Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ne tak docela fiktivní příběh člověka, který ve skutečnosti dostal označení „heparinový vrah“. Co bylo příčinou a co se odehrává v mysli mladíka, který se rozhodne vykonat a vykonávat ty nejtěžší zločiny a mít přitom často pocit, že vlastně dělá dobrou věc? Co nutí nadějného a inteligentního adepta studia medicíny z podstaty se změnit a páchat na lidech zlo? Je hrozná představa, že vraždí člověk, kterého dobře znáte, které-ho denně vídáte, máte ho vlastně rádi a který je všem nápomocný, ochotný a obětavý, i na úkor vlastního pohodlí a svých věcí.
Sledujeme příběh, který se mohl stát a bohužel kdykoliv stát může. Ano, takhle se to i ve skutečnosti stát mohlo. A první, co nás napadne, když zjistíte, jakou lidskou bestii jste znali, kolik chybělo, aby se obětí stal kdokoli z našich blízkých a známých, nebo dokonce vy samotní. A právě nedávno medializovaný příběh „heparinového vraha“ nás zasáhl na citlivém místě. Ano, tohle se opravdu mohlo stát komukoliv z nás. Tohle už nebylo „někde ve světě“. Tohle bylo opravdu blízko. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

eleonnore

eleonnore (hodnocení, recenze)

SPOILER: Proč. Proč to tim koncem musel autor tak poondit. Pointa, že se Hynek mstí lékařům a nakonec se na školu dostává přece bohatě stačí, je to slušně ironický završení. Mám pocit, že když scenárista neví, jak film ukončit, prostě tam hodí srážku s autem. Bezradnost, zbytečnost, vata.

Za ten konec bych scenáristovi heparin hned nepíchala, ale aspoń facku by zasloužil.

Predeko

Predeko (hodnocení, recenze)

Taky mě film zaujal tím příběhem ale je škoda že je to úplně o ničem jiném než je holá skutečnost.hlavně ten konec nechápu....

boocteer

boocteer (hodnocení, recenze)

Mně se to taky líbilo, hlavní představitel to zahrál výborně a vůbec ta atmosféra celého filmu byla dost realistická. Proč je to hodnoceno tak málo, špatně načasovaná doba vzniku? Podle mě jeden z mála dobrých thrilleru české kinematografie.

lebowics

lebowics (hodnocení, recenze)

Bez nadsázky to nejlepší z českého thrilleru, co jsem za poslední roky viděl. Filtr se mi naopak líbí, exteriéry rumburské výtečně zvolené, výborný Jiráček i Franěk. To Lojz@ : Ta odpadová hodnocení vesměs udělují ti, kteří hodnotí pěti hvězdami např. Snowboarďáky, takže zabývat se tím je celkem bezpředmětné. :)

gemball

gemball (hodnocení, recenze)

Hudba z traileru bylo zároven dle mýho to nejlepší jinak film jako samotnej je dost slabej.

poto

poto (hodnocení, recenze)

Mně se film líbil moc, z lékařského prostředí, což mi vyhovuje. Spíš, než nějaké napětí, jsem nemohla uvěřil, že mu tolik vražd prošlo, nikdo na nic nepřišel dlouho a dlouho. Úplný závěr trochu jiný, než jsem si představovala, ale jinak povedené. Hlavní postava moc dobře zahraná.

JirKrato

JirKrato (hodnocení, recenze)

to Lojz@ : Koukali jsme na stejný film? Já sem viděl vynikající herecký výkon Stanislava Zindulky, ale chmurnou atmosféru sem poněkud postrádal, k tomu bych potřeboval větší hru se stíny, světly a zaostřováním - to jsem já ve filmu na takový úrovni neviděl. Jediná perfektní scéna, podle mého byla jak se Tomáš Pustina snaží zaostřit Václava Jiráčeka. Ba naopak často dokonale ostré záběry na celou scénu mě spíše usvědčovaly v pocit, jako by režisér chtěl více dokumentovat než se výše zmíněnými vjemy dostat do hlavy diváka a dělat film spíše umělecký.

