Reklama

Reklama

Uvězněni v čase

Trailer

Héctor a jeho žena Clara se přestěhovali do nového venkovského domu. Jednoho večera Héctorův dalekohled zachytí v blízkém lesíku obraz nahé dívky. Když po tajemném přízraku začne pátrat, je napaden mužem, jehož obličej skrývá zakrvácený obvaz. Na smrt vyděšený nachází útočiště v tajemné budově, která stála v cestě jeho zběsilému útěku nočním lesem. Netuší, že vstoupil do míst, kde se tajně experimentuje s časem. Když se vrací domů, vidí na zahradě svoji ženu a v otevřeném okně... sám sebe. V časové smyčce, do které byl nedopatřením lapen, se roztáčí série katastrof, které budou mít pro jeho další život nedozírné následky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (316)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Podivná časovka - trochu sci-fi, trochu horor, trochu komedie, trochu drama, ale klíčová jsou první dvě slova: podivná časovka. Pokud rádi přemýšlíte nad tím, zda byla první slepice nebo vejce, budete se tetelit blahem. Já film označím za celkem zajímavý a rovnou vypálím po španělských tvůrcích svou nejtežší argumentační munici, proč "Uvězněni v čase" nedostanou 4*: jsem člověk s vyvinutým estetickým vnímáním (nebo prostě jen povrchní pipka) a trvám na tom, aby do hlavních rolí byli obsazováni chlapi, na které se dá koukat. Neříkám krasavci, ovšem nějaké charisma by měli mít... no tak alespoň odpudiví by neměli být, prostě ať ženská při pohledu na hlavního hrdinu nezfrigidní. Héctor v tomto směru naprosto nevyhovoval mým estetickým nárokům: plešatý, špekatý, chlupatý, s velkým neforemným nosem a bradavicemi, lézemi či jakýmisi melanomy na ksichtu, jako bonus se tenhle chlap pohyboval s grácií bukvice. Zkuste si představit, pánové, že by se například ta ubohá, diskriminovaná zpěvačka Věra Bílá dala na hereckou kariéru a vy na ni museli čučet celou hodinu a půl! Kdo z vás by o takový zážitek stál? No dobrá, přehnala jsem to, představitel Héctora je pohlednější než mnou uvedený příklad, ale můj problém jste pochopili, ne? Vůči hereckému výkonu nemám námitky, jen jsem tomuhle ošklivému pupkatému strejcovi v tesilkách nedržela palce tolik, jak by si třeba zasloužil (nebo taky ne). Mám ještě jednu související výtku a tou je dabing: zvolený hlas se k Héctorovi vůbec nehodil, měl být starší a hlubší. Celkový dojem z filmu není vůbec špatný - nevšední, neprůhledná časovka (byť leckterému divákovi zamotá hlavu, proč se hrdina chová, jak se chová, a jak to vlastně celé mohlo začít... a jak to skončilo?). 68% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání! Autoři zřejmě zhlédli skvělou Polákovu sci-fi komedii Zítra vstanu a opařím se čajem a rozhodli se udělat vlastní verzi v temnějším hávu. A zatímco se hrdina české komedie snaží zachraňovat, zdejší chce likvidovat. Španělsko bývalo líhní gotických horrorů, v poslední době se jim daří zejména v oblasti krváků. Tohle je však zcela mimo a divák v závěru ubitý kolotočem opakujících se scén toužebně očekává závěrečné titulky. I Alfonso Cuarón v HP a vězeň z Azkabanu věděl, že pobíhání v čase nemůže trvat celý film (pravda, věděla to již Rowlingová). N.Vigolando své síly přecenil, a jednu hvězdu si tak zaslouží jen Blondie... ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Cestování v čase. Já tuhle tématiku prostě žeru. Velice povedený sci-fi thriller. Ke konci film sice trochu ztrácí a je předvídatelný, ale celé to do sebe tak skvěle zapadne, že nadšenec do cestování časem prostě nemůže hodnotit jinak než pěknými 4*. Navíc atmosféra stála za to a chvílema to bylo velmi slušný drámo. 70% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Časová smyčka byla pěkně propletená, i dějově zajimavá. Jinak po herecké stránce jsem úplně nadšený nebyl. Já bych teda vybral zajimavější herce a zpracování po kamerové a střihové stránce působilo docela omšele a trochu amatérsky. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tak toto musíte vidieť ! Nechápem kto to mohol vymyslieť aby to dávalo zmyslel. Neuveriteľne prepracované a premyslené. Film Zločiny v čase vychádza z toho najlepšieho, čo môžu ponúknuť tradičné klasické sci-fi a krimi filmy. Geniálne sa pohráva s hranicami žánru i s divákmi, pričom protagonista na spôsob ruskej matriošky postupne zhadzuje jednu identitu za druhou. A to tak často, že vlastne môže stvárňovať ktorýkoľvek z množstva detektívnych archetypov. Ako na margo svojho filmu povedal režisér Nacho Vigalondo:„Zločiny v čase sa zrodili z mojej obľuby klasických sci-fi a kriminálnych príbehových spisovateľov". Rozhodne sa do toho pustite a nebudete ľutovať. Zapamätám si túto snímku navždy. ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Ach. Chytré sci-fi filmy, které až na dřeň těží fenomén cestování v čase - to je moje. Mírně spoileroidní název vám už teď říká to, co pochopíte po prvních dvaceti minutách. Hector je totiž chycen v časové smyčce se všemi svými paradoxy, které vlhký sen správného astrofyzika nabízí. Myslíte si, že už jste viděli všechno a tento filmový subžánr vás nemá čím překvapit? Nemyslím si a tuhle „haluz“ si nenechte ujít. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Od začátku jasné a průhledné, po chvíli začíná obrovským způsobem nudit. Nápad není špatný, ale takových filmů už jsem viděl nespočetně. Časová smyčka je moc ohrané téma.. 5/10 = 55% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Oceňujem kreatívne spracovanie, ale obsahovo ma Los cronocrímenes popravde asi v žiadnom ohľade veľmi nezaujal. Hlavný hrdina je natoľko nemastný-neslaný, že som mu počas prelínania časových línií Hectorov ani nefandil, naopak som bol rád, keď sa čoraz viac zamotával do nekonečného kruhu. Ak od filmu očakávate viac tajomnosti a thrillerovej atmosféry, než sci-fi, asi vás bude čakať mierne sklamanie. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Malinká dvojitá smyčka na provázku, která má naštěstí oba konce. Pěkně dotaženej film o cestování zpět v čase a jeho důsledcích. Víc nemá cenu psát, snad jen, že film je pro oko pozorného diváka a Ti, kteří budou spokojení tak jako já, nechť ihned pohledají Triangle. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Že je hlavní hrdina nesympatickej strejc v upnutým svetru bych ještě přežil, ale to, že by mohl soutěžit v soutěži o největšího tupce, to nevydejchám. Vskutku, takovýho blba by málem nevymyslel ani ten nejnametenější scénárista - bohužel, málem - a na to se mi fakt špatně koukalo. Nemůžu sice neocenit, že ten film má jistou atmosféru a napínavost, ale úroveň blbin je tu vážně vysoká. Hlavní hrdina nám například dvakrát skončí v příkopu i s autem uprostřed lesa, pár metrů od sebe, a ještě při tom dokáže porazit odpadkový kontejner, který se v téhle odloučené oblasti uprostřed lesa asi dostal, když v něm přiletěl E.T. No prostě ble. Krom toho většinu věcí provádí jen proto, aby je provedl, sekvence s nůžkami je vážně ohavná - větší naplnění významu slova samoúčelnost by se mi hledalo celkem těžko. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Sakra dobrá věc.!! Horor to sice není ani náhodou. Sice pomalejší nástup ale zápletka se rozplétá naprosto jasně a logicky s naprosto užásně gradujícím napětím. Když film skončil do mysli se mi vkradla myšlenka....Jak to vlastně skončilo???...... Zatraceně nepříjemná smyčka z které se v podstatě nelze vyhrabat. :-) Za mě 90%. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Minimalistická výprava rozhodně není na škodu, vtipné řešení triku setkání téhož s týmž pomocí obvazu je téměř roztomilé. Méně roztomilý je takový nudný a nezáživný pán v hlavní roli. A je to škoda, protože jinak by mě film určitě hodně bavil. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Spirálovitý časový efekt je jediný klad, který mě tady zaujal. Jinak ve všech jednotlivých částí jenom průměr. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica naplňuje naše predpoklady, kto je kto a čo sa kedy stane a zisťujeme, že sme mali pravdu. Potom sa ale film zauzluje a pripravuje nečakané zvraty, aby sme si na konci povedali, že sme ho síce v rámci pochopili, ale pokiaľ by sme chceli vedieť všetko do bodky, bez grafov by sme sa nezaobišli. Film ma totálne pohltil v každej svojej minúte, a aj svojej relatívnej amatérčine. Nápad je ale nápad a tento film je taký jednoduchší Primer, tentokrát ale aj pre ľudí s menším IQ ako 200. Asi takto nejak si predstavujem nápady študentov réžie a scenáristiky na VŠMU. Je zaujímavé, že dnes, po takmer dekáde už film ako príliš originálny nepôsobí, v nízkorozpočtovej tvorbe sa s podobnými námetmi roztrhlo vrece a ja som iba rád. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

