý mág se může pokusit v ní vyvolat temnou stránku jí samotné. Bývalá tulačka se proto musí naučit svoji zlou podstatu naučit kontrolovat. A jak se zdá, zatím se jí nejen daří, ale zotročení přízraku se jí i velmi líbilo (...). 95 procent. ()

Karmínovci (2017) (S02E06) 

6.díl. Wil a Mareth dokáží najít lebku Černého mága, a poté, co zachrání Sheina před přízrky, se vydávají zpátky do přítomnosti. Mezitím se Flick čím dál tím více blíží smrti, a na Allanona doléhá stáří druidů. Banden slbí půlelfovi, že mu uzdraví jeho strýčka, ten se ale radši nechá zabít, než aby služebníkovi zla pomohl. Při dramatickém boji mezi ním a Wilem vyhraje. Nejen, že zničí Shannarův meč, ale navíc i pořeže Allanona, jenž začne pomalu umírat. Poté Bandon zdrhá pryč. Na zámku Temlyn se chystá svatba. Tu však naruší Riga, který byl předtím zrazen právě královou, která na něj vyslala lovce odměn. Tomu se podařilo zabít jeho nejbližšího spojence, Rigu samotného ale nezastaví. ODehraje se další krvavá řežba. Ember, poslední královný potomek Arborlonu, nedokáže odolat nátlaku Karmínovců, a sám Riga ho proto zabije. Eretria čelí rozhodnutí. Poté, co nenajde svého strýce, zabije přízrak, jenž jí vyjeví temnotu. Poté utíká s lovcem odměn chránit Embera. To se jí ale nepovede. Mareth se marně pokouší vyjádřit své city k Wilovi. Jeho meč, než byl zničen, mu ukázal vizi temné Eretrii, jakožto služebnici Černého mága. 95 - 100 procent. ()

Černý mág (2017) (S02E07) 

7.díl. Andre umírá. Riga se ještě rozhodne zaútočit na Temlyninu dceru, ale neúspěšně. I tak ale má menší království zcela pod kontrolou, a může si dělat, co se mu zlíbí. Třeba pozvat do jeho prostor některé své nové poddané a veřejně před nimi svrhnout Temlyn do nitra vodopádu, stejně tak jako předtím mrtvolu posledního krále Arborlonu. Allanon se ocitá na pokraji života a smrti. Když upadne do kómatu, už u skřeta léčitele, ani Wil, ani Mereth, dcera Druida, si neví rady. Poté ale najdou magickou knihu, Druidskou encyklopedii. Díky Merethině schopnosti číst runy se dostanou až ke klíčovému bodu. A i přes neshody, jež mezi Wilem a jí panují, hlavně kvůli obavám o toho druhého, se Allanonova dcera vydává do říše snů, kde ještě nějakou dobu může její otec přebývat. Spolu s ním se dozví o své nové roli. Převezme po něm Druidskou moc. Jen se s ní musí naučit zacházet. Pro tento účel dostal Allanon poslední šanci zůstat ještě danou dobu na zemi. Wil a Emberle se vydávají za Ellcrys, kterou nyní ztělesňuje Amberle. Právě bývalá princezna Arborlonu mluví ve snu k Eretrii a varuje ji před blížící se temnotou. Wil a Mereth se musí rozloučit, stejně tak jako, znovu (už předtím) Eretria s Lyrií, jež zůstává po smrti matky sirotkem. Bandon probouzí k životu Černého mága. Právě ten se nápadně podobá Allanonovi. 90 procent. ()

Amberle (2017) (S02E08) 

8.díl. Wil s Eretriou přijíždějí do Arborlonu, aby zde mohli vyslechnout prosbu od Amberle. Ta je povolala, jako Ellcrys, kvůli blížící se temnotě. Jedině Wil dokáže zachránit Čtyřzemí a proklát srdce Černého mága. V říši, kde se nyní bývalá princezna nachází, se může Wil setkat s tou, kterou pořád miluje. Jenže tato láska stojí vůči němu. Meč, kterým může zničit zlo, je zlomený. A to jen pro slabost jeho majitele. Aby se znovu zacelil, musí na Amberle navždy zapomenout. A proto, když se společně rozloučí, je meč opět zcelený. Eretria mezitím plní svůj slib vůči zbytku ochránců království. Když jich mnoho zajmou Karmínovci, postaví se jim čelem a bojuje s nimi. Ne však nadlouho. Brzy jsou zajati, a situace se zdá být bezvýchodná. Jenomže Eretria se má jednou stát služkou Černého mága. Jeden z jeho přízraků ji jdou nyní na "pomoc". Zavraždí všechny nepřátele, a poté, co mu nedokáže vzdorovat, ji posedne. Nyní se dívka nachází mezi temnotou a světlem, sotva schopná všemu vzdorovat. Černý mág se probudil. Aby získal Brandona, jenž po něm chce oživit jeho starou lásku, posedne ji, a ponechá chlapce, aby ji zabil. Poté se střetne s Rigou. Ten pro něj nepředstavuje žádný problém. Rychle ho zajme kusem drátu, a utrhne mu hlavu. Allanon a Mereth spolu cvičí. Strému druidovi zmizí daší dvě znamení. Pokud znovu neulehne k druidskému spánku, zemře. Riga však chystá další krok k získání moci. Než zemře, vezme si od něj Druidskou encyklopedii. Poté přikáže svým mužům, aby oba dva upálili. A vojáci, nic netušící o jeho úmrtí, zapálí hranici, na níž již oba dva stojí. 90 - 95 procent. ()

Reklama

Reklama