Reklama

Reklama

Zaprášená restaurace v poušti Mojave se stává ve filmu Legie, velice originálním a děsivém zpracování Apokalypsy od režiséra a scenáristy Scotta Stewarta, dějištěm poslední pozemské bitvy. Zatímco se lidstvo samo ničí v záchvatech divoké zuřivosti, chystá se skupinka lidí, uvězněných kdesi v pustině, na poslední zoufalý pokus o odpor. Pomoci se jim dostává od tajemného a mocného cizince. Bob Hanson (Dennis Quaid), majitel odlehlého motorestu se svým partnerem Percym (Charles S. Dutton) nemají o panice, která se po světě šíří, nejmenší tušení a poklidně se dál věnují své práci. Krásná servírka v pokročilém stupni těhotenství, Charlie (Adrianne Palicki), obsluhuje u snídaně Sandru a Howarda, dobře zajištěný pár (Kate Walsh a Jon Tenney) a jejich dospívající dceru Audrey (Willa Holland), kteří tu čekají na to, až jim Bobův syn Jeep (Lucas Black) opraví auto. Když vypadne televize a posléze i telefony, uvědomují si všichni přítomní, že ztratili veškerý kontakt s okolním světem. Zatímco se snaží přijít na to, co se vlastně stalo – zemětřesení? Teroristický útok? - vstoupí do motorestu příjemná stará žena (Jeanette Miller) a objedná si od Charlie steak. Když ho dostane, začne ale po všech přítomných pokřikovat velice šokující hrozby. V několika málo vteřinách odhalí, že disponuje nadlidskou sílou a zaútočí na Howarda, kterého velice vážně zraní. Zoufalé snahy o zajištění lékařské pomoci skončí předčasně poté, co se z motorestu následkem neproniknutelného oblaku hmyzu stane jediné bezpečné místo široko daleko. Zatímco si lidé v něm začínají zvolna uvědomovat vážnost své situace, objevuje se cizinec (Paul Bettany) s celým arzenálem kradených zbraní. Oznámí Charlie, že její nenarozené dítě je poslední nadějí lidstva a že je ochoten udělat cokoliv, jen aby ho ochránil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (762)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Béčkové potěšení. Bůh ztratil víru v lidstvo a rozhodl se ho vyhladit. Archanděl Michael je vyslán, aby sprovodil ze světa poslední ztělesnění naděje, nenarozené dítě. On se však vzepře a chce uchránit naději pro lepší budoucnost. Béčkový námět i provedení, ale vše perfektně sedí. Silná chorálová hudba, nebesky pekelná atmosféra a hromada krvavé akce, která se nemaže s důchodci, dětmi ani zmrzlináři(?!). Střídání působivých záběrů ("nebe") a temných časů na zemi uprostřed války dotváří atmosféru nasyceného díla, které pokud se chcete bavit nezklame. Vždyť kdo by nechtěl být jako Paul Bettany, který si může odškrtnout kolonku "zahrát si Ramba" ze svého seznamu dětských snů. Krom zábavy tu je i jistý zajímavý podtext, ať andělská tématika, pocity předurčenosti nebo Boha a významu jeho skutků. Krom toho, přesně tuhle tématiku mám velmi rád. CCa po dvou týdnech se dojem ustálil na pěkných 3*. PS: Stewart natočil ještě podobný film, Priest, který bude mít za nedlouho také premiéru...opět s Paulem Bettanym a dalšími dobrými herci:) Více zde. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Prvý vážny kandidát na titul "sračka roku 2010". Nehorázna zlátanina bez zmyslu, bez nadhľadu a bez elementárnej logiky (prečo sú všetci posadnutí, len tí v moteli nie? prečo Starý nepošle na ten motel rovno tú namakanú letku anjelov? prečo... atd), ktorá mimoriadne zle natočenú a príšerne zostrihanú akciu strieda s dlhánskymi stupídnymi dialógmi, v ktorých sa postavy smrteľne vážne pokúšajú filozofovať o viere a zmysle živote, ale sú to všetko len neopísateľné kydy. K tomu si pridajte príšerné herecké výkony (Quaidov preslov nad telom mŕtveho kuchára vojde do dejín), mizerné triky a čudnú hudbu. Bettany sa snaží, ale s tými samopalmi mu to veľmi neverím a celkovo nie je zďaleka až tak cool, ako vám niektorí budú tvrdiť. Ešte pouvažujem, či som to s tou jednou hviezdičkou neprehnal. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

