Reklama

Reklama

Flynn Rider, nejpohlednější i nejhledanější lupič celého království, se schová v tajemné věži. Skončí ale jako rukojmí Lociky, krásné a nezkrotné dospívající dívky s dvacet metrů dlouhými kouzelnými blonďatými vlasy. Locika, ještě jako malá, byla unesena zlou čarodějnicí Gothel z hradu svých královských rodičů. Čarodějnice ji vězní ve vysoké věži a od malička jí tvrdí, že je její maminka. Dívka se chce dostat z věže a touží vidět svět a hlavně záhadná světýlka, která jí utkvěla v paměti z doby, kdy byla ještě na královském zámku. Přesvědčí Flynna a společně se vydávají na nejdobrodružnější výpravu, na které nechybí kůň, superpolicajt, přehnaně opatrný chameleon Pascal a drsná banda hospodských rváčů. (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (1 515)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Štúdiu Disney sa konečne podarilo zabodovať a keď už, tak poriadne, pretože je to jeden z najvydarenejších animákov za posledné roky. Zámerne nechcem porovnávať, pretože animáky pozerám rád a tých podarených je naozaj dosť. Plagát k filmu nebol nijako zvlášť lákavý, no trailer vo mne prebudil zvedavosť a natešené recenzie ma utvrdili v tom, že som sa rozhodol rovno kúpiť DVD. Deti sú z filmu pobláznené už asi mesiac a stále ich to drží a ja som si to užil tiež. Na Disneyovkach mi vždy vadili pesničky, ale tu až na tú sladkú "lampiónovú" nevadili, skôr naopak. Pieseň z krčmy "Každý svoj sen má" si mumlem popod nos už niekoľko týždňov po zhliadnutí. Humor funguje skvele, naozaj som sa dobre bavil a najviac u mňa bodoval chameleón Pascal. Naháňačky i akčné scény sú výborne natočené, zvlášť sa vydaril útek z krčmy a pretrhnutá vodná priehrada. Animáky výnimočne pozerám s dabingom a tu je naozaj vydarený. Keď som začul hlášku " trošku mi lepí", tak ma to prekvapilo i pobavilo. Používali sme to asi pred dvadsiatimi rokmi a myslel som, že táto hláška vymrela. Každý, komu "lepí" a váha či to pozrieť by sa mal určite odlepiť a poobzerať sa po tomto animáku, pretože stojí za to. Ideálny darček pre deti a neviem či sa mám hanbiť, ale i pre mňa. 100% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konecne dokopal k skouknuti tohohle vsema chvalenyho animaku a jednim slovem nuda. Bohuzel. Je tady sice vsechno, co dela Disneyho animaky tolik popularni, ale tentokrat to na me nefungovalo. Pribeh je samozrejme predvidatelnej a jednoduchej, ale to by nebyl ten hlavni problem. Problem je, ze ackoliv se to tvari desne cool a svizne, opak je pravdou a celej dej se silene tahne, ze jsem fakt casto koukal na hodiny. Hlavni dvojka je uprimne receno spis na pest a zachranujou to tak hlavne vedlejsi postavy - chameleon, kun, banda zlodeju z hospody. Co se tyce animace, ta je i po deviti letech porad na hodne dobry urovni. No a pak tu jsou pisnicky, je jich tu narvano fakt mega mnozstvi a snad ani jedna se mi bohuzel nijak zvlast nelibila, vetsinou jsou jen desne otravny a zdrzujou od uz tak dost utahanyho deje. Za me proste zklamani, par foru je fajn, ale jinak jsem mel problem u toho neusnout, slabsi 3*. ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Žiadna pixarovská rutina v disneyovskom duchu, Tangled je presne ten Disney akého som si obľúbil za mlada, akurát v modernejšom duchu. Ale nejde len o nádherné vizuálne spracovanie a príjemné, náladu dotvárajúce piesne, je to hlavne príbeh preplnený emóciami, jemne strešteným humorom a napätím, ktorý ma vrátil do mladých čias a to len tak hociktorému animovanému filmu nepodarí. Tak sympatickej zostave však nejde nefandiť a vyčítať neoriginalitu, či nedostatok humoru pre dospelých je nezmysel, pričom dojmy nekazí ani dabing. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Pokaždé když Flynn Rider A.K.A. Evžen Houžvička otevřel ústa a vysypal z nich nějakou čupr dupr cool hlášku, bylo to strašnější, než když začaly ostatní postavy zpívat. Rapunzel A.K.A Locika po zbytek filmu tak nějak táhla celý příběh, ale to mě za srdce moc nebralo, ale mou sedmiletou neteř rozhodně ano. Velmi mě šokoval koňopes a jeho nepromyšlené včlenění do příběhu. Přišlo mi to, jakoby tvůrci během malování zjistili, že vlastně mají další komickou postavu, kterou budou moci narvat do dalšího dílu a navíc budou moci říct: "Heč, vy máte užvaněného Oslíka, my máme charakterního koňopsa," a kterou si určitě děti zamilují. V záplavě komických animáků je tohle slabší průměr bez skrytých humorů pro dospěláka, o to víc ale takové pro děti. Budiž to tedy ctností tohoto filmu. Mám-li hodnotit ale subjektivně, lepší dvě hvězdy. Za zmínku ovšem stojí dokonalá animace. Zvlášť ty vlasy byly kouzelné, checht. Každopádně, dílo je to přeceňované. Docela ale dobrý podklad pro muzikál na ledě s Kamilem Střihavkou v roli Lociky. Bohužel, dovedu si to úplně představit. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Disney zase boduje, sice to neni jako za starých časů, ta atmosféra je asi nevratná, ale přesto skvělá zábava, pěkný písničky a super postavy, kdy nejúžasnější byl malej věčně nalitej dědek a kůň hradní stráže, kterej se snažil dopadnout zloděje. Už je to fakt dlouho, co jsem viděl takovou pěknou animovanou pohádku, snad naposled první Shrek byl podobnýho ražení.a i proto se musim přiklonit k 5*. ()

Galerie (183)

Zajímavosti (42)

  • Pri vytváraní softvéru na simuláciu vlasov tvorcovia sledovali šampónové reklamy na YouTube a taktiež pracovali s modelkou, ktorá mala takmer dvojmetrové vlasy, aby mohli sledovať fyzické vlastnosti ich pohybu. (drake31)
  • První pohádkový CGI film od studia Disney. (Foox)

Související novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

29.10.2017

Po seriálovém Chuckovi by člověk Zacharymu Levimu prorokoval velkou kariéru - zatím se k ní ale neodpíchnul. Jeho největším kinoúspěchem je animák Na vlásku, v němž namluvil zlodějíčka Flynna, a… (více)

Raubíř Ralf hraje dál

Raubíř Ralf hraje dál

14.07.2015

Od premiéry disneyovského animáku Raubíř Ralf už uplynuly téměř tři roky. John C. Reilly (Strážci Galaxie) tehdy namluvil videoherního záporáka, který se chce stát hrdinou, a byla z toho téměř… (více)

Reklama

Reklama