Lojz@

Lojz@ (hodnocení, recenze)

Kurňa, tak tento snímek je jeden z nejlepších českých filmů, co jsem za poslední dobu viděl. Nechápu zdejší hodnocení - asi čím horší hodnocení, tím lepší film, ne? Naprosto skvěle natočený psycho thriller s vynikající chmurnou a syrovou atmosférou, bravo!

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

maftík: mě to vůbec nevadí, naopak. Komu se to nelíbí, nemusí na to chodit

choze

choze (hodnocení, recenze)

Maftík: jasně, ale já jsem vděčnej za každej českej film, kterej se neodehrává za války nebo v roce 1968...

JimJam

JimJam (hodnocení, recenze)

K tomu názvu. Heparinové vraždy se odehrály v Havlíčkově Brodě. Na náměstí na radnici je zde vystavena kostra s kosou, na níž je latinský nápis, v přakldu znamenající Kterou hodinu nevíš...

Magyar

Magyar (hodnocení, recenze)

Některých jsem se ptala, a odepsala mi jen PandH, mj. že " ... producent filmu hledal pro svuj snimek medialniho partnera a film nam pustil dlouho pred kino premierou. ...".

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

Meg: samozřejmě neviděli to, jsou to kokoti, heparin na ně

DJ Obelix

DJ Obelix (hodnocení, recenze)

Trespasser, Magyar: Děkuji za objasnění, teď už je mi to trochu sympatičtější ;-)

Trespasser

Trespasser (hodnocení, recenze)

DJ Obelix:-Me zrovna ten nazev prijde docela dobrej-rikalo se snad: "nevis dne ni hodiny"?...navic je ve filmu prej zaber na smrtku(nejakej model ci co:)),ktera ma prave tohle heslo v latine na podstavci.....ta informace muze bejt dost nepresna,ale tak uvidime ve filmu ...mozna

 (hodnocení, recenze)

Ta stylizace traileru jako by chtela vypadat NORMAL, ale ve vysledku spis pusobi NEUMIME.

Philippos

Philippos (hodnocení, recenze)

Web-Head: Četl sis po sobě někdy něco?
Filmy v podání pana Svátka jsou zbraně.

Web-Head

Web-Head (hodnocení, recenze)

Ghost-Fire: Už si konečně odpusť reagovat na každý můj komentář... Snad věk už bys i na to měl.

Philippos

Philippos (hodnocení, recenze)

Celé to vypadá jako lepší amaterský film!
Web-Head: Tak je to nauč pisálku.

Sandiego

Sandiego (hodnocení, recenze)

Trailer vypadá docela nadějně a herecké obsazení je více než zajímavé (ačkloiv jsem zvědavý na Jiráčka, který by byl pro negativní postavy jako stvořený, kdyby nepůsobil jako ochotnické dřevo. Jsem zvědavej čím tak učaroval Hollandovou v Jánošíkovi, možná právě potřebuje pevnou režisérskou ruku. V traileru moc prostoru neměl, takže zatím nemohu posuzovat., třeba překvapí.

Web-Head

Web-Head (hodnocení, recenze)

Samozřejmě kvalita traileru je nízká, ale vypadá to, jako kdyby neuměli pracovat s filtry a světlem...

Deimos

Deimos (hodnocení, recenze)

No tak snad jedině, že bych šel na Zitu Kabátovou do kina, to by byl úlet, jinak mě film klidně může minout.

Sandiego

Sandiego (hodnocení, recenze)

Tohle snad už nemyslí vážně! Tenhle film by se opravdu neměl dostat na plátno, snad až za padesát let. I když tvůrci používají zástěrku, že se inspirovali o několik let starším slovenským případem, doba vzniku i knižní předloha mluví o přesném opaku!

Související novinky

Jaroslava Adamová 1925 - 2012

Jaroslava Adamová 1925 - 2012

16.06.2012

V sobotních ranních hodinách zemřela v Praze ve věku 87 let herečka Jaroslava Adamová. Začínala jako statistka v Národním divadle a divadle Větrník už za studií na konzervatoři, kde absolvovala v… (více)

Reklama

Reklama