Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmiletá Leslie je při cestě ze školy unesena dvojicí mužů, kteří jí namluvili, že byli požádáni jejími rodiči, aby se o ni postarali. Odvezli ji na neznámé místo, kde se setkala s černošským sirotkem Donniem. Po čase Leslie uvěřila, že rodiče už o ni nemají zájem a nechtějí, aby se vrátila domů. Obě děti zůstaly v rukou pedofilních únosců a musely se podvolit i požadavkům jejich zvrhlých „zákazníků“. Leslie s Donniem spojilo vzájemné až sourozenecké pouto a společně utíkali do svého tajného světa, který si vytvořili při čtení Knihy džunglí. Pak se příběh posune o deset let dopředu, kdy oba, již na prahu dospělosti, žijí na ulici, živí se tím jediným, co se v životě naučili, a přitom se stále starají jeden o druhého. Jednoho dne je však Leslie postavena před fakt, že její rodiče stále žijí a ona by se mohla vrátit domů. (lola3121)

(více)

Recenze (88)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NĚKDY SE PROSTĚ STÁVAJ VELMI ZVLÁŠTNÍ VĚCI. A NEMŮŽEŠ POCHOPIT, PROČ TO TAK JE. NEBO PROČ TI TO UDĚLALI.....“ /// Děti by neměli sedat do aut s cizími lidmi!!!! Jsou Filmy a filmy. Tohle je přesně ten případ, kdy je FILMAŘINA AŽ NA DRUHÝM MÍSTĚ. Příběh o ,,samých dobrých lidech“ a o dětech, které zavírají oči, aby viděli něco lepšího, není ani tak napínavej, jako NEPŘÍJEMNEJ. Stojí a těží ze silnýho tématu a sympatiích k G.Jacobs, ale hlavně k R.Simpkins. To ostatní už je jen zvrácenej koloběh, kterej se nikdy a před ničím nezastaví. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, jaké jsou poslední trendy v pedofilní práci. 2.) Makám na parkovišti (ovšem práce ve stánku mě neláká). 3.) Je mi 12 let a přemejšlím, jestli už nejsem na šlapání stará. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ *** ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Sedmiletá Leslie je při cestě ze školy unesena dvojicí mužů, kteří se živí prodáváním dětí pedofilním zvhrlíkům. Kromě Leslie drží ještě stejně starého černošského chlapce Donnieho. Aby všechna ta zvěrstva Leslie s Donniem přežili, slíbí se věčné přátelství a společně unikají z reality do světa dle Knihy džunglí. Po deseti letech již nejsou v rukou únosců, ale stále jsou si nablízku, bez ohledu na činnost, kterou oba vykonávají - prostituci. Ale pak se Leslie dozví, že její rodiče jsou stále naživu... Film se dá rozdělit na dvě poloviny, které jsou obě stejně hrozné (po obsahové stránce), ale skvěle natočené. V té první, při únosu Leslie, se mi docela zvedal žaludek - hlavně při tom, s jakou rafinovaností oba únosci s dětmi pracovali - jak v nich vzbudili iluzi, že jim vlastně pomáhají, brrr. I přes závažnost tématu musím vyzdvihnout herecké výkony malé Ryan Simpkins i Toma Arnolda. Druhá část je o chloupeček slabší, i když slabší asi bude jen když se na to člověk dívá z tepla obýváku po šťastně prožitém dětství a dospívání. Opět musím vyzdvihnout Gillian Jacobs (Leslie starší) i Evana Rosse (staršího Donnieh). Menší role Johna Malkoviche potěšila... ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Teplo domova pojaté tak trochu jinak. Otřesné, ale nesmírně aktuální téma, které vystihuje přesnou podstatu lhostejnosti a lidské krutosti. Malé děvčátko Leslie je cestou do školy a vzápětí i z ní přemluveno dvojicí hodných strejdů k tomu, aby nastoupilo do auta. Jen co se ale dveře auta zaklaply, udělala tahle dvě hovada silnou čáru za jejím dětstvím. V domě únosců/kuplířů se seznámí i s černošským chlapcem Donniem, postihnutým stejným osudem, který se stane i po zbytek příběhu (druhá polovina snímku) jejím nejlepším přítelem. Právě druhá část na prahu dospělosti tu a tam lapá lopotně po dechu, Leslie s Donniem žijí na ulici, vydělávají jak se dá, krádežemi, prostitucí. Nic pro ně není zadarmo, nic přívětivého na ně nečeká (ani opětovné shledání s rodiči), jen vědomí, že mají jeden druhého. Pomalu plynoucí drama sází na komorní atmosféru a velmi věrohodně líčí krutost a nebezpečí pramenící z dnešního světa. S určitými motivy se ale bohužel vypořádává těžkopádněji a až příliš spoléhá na naléhavost zvoleného tématu. Herci samozřejmě nadprůměrní, zejména Leslie v obou podání je vynikající, u desetileté Ryan Simpkins to platí dvojnásob. Navíc kdo by čekal komika Toma Arnolda v takovéhle roli? 70% ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě hned od začátku strašně vytáčel. Šílený očekávání toho, co přijde a obrovskej vnitřní boj - popravdě ani přesně nevím, s čím. Je to silné téma, to nepopírám, ale nebýt těch několika scén, které mě opravdu vytáčely, nějak bych si "Gardens of the Night" ani zvlášť neuchoval v paměti. Tak, jak je to natočené, to působí vlastně dost mdlým a prázdným dojmem, vyznění je přinejmenším nedostatečné, myšlenka nedotažená. Další z řady snímků, které měly potenciál, ale nedokázaly ho zužitkovat. Není to špatný film, ale není ani dobrý. Je to prostě jen čistý průměr. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

První půlhodina skutečně hodně zraňovala na duši a nebylo lehké koukat na smutné oči obou unesených dětí, nicméně to byla rozhodně nejsilnější část filmu. Střihem se posunem o několik let dopředu, kdy jsou Leslie i Donnie téměř dospělí , na ulici prodávají za pár drobných sami sebe a žijí potulným nočním životem bez cíle. Bohužel, film s tímto tématem by si zasloužil silnější scénář a já osobně jsem měl problém i s výběrem herečky, co ztvárnila dospělou Leslie. Oproti Donniemu jsem jí nevěřil její hrané emoce a tím pádem pro mě šel celý film pomalu z kopce. John Malkovich jen ve své dvojminutové roli šéfa útulku mě přesvědčil víc než ona. Rozvinout linii příběhu spíše kolem únosců malých dětí a celého tohoto nechutného systému, koukal bych na to sice se sevřeným žaludkem, ale hodnotil bych pak mnohem výše. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Útulek, který Leslie (Gillian Jacobs) navštěvovala, se nachází ve čtvrti Malá Itálie v San Diegu. Ve skutečnosti je to však autopůjčovna. (hellstruck)

Reklama

Reklama