Reklama

Reklama

Úspěšný spisovatel ztratí při tragické nehodě svou milovanou manželku. Po příjezdu do rodinného venkovského sídla se mu však zhmotňují temné představy, které začnou odhalovat tajemství jeho ženy... Úspěšný spisovatel Mike Noonan dokončuje svou poslední knihu. Inspirací mu je jeho manželka Jo, se kterou ovšem kvůli Mikeovým zdravotním problémům nemohou mít děti. Po vydání nové knihy Jo srazí automobil a Mike se ocitá psychicky na dně. Pak zjistí, že Jo byla těhotná, a domnívá se, že měla mimomanželskou aféru. Ve snech se mu začnou zjevovat podivné představy o jeho manželce a on si myslí, že se mu Jo ze záhrobí snaží dávat nějaké signály. Rozhodne se vydat do jejich venkovského sídla v Dark Score Lake v Maine. Jo tam trávila mnoho času, když Mike psal, takže se Mike domnívá, že tam může najít jejího případného milence.
Mikeův agent Marty mu mezitím dá nabídku napsat novou knihu, na kterou ovšem bude mít jen tříměsíční termín. Mike nabídku přijme. Nejdřív nemůže přijít na žádný nápad, chybí mu inspirace v podobě Jo. Poté si ale vzpomene na jeden ze svých šuplíkových románů a rozhodne se jej přepsat...
Mike se seznámí s vdovou Mattií Devoreovou a její šestiletou dcerou Kyrou. Mattie zavraždila svého manžela poté, co zešílel a pokusil se Kyru utopit. Od té doby se Mattii snaží její bývalý tchán Max Devore znepříjemnit život a převzít Kyru do své péče. Mike zachrání Mattii před přejetím autem, čehož chce Max využít a povolat Mikea jako svědka proti ní. Jo však ve snech začne Mikea prosit, aby Mattii pomohl...

Spisovatel Mike Noonan se přestěhoval do venkovského domu v Dark Score, který zdědil po svém dědečkovi. Chce zde napsat svou novou knihu a zjistit, proč sem tak často dojížděla jeho těhotná žena Jo před sovu tragickou smrtí. Mike dále chrání svou sousedku Mattii, které chce její bývalý tchán Max Devore odebrat její šestiletou dceru Kyru do vlastní péče. Maxův syn se pokusil svou dceru Kyru utopit, ale manželka Mattie ho stihla zastřelit dřív, než se mu to podařilo...
Mikeovi se stále zjevují vidiny a má sny, ve kterých vidí nejen svou zemřelou Jo, ale také černošskou zpěvačku ze 30. let Saru Tidwellovou. Devore Mikeovi stále vyhrožuje, aby se přestal Mattie zastávat, po nějaké době však sám Devore zemře. Na jeho pohřbu se Mike setká s Edgarem Whitem, který se v mládí přátelil s Mikeovým dědečkem, Maxem Devorem a několika dalšími. V roce 1939 v Dark Score koncertovala Sara Tidwellová a tato skupina chlapců ji po koncertě znásilnila a poté utopila její dceru. Sara na ně uvalila kletbu, podle níž měli oni a jejich potomci provést to samé svým dcerám. Poté skupina Saru ubila. V průběhu let se ovšem Sařina kletba plnila a muži i jejich synové zabíjeli své dcery. Mikeovi dochází, že Jo jezdila do Dark Score, protože se chtěla o celém příběhu dozvědět co nejvíc, aby zachránila jejich dítě před případným Mikeovým prokletím. Posledním žijícím dítětem, na které se kletba vztahuje, je Kyra... (TV Prima)

(více)

Recenze (106)

shedlo 

všechny recenze uživatele

Pro mne osobně velké zklamání, film neměl spád, herci nepřesvědčiví (hlavně představitel mladého Maxe Devora a jeho kumpáni) a režie chabá. Skvělá Kingovka se prostě nedá nacpat do tří hodin. Vůbec by mi nevadilo větší odklonění od předlohy, ale ve scénách, kde měl být strach a beznaděj, jsem pociťovala jen velkou otravu. Scény, které měly drásat (znásilnění), byly příliš stylizované a celkově film provázelo velké množství klišé. Dvě hvězdy dávám za snahu a za Aniku Noni Rose jako Saru Tidwell zpívající. Protože hudba ve filmu taky jinak stojí za starou bačkoru. ()