U tohoto snímku to chce povolit mozku pracovat jen v omezeném režimu a nepřemýšlet nad filmem moc. Jen tak se vám povede přehlédnout nesčetné množství všemožných scénáristických berliček. Když ovšem člověk vezme v potaz, že se jedná o režijní debut a film smrtí proklatě nízkým rozpočtem, tak má Nacho Vigalondo všechnu mou čest. Za takový debut by se nemusel stydět snad nikdo. Pro témata cestování časem a všemožné časové paradoxy mám ohromnou slabost, takže jsem si film dost možná užil mnohem více, než běžný divák. Beru trošku jako podraz žánrové zařazení snímku mezi horory. Je to čistokrevný mysteriózní thriller s prvky sci-fi. Nádherná ukázka toho, že se dá i s malým rozpočtem sehrát velmi slušné divadlo, když se můžete opřit o vcelku zajímavý nápad a dobře sestavený scénář. Člověk rád odpustí i super moderní laboratoř, která připomíná představu o vzdálené moderní budoucnosti, kterou měli tvůrci někdy v 90. letech, kdy byly počítače ještě v plenkách, či nepřesvědčivé herecké výkony. Zejména Nacho Vigalondo názorně ukázal, že je podstatně lepší režisér a scénárista než herec. Jeho výkon byl nepřesvědčivý až rušivý. [70 %] ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Slušně bizarní smyčka, která neustále bobtná jen díky tomu, že je hlavní hrdina zkrátka naprostej idiot. Hned jsem si při tý příležitosti vzpomněl na podobnýho mamlase, kterej byl pravděpodobně pro španělskýho režiséra inspirací, a to hlavního jelimana v Osudovým doteku, pana Treborna (čti Kačer)... No ale jednou se to zkouknout rozhodně dá. ()

Reklama

Reklama