Reklama

Reklama

Už od starých časů se po mnoho generací šíří příběhy o epických bitvách a mystických legendách v drsné a tajemné Skotské vysočině. Ve filmu se k legendě přidá nová pověst, když odvážná Merida stane tváří v tvář tradici, osudu a nejkrutější bestii. Merida je zkušená lučištnice a impulzivní dcera krále Ferguse a královny Elinor. Je odhodlána jít si v životě svou vlastní cestou. Vzepře se starému zvyku zasvěcení pánům země. Silnému lordu MacGuffinovi, mrzutému Macintoshovi a svárlivému Dingwallovi. Meridiny činy nechtěně rozpoutají v království chaos a běsnění. Když se obrátí o pomoc k podivínské staré čarodějnici, dostane prokleté přání. Merida, která následuje nebezpečné síly, objeví význam skutečné odvahy, aby zlomila příšernou kletbu, než bude příliš pozdě. (Falcon)

(více)

Recenze (1 001)

g3rtrud 

všechny recenze uživatele

Naozaj sa mi to páčilo. Veľmi pekná rozprávka s pekným soundtrackom a peknou grafikou. A všimol som si že niesom jediný komu sa páčili Meridine vlasy :-) ()

Charlinka 

všechny recenze uživatele

Výborný po všech stránkách. Pixar opět odvedl excelentní práci. Hudba, animace, scénář, hlavní i vedlejší postavy. Všechno do sebe skvěle zapadalo. ()

Mart2n 

všechny recenze uživatele

Další Disneyovka ve stylu Mulan, Na vlásku, tentokrát pouze se špetkou humoru a pouze pro nejmenší... Tohle je ale Pixar, žádnej Disney! Wtf? Nic proti pohádkám pro nejmenší, ale pokud si zvyknete na chytré animáky, kdy i jako dospělí fandíte hračkám nebo myšičce, proč si zvykat na... Rebelku (horší jméno už si asi český distributor vymyslet nemohl)? Éra superchytrých animáku nejspíš definitivně skončila, v době posedlé životním prostředí přichází období recyklace. {6/10} ()

x_ander 

všechny recenze uživatele

Zdaleka ne takový fail, jaký jsem očekával. Brave možná nedosahuje kvality pixarovek z dob jejich největší slávy, ale jde o příjemnou dobrodružnou jízdu, která je hlavně neskutečně vtipná. Dlouho jsem se u animáku tak nezasmál. Místy jde sice zbytečně moc vidět, že je film spíše cílen na mladší publikum (což se "lepším" pixarovkám nestávalo) a z toho pramení určitá naivnost a infantilnost. Ale díky geniánímu soundtracku, roztomilému skotskému přízvuku a sexy zrzavým loknám Meridy jsou mé 4* jisté. ()

Dearon odpad!

všechny recenze uživatele

Enzov koment ma nielenže rozosmial ale sním aj úplne súhlasím. Animáky všeobecne nemusím, ale na tento som sa v celku tešil kvôli zasadeniu do folkového prostredia a pretože som očakával solídnu animovanú "akciu" s lukom a šípom v podaní odhodlanej mladej ženy s priemerným príbehom v pozadí. Žialbohu po prvých pár minútach očakávanie vystriadala hrôza a vedel som, že v noci sa môžem tešiť na nočné mory s drzou rozmaznanou ryšavou princezničkov v hlavnej úlohe. Príbeh otrepaný, scenár odfláknutý a postavy neoriginálne a nudné. Až na solídnu prácu grafikov tam nebol žiadny svetlý moment, žiadna vtipná hláška, žiadna inteligentnejšia scéna, a premňa osobne katastrofálny dabing hlavnej postavy (Kelly Macdonald mám v Broadwalk Empire velmi rád a preto mi jej hlas k tej ryšavej katastrofe fakt nesadol). Pri konci som spolu s Meridou plakal aj ja, ale ako môžte vidieť z úplne iných dôvodov. 0/5 ... ()

-VINCE- 

všechny recenze uživatele

Kvalita zpracování, animace atd. to je prostě PIXAR. Takže nádhera a pastva pro oči. Ten zbytek je tuctovní příběh bez většího nápadu, hloubky či zamyšlení. A to je práve Disney. Jde vidět, že tento monopol už zasahuje uplně do všeho. Jsem zvědav na STAR WARS. ()

Vasyl 

všechny recenze uživatele

Upřímně, ten příběh mi přišel dost dementní. Ale bavilo mě to, všechny postavy byly dost sympatický, a zrzka měla vážně pěkný vlasy. Ještě musím vyzdvihnout, že to je disneyovka kde se nezpívá a navíc všichni mají brutální skotskej přízvuk. Nevěřil bych že se někdy něčeho takovýho lidstvo dočká. ()

Bolek82 

všechny recenze uživatele

Pro me velke prekvapeni a po Na vlasku velky pokrok k lepsimu (Rebelka je pribehove mnohem dospelejsi a vice originalni). Vyvazenost humoru a dojeti. Davam celych 90% ()

