Reklama

Reklama

Obsahy(1)

George C. Scott jako John Russell - hlavní postava filmu, učitel a hudební skladatel ztrácí při autonehodě manželku s dcerkou. Přestěhuje se do obrovského starého domu. Po nastěhování slýchává každé ráno neznámé rány... Míček po zesnulé dcerce si bezstarostně hopsá po schodech z patra přesto, že byl zavřený v sekretáři... A proč jsou dveře do podkroví zamaskovány regálem? Výskyt něčeho děsivého nabývá na intenzitě. John Russel začne pátrat po bývalých obyvatelích tohoto domu... (Kulihrášek)

(více)

Recenze (106)

YURAyura 

všechny recenze uživatele

Velmi solidni ducharina, ktera nam vyjevi, ze mrtvola ve studni pod barakem neni zadny japonsky novotvar, stejne jako tragicky zacatek v DESCENTOVI. Ale z5 k filmu - k dokonalosti mu jeste krucek chybi, ale presto se jedna o zakladni kamen vetve "prokletych strasidelnych domu" se vsim, co k tomu patri - roztristehe sklo, vrzajici schody, bouchajici dvere, detske hlasy, spiritisticka seance a hlavne Scott, ktery je v roli muzikalniho vysetrovatele zuper. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvěle natočená duchařina! Ano, je tu už poněkud vyčpělý příběh o strašidelném domě, ve kterém se žádných větších překvapení divák nedočká, ale režisérovi se z tématu povedlo vytěžit opravdu hodně, a tak je snímek i dnes velmi poutavý, atmosferický, místy až mrazivý... rozhodně se vyplatí ho zhlídnout. (8/10) ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Kvalitni, u nas prakticky neznama, ducharina, vyuzivajici skoro vsech klasickych postupu. Male deti, bouchajici dvere, spiritisticke seance, dum s tajemnou minulosti a mnoho dalsiho. To vse postavene na dobrem pribehu a ponorene do huste atmosfery, navic okorenene vybornym vykonem George C. Scotta v roli skladatele, ktery ztratil rodinu a odjizdi do noveho domova zapomenout. Je to hodne podobne prvnimu dilu Amittyville, jen to ma navic lehce detektivni zapletku a poradne finale. Je to proste lepsi. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Duchársky horor oprostený od ľakačiek a napriek tomu, ale čo si budeme hovoriť, práve preto, o stupeň až dva funkčnejší než väčšina súčasnej jump scare konkurencie. Takto strašidelný dom aby jeden pohľadal, tu by sa človek bál pohybovať aj za slnečného dňa v spoločnosti rugbyoveho tímu. Tým pádom si ani neviem v hlavnej úlohe predstaviť niekoho iného ako Scotta, pri inom hercovi by som neveril, že tu dokáže prespávať. Atmosféra je neustále hustá a hutná, zvukové efekty dokonalé a asi aj vzhľadom na absenciu vizuálnych trikov The Changeling v podstate vôbec nezostarol.  Ale teenageri by zrejme nesúhlasili. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

The Changeling sice nemůže strachem konkurovat dnešním přezvučeným duchařinám založeným na nekonečných lekačkách, ale určitě může konkurovat velmi dobrým a napínavým scénářem a brilantním výkonem George C. Scotta v hlavní roli. Na počátek osmdesátých let je to velmi dobrá podívaná, která tak nějak završuje etapu amerických duchařských hororů na téma "co je ten dům zač?" a začíná novou éru na téma "co je ten duch zač?". Mohl bych ještě vyzdvihnout velmi dobrou hudbu Ricka Wilkinse a velmi dobře nasnímaný interiér domu. Navíc za scénu s kolečkovým křeslem by se nemusela stydět žádná dnešní infarktová duchařina. Tím samozřejmě dobré scény nekončí, je jich zde mnoho. Toto je na svou dobu velmi povedené dílo. Možná by zasloužilo větší pozornost. Má co nabídnout. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

  • Film je založen na událostech, ke kterým údajně došlo v domě v Denveru v Coloradu v roce 1960. (Chatterer)

Reklama

Reklama