"Legie" je typické béčko, kde se víc mluví, než koná, které si ale na nic nehraje a pouze se snaží povrchním sepjetím s křesťanskou mystikou dodat svému ději osudovost. Nekoná se tedy žádná sebestředná nabubřelost ala "Kniha přežití", ale také ani zábavné a zevrubné vytěžení mystiky jako v "Boží armádě". Odmítavé reakce a výsměch vůči filmu jsou neadekvátní a předpokládám, že pramení z toho, že čeští diváci už nejsou v distribuci zvyklí na přítomnost čistě béčkových titulů, které by nebyly navlečené na zavedené jméno herce (filmy s Jasonem Stathamem) či tvůrce (snímky od Bessonovy Europa Corp.). 5/10 Více v recenzi na Aktuálně.cz. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Zombíci, upíři, roboti, nakažení, padlí andělé? Vždyť je to dneska už fuk, jak se to na nás řítí ze všech stran, hlavně ať to má nápad. Legie ho ale postrádá, aneb tisíckrát viděné znovu a bez jakéhokoli osvěžení. "Hlavně nic nedělej, holka, máš v sobě dalšího Johna Connora, ale víš co, kašli na to, tihle terminátoři jsou beztak plytcí..." ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Rodí sa nový "John Connor", samozrejme v trochu inom prevedení... jedno veľké mínus je, že je to dosť hlúpe, ďalšie povrchnosť spracovania (detaily, taktiež viac info). Aj napriek tomuto slušná prvotina, B-ečko... všetko to zbehne pomerné rýchlo, niekoľko scén je vážne slušných, nabušený soundtrack... no a nemôžem zabudnúť na viac než nebezpečných záporakov v podobe Gabriela a samotného Boha... 5/10 hodnotenie včetne traileru. Nestrácam nádej... ()

Galerie (64)

Zajímavosti (11)

  • Na tvorbe vizuálnych efektov sa podieľali spoločnosti Great FX, Optic Nerve Studios, SPIN VFX a SPIN West VFX. (Greenpeacak)
  • Rozpočet filmu byl 26 milionů dolarů. (Chatterer)
  • Většina filmu se natočila v Novém Mexiku v létě 2008. (Chatterer)

Související novinky

Z Camelotu do Města z kostí

Z Camelotu do Města z kostí

01.06.2011

Přestavitel mladého krále Artuše z aktuálního seriálu Camelot Jamie Campbell Bower (foto) si připíše do filmografie další fantasy roli. Zahraje si totiž v adaptaci ságy spisovatelky Cassandry Clare… (více)

Včera jsme to roztočili, drahoušku

Včera jsme to roztočili, drahoušku

26.08.2009

No, možná ne tak úplně včera, spíš „nedávno“. Tento týden padla první klapka historicko-dobrodružného The Eagle of the Ninth a upírského westernu Priest, taktéž už je v plném proudu natáčení fantasy… (více)

Kolty a magie

Kolty a magie

02.04.2009

Kulku ze šestiraňáku by si zasloužil člověk, který vypustil na internet sice nedokončené, ale obrazově velmi kvalitní X-Men Origins: Wolverine, a magii zase studio Fox, aby se mu povedlo odčarovat z… (více)

S kolty na upíry

S kolty na upíry

18.12.2008

Tento týden jsme psali výhradně o komiksových adaptacích. Dnes tady pro změnu máme... ehm, komiksovou adaptaci. Korejskou „mangu“ Priest (u nás vyšla jako „Kazatel“ – pozor, nezaměňujte s Preacherem,… (více)

Reklama

Reklama