Crybaby 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku na mňa vyskočila krásna Pixar animácia, ktorou ma prekvapili a pripravili si pre nás skvelý vizuálny zážitok. S príbehom to bolo horšie. Nikdy nedávajte svojej dcére na narodeniny luk pretože sa z nej stane rebelka a z vás neskôr medveď. Príbeh ma nezaujal, malo to pár vyslovene dobrých scénok, ale na lepšie hodnotenie to nestačí. 6/10 ()

Nahmair 

všechny recenze uživatele

Celkom milý animák, ktorý rýchlo utečie, a divák nebude ľutovať strávený čas len,.. už to je viac Disney ako Pixar. Do popredia sa dostávajú rodinné hodnoty, naopak Pixarovská originalita sa vytratila. Takisto chýbajú skvelé Pixar umelecké momenty, ktoré robili z ich filmov niečo viac, nahradila ich rozprávkovosť, a z nej vyplývajúca naivita typická pre Disneyho počiny. Brave nie je zlý film, naopak, pokojne by som zvládol aj ďalších 5 takýchto filmov za sebou, lenže, už to nie je ten odvážny animák, na ktoré som bol zvyknutý. ()

SheldonShamy 

všechny recenze uživatele

Animovaná pohádka, jejíž hlavní hrdinkou je princezna, která nechce poslouchat všechno co jí řeknou rodiče. Mohlo by se zdát jako klišé, ale pohádka má být nějakou tou morální příručkou, kterou dítě otevře a snad si z ní něco vezme. Potěšilo mě, že už hlavní hrdinové nemusejí být jen krasní princové, ale mohou to být i odvážné DÍVKY a hlavně i to, že pohádka nemusí končit svatbou! Děkuji :) ()

GoloBB 

všechny recenze uživatele

Možno bol problém v tom, že som odspal strednú časť takže mi možno ušla nejaká zásadná pointa s tým zlým macom, ale nejako ma to celé minulo. Oko poteší ale ducha asi nie...a páčili sa mi traja mackovia :) ()

Xenerix 

všechny recenze uživatele

Princezna, kterou chce každý princ, ale ona žádného. To tu už jistě bylo. Rozdíl je ten, že Merida skutečně do konce filmu žádného nezíská, protože řeší důležitější věci než nějaké prince, a to je vztah matky a dcery. Trochu mě mrzelo, že zde bylo rozuzlení příběhu skutečně velmi předvídatelné. Škoda. Předvídatelnost každé scény vynahrazují gagy, kterých je tu požehnaně, rod Macintoshů velice pobavil, na vážnější notu naopak zahrálo a potěšilo závěrečné věnování Stevu Jobsovi. Co se týče animace, tak bylo jasné, že se bude především soustředit na hlavní hrdinku a je fakt, že ta její rudá hříva vypadá nádherně a to především za pohybu, kdy člověk musí jednoduše ocenit dobrou práci animátorů. No a dále samozřejmě i scenérie Skotska vypadají jak promo video cestovní kanceláře. K hodnocení absolutnímu mi chybí nějaký "wow" moment, i bez něj je to solidní podívaná a příjemná nenáročná zábava na večer. PS. více než kdy jinde doporučuji koukat na Rebelku v originálním znění, ten silný skotský přízvuk filmu sluší a dotváří jeho atmosféru. ()

Lula.cz 

všechny recenze uživatele

Tomuhle animáku jsem před shlédnutím moc nefandila. Trailer mě nijak zvlášť nenadchnul, o to větší bylo moje překvapení, že mnou podceňovaný film byl nakonec tak fajn. Líbilo se mi prostředí i hudba, která to krásně dokreslila a samozřejmě animace. Příběh byl neotřelý, zajímavý a plus má u mě i za to, že Rebelka na svou dobu rebelkou opravdu byla a že to byla po všech těch poslušných princeznách příjemná změna. Už jen málo chybělo Rebelce, aby si zasloužila pět hvězd. ()

chrustie 

všechny recenze uživatele

Děj jednoduchý, jako dvacetiminutový večerníček, se snaží zachránit medvědí žvatlaní a huhlání. Animace ujde, všechno okolo je příliš umělé, pro mě nedostatečné. Jako celek koukatelné, průměrné. ()

lobo87 

všechny recenze uživatele

Najlepší animák roku 2012. Krásna animácia, skvelá fantasy atmosféra, prekvapujúci príbeh a morálne ponaučenie. Dlho som čakal, kedy sa objaví vysnívaný princ pre Meridu, nakoniec sa neobjavil a celý film sa zmenil na dojímavý príbeh o vzťahu matky a dcéry. Myslím, že toto je vhodnejšie pre dospelých, ako pre deti... 80% ()

Související novinky

Film Music Prague 2014

Film Music Prague 2014

20.07.2014

Americký skladatel Elliot Goldenthal, který je držitelem Oscara® za hudbu k filmu Frida, a britský skladatel Patrick Doyle, jež je autorem hudby k velkofilmům jako Thor, Harry Potter a Ohnivý pohár… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama