Reklama

Reklama

VOD (1)

Claire kdysi pracovala v CIA, Ray zase v MI6. Místo ochrany bezpečnosti státu se vrhli do světa průmyslové špionáže, kde žádný trik není dost podlý. Jejich cílem je využít nepřátelství mezi dvěma korporacemi, objevit tajemství té druhé a zapříčinit její pád. Claire se nechá zaměstnat v kosmetické firmě Howarda Tullyho a Ray začne pracovat pro jeho největší konkurenci Dicka Garsika. Vzájemný vztah Claire i Raye je ozvláštněn tím, že by si mohli důvěřovat, ale jejich profesní zkušenost jim velí nikomu nevěřit. Postupem času si nikdo není jistý svou pozicí, každý se snaží obelstít toho druhého. Nakonec oba zjistí, že jejich misi ohrožuje jediná věc, a tou je rodící se láska. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (322)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $40,572,825Tržby Celosvetovo $81,079,566Tržby za predaj DVD v USA $11,509,174 //počet predaných kusov 711,675║ Otrasný film, pokúšal som sa ho pozerať 2x ale vždy som postupne pri ňom zaspal, tak nevýrazný dej som už dávno nevidel, doslova tápanie, k tomu absolútne otrasná Julia Roberts, veď tam vyzerá skoro ako babka strašne je prestarnutá, si môže ruky podať s Cameron Diaz, a vôbec ale vôbec sa nehodila k Clive Owenovi, film je prešľap ako hrom. /15%/ ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.5/10] | me: Film nemá šťavu, nemá to správne tempo,... a napriek tomu núti k pozornosti. Chcelo by to viac zábavy, alebo napätia, alebo proste niečoho, čo dodá tempo. Zápletka je síce pekná, ale to ešte neznamená, že to bude hneď aj vynikajúci film. Proste, nie. Niekde sa stala chyba a film má väčšiu časť zdĺhavý charakter. Záver ako už väčšinou býva je viac dynamický, ale ani to celkovému dojmu nepomôže. Proste neurazí, ani nenadchne ... Priemer, ktorý miestami pobaví, ale ja som čakal od zloženia: Gilroy, Owen, Roberts proste viac (všetkého). ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tony Gilroy je podľa mňa oveľa lepší scenárista, ako režisér. Jeho štýl rozprávania príbehu a všakovaké obrazové vychytávky, napr. úvodný súboj Giamattiho s Wilkinsonom, sú určené pre niekoho iného. Nemyslím to ako kritiku, len že sme sa spolu minuli. V podstate to isté ako debut, len komerčnejšie a divácky prístupnejšie. Uvidíme, čo urobí s Bourneovým odkazom. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Tony Gilroy .. Oldscool korporátní thriller s pevným tvůrčím záměrem, lehce mdlými herci a jen občasným záchvěvem vtipu. Očekával jsem, že se nám Gilroy odváže a odlehčí mnohem víc, ale přes onu vyzrálost je stále dosti chladný. ___ Budu věřit, že si to Tony Gilroy vymyslel a zpracoval do detailu přesně, protože jsem se občas v neustálých předtím/předtím/předtím scénách občas lehce ztrácel. A to zejména z důvodu vláčného tempa vyprávění, které působilo hodně únavně. Být tak děj svižnější, rozhodně bych to uvítal, protože více než dvě hodiny jsou na - v jádru tuctový - námět až moc a stravují se trpčeji. Poslední doušek je však špičkový. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Film s vyššími diváckými nároky není ale zas až tak složité pochopit a odhadnout. Samotnou pointu jsem odhalil někdy okolo 22. minuty, zpětně se na to dá při důsledném sledování přijít již od úvodní geniálně nasnímané titulkové sekvence. Michael Clayton je o třídu někde jinde, protože byl chytrý ve své střídmé přirozenosti, Dvojí hra to dává až příliš okatě na odiv, i když chytrá je také. Nikoliv krok zpět nebo vedle, nýbrž jen trochu stranou (typově podobný film Dannyho parťákům či snad britským Podfukářům si nenechám ujít nikdy). ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Časopis, ktorý číta čakajúca Claire, je "The Economist". (Stefan_M)
  • Natáčelo se v Římě, konkrétně na Piazza Margana, Piazza della Rotonda a v St. Regis Hotel, dále na Paradise Island na Bahamách (One and Only Ocean Club a v Atlantis Casino), v San Diego Convention Center, v New Yorku na místech West Village, Grand Central Station a na 424 Fifth Avenue na Manhattanu, v Convent of the Sacred Heart a v Ritz-Carlton Hotel. Vizuální efekty pak ve Winnipegu (Manitoba) v Kanadě. Natáčelo se od 9. března do 27. května 2008. (noelcoward73)

Související novinky

Čtvrtý Bourne v péči Tonyho Gilroye

Čtvrtý Bourne v péči Tonyho Gilroye

08.10.2010

„Nic nového pod sluncem,“ řeknou si ti z vás, kteří vědí, že scenárista Tony Gilroy (foto) spolupracoval na všech třech předchozích filmech o Jasonu Bourneovi a už od června píše čtyřku nazvanou The… (více)

Julia Roberts jako špiónka

Julia Roberts jako špiónka

03.02.2008

Ano, je to podivná kombinace. Ale v novém filmu Tonyho Gilroye, scenáristy všech tří Bourneů a režiséra oscarovými nominacemi vyšperkovaného Michaela Claytona to bez komplikovaných špionážních her… (více)

Reklama

Reklama