Reklama

Reklama

Legenda o Janě

  • Německo Die Päpstin (více)

Obsahy(1)

9. století, Anglie. Mladou Janu čeká tradiční úděl žen tohoto věku - práce, rození dětí a smrt v mladém věku. Jana se však rozhodne jít jinou cestou. Cítí, že byla vyvolena pro jiný osud, a tak se rozhodne v převleku za muže nastoupit na dráhu teologie. Stoupá církevní hierarchií strmě vzhůru a riziko jejího odhalení je pořád větší... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

Kangax 

všechny recenze uživatele

Jednostranná feministická agitka zložená s pofidérnych historických záznamov. Heh, začo už dnešný producenti nie sú ochotný utratiť prachy. Okolo 9 storočia toto ani nechodilo ( čisté handry, kultivovaný slovník) a nejaký vyšší rozpočet na mňa neplatí... Dve hviezdy akurát za ten koniec, keby to skončili "happy" .. tak nemilosrdne odpad! ()

KatRi 

všechny recenze uživatele

Vezměme jeden mýtus, okořeňme ho špetkou historických análů, ale ne moc, aby to náhodou nenudilo. Z jednoho mýtu udělejme ještě větší, přimíchejme do toho trochu romantiky a můžeme jít na trh.... Hereckými výkony průměrná Papežka neobstojí coby historický velkofilm snažící se převyprávět jeden z velmi zajímavých příběhů církevních dějin. A neobstojí ani coby "romantika", na to je tam příliš neatraktivního církevního prostředí - kromě výpravy a poměrně zajímavých exeriérů nemá mnoho co nabídnut. Je to totiž tak pohádkový a zromantizovaný film, až to škodí. ()

Reklama

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Úloha žen podle svatého Pavla:''Nedopustím,aby se žena učila,ani aby ovládala muže.Raději at' je pořád zticha.''Další skvost:''Když se dívka hodně učí,jak jistě víte,tak se jí sráží děloha.''-Tak jak holky?V neděli na mši? X-DDD.Jinak s tou Angelikou souhlasím.Tohle je romantická pohádka a nic víc.Černobílé postavy a hodně nepravděpodobný děj.Johanna Wokalek,kterou mám v topce nijak zvlášt' nezáří.To už spíš mladší představitelka Joan (hezky je tam párkrát setřela;-)).Má to pěknou výpravu a já mám pohádky ve finále celkem rád. ()

skretik 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ som za polovičkou... ale aj napriek pár hlúpostiam (vyzabíjaná dedina, muž na vojne, ale na druhý/tretí deň je v dedine?) je to výborný film, silná atmosféra, uveriteľné, výborne zachytená doba myšlienkami + aj sa občas človek zabaví (napríklad keď sa vyslanec biskupa potkne a oni to tam nechali :D), hudba výborná :) Som zvedavá, či budem taká nadšená aj na konci. /niektoré pasáže síce mohli skrátiť, ale na kvalite to neuberá/ Na konci... koniec je síce pritiahnutý za vlasy a 2. polovička je podstatne pomalšia ako 2., ale stále si stojím za 5*, ten film ma obohatil a vážim si tých hereckých výkonov, geniááááááááálne... ()

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Die Päpstin je jedna z nejlepších knížek, které se mi za poslední roky dostaly do rukou. Proto jsem byla opravdu zvědavá na filmové zpracování a o to více zklamaná, když jsem se dozvěděla, kdo bude hrát hlavní roli. Johanna Wokalek je sice uznávaná německá herečka, ale mně zkrátka nesedí. Zhlédnutí mé zklamání bohužel potvrdilo a to nejen kvůli ústřední hrdince, ale i celkovému provedení. Vynikající předloha, ale jen průměrný film. Škoda. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (7)

  • Film mal pôvodne režírovať Volker Schlöndorff, ale kvôli nešpecifikovaným rozdielom s produkčnou spoločnosťou sa spolupráca neuskutočnila. (misterz)
  • První pokusy o natočení snímku proběhly už v roce 1999. Objevily se však komplikace, a tak byl film natočen až v roce 2008. (Terva)
  • Esther Walz soutěžila o německou filmovou cenu Gold v kategorii nejlepší kostýmy. (Terva)

Reklama

Reklama