Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmiletá Leslie je při cestě ze školy unesena dvojicí mužů, kteří jí namluvili, že byli požádáni jejími rodiči, aby se o ni postarali. Odvezli ji na neznámé místo, kde se setkala s černošským sirotkem Donniem. Po čase Leslie uvěřila, že rodiče už o ni nemají zájem a nechtějí, aby se vrátila domů. Obě děti zůstaly v rukou pedofilních únosců a musely se podvolit i požadavkům jejich zvrhlých „zákazníků“. Leslie s Donniem spojilo vzájemné až sourozenecké pouto a společně utíkali do svého tajného světa, který si vytvořili při čtení Knihy džunglí. Pak se příběh posune o deset let dopředu, kdy oba, již na prahu dospělosti, žijí na ulici, živí se tím jediným, co se v životě naučili, a přitom se stále starají jeden o druhého. Jednoho dne je však Leslie postavena před fakt, že její rodiče stále žijí a ona by se mohla vrátit domů. (lola3121)

(více)

Recenze (88)

Riley 

všechny recenze uživatele

:( Nějak se mi nedaří jednoduše vyjádřit, co si o tomhle filmu myslím. No ale tak: Budu další, která malou Leslie asi dlouho nevymaže z hlavy, to téma je strašlivý a je o čem přemýšlet, líbilo se mi, že tam byl ukázán i návrat domů - já sama si nedokážu představit, že by po devíti letech z dítěte a rodičů mohla být zase normální rodina a to je další věc, která je na těhle případech naprosoto strašlivá, protože to, co jim ti zasraní pedofilové udělaj, z toho už asi není cesty zpět. Další věc, že takovéhle děti jsou potom schopny do stejného osudu dostat i další nevinné oběti a taky se mi líbilo, že nebylo jen ukázáno, co s dětmi stane hned potom, ale také ve chvíli, kdy vyrostou. Za tohle všechno body nahoru. Jen mi tam stejně jako plno ostatním něco chybělo, vadilo, přebývalo, jen absolutně netuším co. Možná to pomalé tempo. Jo a jedno velké mínus, Gillian Jacobs to vůbec nehrála špatně, nicméně mi celou dobu připadala tak nejmíň na třiadvacet spíš víc, proto mě dost zarazilo, že hrála šestnáctiletou a na tu roli mi prostě bohužel neseděla. Kdyby to hrála holka, co doopravdy vypadá na 16 let bylo by to mnohem víc uvěřitelný a určitě drsnější, smutnější atd. BTW - v roce 2008 jí bylo ve skutečnosti 26! ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Do bodky súhlasím s larelay. Inak dej je mierne iný, než ho líči Morien. Ide o príbeh dvoch detí (perfektne zvládnuté úlohy detských hercov mimochodom), ktoré banda pedofilov unesie a zneužíva. V dospelosti sa tieto deti stanú asociálmi, ktorí bojujú o svoje prežitie na okraji spoločnosti ... A dodám, že TOM ARNOLD a HAROLD PERRINEAU ako slizkí pedofili podávajú excelentne mrazivé výkony. (27.3.2009) Milá neneka: nevyjadrujem svoje "uznání nad excelentními výkony pedofilů", ale nad excelentnými výkonmi hercov, ktorí ich stvárnili. Tak zo mňa prosím nerob netvora. Alebo byť matkou je menejcennejšie než byť otcom ? (19.4.2009) ()

Reklama

Sinn 

všechny recenze uživatele

Takový téma a tak špatně udělaný...přiznávám, že netuším, co tomu filmu chybí. Herci špatní nejsou, ale mě to prostě nechytlo. Nejen nechytlo, já jsem se nudila. Ze samotnýho námětu se mi ježí chlupy a svírá žaludek, ale tady to je všechno tak nějak plytký a prázdný...docela nadhodnocen, řekla bych... ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

To zase bylo silné téma - na večer až moc! Tyhle pervérzáky, kteří tvoří z "housenek motýly" pověsit za koule do průvanu a něco jim při tom vrazit někam, aby měli čas si trošku v klidu zapřemýšlet, co to vlastně provádí a pokud to dělají otcové vlastním dětem, je to snad ještě horší. Klobouk dolů před holčičkou, která hraje hlavní hrdinku v 7 letech a která má nejen krásnou tvářičku, ale podle mého názoru i skvěle hraje. Naprosto reálné i realisticky pojaté (doufám, že by se rodiče ve skutečnosti při shledání po tak dlouhé době, chovali jinak a srdečněji, i když by to už asi bylo jedno, návrat ztracené dcery by se stejně nekonal...) ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Téma únosov a sexuálneho zneužívania detí je tak silný a tak tabuizovaný námet, že už samotná myšlienka má obrovský vplyv na silu filmu. Film ďalej otvára ďaľsiu silnú myšlienku o opätovný návrat do úplne inej reality. Gardens of the Night je tak krásny a zároveň tak hrozný, že si zaslúži vysoké hodnotenia. Osobne som spravil chybu, že som film sledoval po častich v rozmedzí dvoch dní, ale atmosféra ma vtiahla bez problémov do deja aj tak. Výkony mladých hercov by sa dali vychvaľovať do nekonečna, no mne osobne vadili ich dospelejšie verzie, na ktoré sa mi nepodarilo nejak citovejšie naviazať. Opäť film, ktorý ma donútil nenávidieť sa za to, že som muž. Komentáre typu "Však tam nebolo nič ukázané." absolútne nepochopím, pretože niektoré scény sú tak silné, už len za použitia predstavivosti. Film, ktorý si musím pozrieť znovu, aby som odčinil tú moju nerozvážnu chybu. Nepopieram, že moje hodnotenie pôjde potom ešte vyššie. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Útulek, který Leslie (Gillian Jacobs) navštěvovala, se nachází ve čtvrti Malá Itálie v San Diegu. Ve skutečnosti je to však autopůjčovna. (hellstruck)

Reklama

Reklama