Reklama

Reklama

Flynn Rider, nejpohlednější i nejhledanější lupič celého království, se schová v tajemné věži. Skončí ale jako rukojmí Lociky, krásné a nezkrotné dospívající dívky s dvacet metrů dlouhými kouzelnými blonďatými vlasy. Locika, ještě jako malá, byla unesena zlou čarodějnicí Gothel z hradu svých královských rodičů. Čarodějnice ji vězní ve vysoké věži a od malička jí tvrdí, že je její maminka. Dívka se chce dostat z věže a touží vidět svět a hlavně záhadná světýlka, která jí utkvěla v paměti z doby, kdy byla ještě na královském zámku. Přesvědčí Flynna a společně se vydávají na nejdobrodružnější výpravu, na které nechybí kůň, superpolicajt, přehnaně opatrný chameleon Pascal a drsná banda hospodských rváčů. (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 6

Recenze (1 514)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Syndrom moderních disneyovek v plné polní. Originalita pražádná (to jste se vážně od Pixaru ničemu hoši nepřiučili?), postavy absolutně (i přes 3D formát) jednozměrné (nicméně sympatické, o tom žádná) a moment překvapení na smrtelné posteli. V tempu to naštěstí docela šlape, fórky čas od času trefí do černého a ani hudební čísla nebyla z nejotravnějších. Bohužel z toho prakticky necítím pohádku. Je to spíše taková moderní animovaná komedie, kde velkolepá muzikálová čísla nahradilo „něco jako od Taylor Swift“. Použitelný animovaný výplach na víkend, který neurazí žádnou generaci a ze kterého si bohužel nebudete nic moc pamatovat. Možná jen rázného koně Maxima, který svými „Looney Tunes“ pohyby spolehlivě baví v každé scéně. P.S. Osobně mě ke konci hodně otravovalo to, že mi bylo naprosto jasné, jak se kdo zachová, jak kdo skončí atd.. Nic proti pohádkové klasice, ale až takhle okatě vyplněná šablona zkušenějšího lehce dožene na hranici zoufalství. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

"Pánev? Tak to je nejvíc!" Výtečný upgrade "plochých" Disneyovek. Sice mu chybí chytlavější songy, ale jejich absenci bohatě vyvažuje štědrá nálož vtipů, popkulturních odkazů (doufám, že záběr s koněm, přeskakujícím křičící holčinu, byla vědomá vykrádačka Transformerů) a výtečných akčních scén, které doslova přetékají nápady. "A nakonec se týden slavilo... rád bych vám pověděl víc, ale moc si z toho nepamatuju." P.S.: Český dabing zase jednou geniální. ()

Reklama

ripo 

všechny recenze uživatele

Vtipné, s dejom a dobrým spádom. Spevu len tak primerane a .... princezna Rapunzel - tá nemala chybu. Myslel som si, že , tak ako často, kdď idem so synom na povinnú jazdu do kina, že si tam pospinkám. Aj teraz som si to myslel. Až do chvíle pokiaľ sa na plátne neobjavila deva krv a mlieko - Rapunzel ... Až som sa musel prefliaskávať, či to nie je náhodou nejaké nové 3D péčko. Lebo princeznička bola dokonale vytvarovaná, priam ako z rozkladacej trojstrany nemenovaného časopisu. To, ale aj výborný dej a vtip ma držali v kresle v bdelom stave ....))) ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Velmi malicko chybalo k piatej hviezdicke, mozno kvoli prvej tretine filmu, inac zvysok animaku bola perfektna zabava tak ako aj pre malych, tak aj pre dospelych. Ti mladsi divaci sa najviac budu zabavat na chameleonovi, najlepsim princezninym zvieracim priatelom a konovi, ktory sa z nejakeho neznameho dovodu spraval ako pes a na jeho bojovne pohlady nikdy nezabudnem, ale je to humorne a zabavne. Vdaka 3D to bol krasny vizualny zazitok, hlavne vdaka farebnym lietajucim svetlam. Romanticka rozpravka sa z mojho pohladu vydarila a po dalsom pozreti prehodnotim, ci mu nepridam aj tu piatu hviezdicku..... Takze aj pri druhom pozreti sa mi to pacilo, ale zostavam pri styroch hviezdickach.________ Mandy Moore - (Rapunzel) +++ Zachary Levi - (Flynn Ryder) +++ Donna Murphy - (Matka Gothel) +++ Ron Perlman - (Brat Stabbington) +++ M.C. Gainey - (Kapitán stráže) +++ Richard Kiel - (Vlad) +++ Produkcia: John Lasseter +++ Hudba: Alan Menken +++ (Videl v 3D kine 14.12.2010) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Od tohohle animáku jsem čekal jen lehce nadprůměrnou zábavu. Dočkal jsem se ale parádní zábavy, skvělých fórků, dokonalého českého dabingu (a to říkám jako někdo, kdo se na filmy kouká raději v originálním znění) a milých vedlejších postaviček (chameleón a kůň). Myslím, že právě český dabing tento snímek vyzdvihl o třídu výš (beru na vědomí, že písničky budou zřejmě znít lépe v originále i když ani ty české mi moc nevadily) protože v americkém animáku rozhodně nečekáte hlášku Šemíka NEE! (až uvidíte tu scénu, tak pochopíte, proč právě ona mě dostala do kolen). Abych to dlouho nezdržoval, Na vlásku je pohádka jak má být. Trochu praštěná, ale přesto dost pohádková. O dokonalosti animace se tu rozepisovat nemíním, to by bylo stejné, jako nosit písek na Saharu. 100 %. ()

Galerie (183)

Zajímavosti (42)

  • Při písni "I See the Light" je ve vzduchu celkem 45 tisíc lampiónů. (Pria)
  • Podle animátorů měl být Flynn Rider starý okolo šestadvaceti let, zatímco Locika měla být o osm let mladší. V historii pohádek Walta Disneyho se jedná o pohádkový pár s největším věkovým rozdílem. (ČSFD)

Související novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

29.10.2017

Po seriálovém Chuckovi by člověk Zacharymu Levimu prorokoval velkou kariéru - zatím se k ní ale neodpíchnul. Jeho největším kinoúspěchem je animák Na vlásku, v němž namluvil zlodějíčka Flynna, a… (více)

Raubíř Ralf hraje dál

Raubíř Ralf hraje dál

14.07.2015

Od premiéry disneyovského animáku Raubíř Ralf už uplynuly téměř tři roky. John C. Reilly (Strážci Galaxie) tehdy namluvil videoherního záporáka, který se chce stát hrdinou, a byla z toho téměř… (více)

Reklama

Reklama