CrazymanM 

všechny recenze uživatele

Nechápu,co se vám na tomhle filmu nelíbí?Já jsem byl velmi spokojen,příběh byl napínavý a tajemný,zpracování sice vyloženě televizní,ale dobré,tak co,kurva!?!Herecky také dobře obsazeno,Brosnan tam pasoval!Jsem Kingův fanda a knihu si musím určitě přečíst,pak uvidím,jeho knihy se totiž kolikrát těžko zpracovávají do filmu! ()

Aywes 

všechny recenze uživatele

Zbytečně roztahané, ale atmosférická.Předlohu Stephena Kinga jsem nečetl, ale může být o dost lepší.Každopádně jeho budování atmosféry jde značně cítit.Pierce Brosnan se do role prostě nehodí.Nemám ho rád.Nevím proč, prostě mi je dost nesympatický.Každopádně film, který má 162 minut a donutí vás udržet pozornost se určitě cení.Jen kdyby tu pozornost nedržel dýl a já nečekal na nějaký kulervoucí konec.Nebyl.Takže často zívačka, ale rozhodně to mělo něco do sebe.Takový další příběh o tom, jak jsou lidi svině a prokletí funguje.Klasickej King.Jako drama zvládnuté napůl a hororem doplněno.Takže zdlouhavý lehký nadprůměr. ()

Snowball odpad!

všechny recenze uživatele

Aj keď kniha nebola nijak zvlášť dobrá, film sa podľa nej dal oveľa oveľa lepší spraviť. Toto bola čisto trápna sračka. Normálne sa mi na to až zle pozeralo. Fuj. ()

Klarkys 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u většiny filmů natočených podle knižní předlohy jsem i v tomto případě byla trochu zklamaná...obzvlášť pokud se někdo snaží natočit atmosféru Kingových knih...Hodnotím vysoko, přestože mi v hlavní roli Brosnan vůbec neseděl...on prostě čím je starší, tím míň je přesvědčivý:-( A čím víc se snaží být přirozený a sexy( !!! :-D), tím většího šaška ze sebe dělá:-) A abych "vypíchla" i něco pozitivního-strašně se mi líbí ty obrazy Noonanovy ženy:-) ()

bezprezdivky 

všechny recenze uživatele

Stephena Kinga mám rád, ale až na čestné výjimky filmy dle jeho knih dalece zaostávají za originálem (čest filmu To). I zde je kniha výrazně lepší, ale Pierce Brosnan to posouvá o úroveň výš, ale s lepším režisérem a s více penězi by z toho mohla být naozajstná bomba. ()

Fuksinka 

všechny recenze uživatele

Moje nejoblíbenější Kingovka. V první chvíli mě nápad natáhnout to do dvou dílů potěšil. Bude čas na všechno. Kupodivu jsem se spletla atmosféra skoro žádná. Vztah s vdovou a její dcerou se nerozvíjel. Prachatý dědek nějak neměl prostor být démonický. Místo toho je stopáž vyplněná nezáživnou vatou. Nezachrání to ani Brosnan. ()

Emperor1 

všechny recenze uživatele

Tak toto je pro mě zatím asi nejméně zdařilá adaptace Kinga. Knihu jsem četl dvakrát a film samotný shlédnul po nedávném poslechu audioknihy, takže jsem měl možnost srovnávat. Pochopitelně jsem nečekal pecku typu Zelená míle, Dolores Claiborneová či Misery, nicméně zklamání to bylo docela veliké, a to i při srovnání s jinými pokusy vizualizovat příběhy SK (Hřbitov zvířátek, To), které nepovažuju za až tak úžasné, nicméně tyto se alespoň držely předlohy a zároveň nebyly tolik toporné a ploché. Nechci vypisovat scénáristické úpravy, které mi nejvíce vadily, leccos by se dalo pochopit jako snaha o stravitelné zestručnění děje pro průměrného televizního konzumenta, ale některé změny byly nepochopitelné a podle mě zbytečné. Špatný střih navíc nejen zhatil veškerou atmosféru typickou pro Kingův styl vyprávění, ale znemožnil pohlížet na film alespoň jako na docela příjemnou mysteriózní oddechovku pro diváky knižní předlohou nepolíbené. Téhle katastrofě ani lehce vyšeptalý Pierce Brosnan nezabránil, jemu ale za to vinu až tolik nedávám. ()

TesterX 

všechny recenze uživatele

Je to trochu levnota - takže zpracování působí lacině, každopádně příběhová linka udrží v pozornosti i přes dlouhou stopáž. ()

LucyZ 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem nečetla, bohužel, nicméně tenhle film mi moc "kingovský" nepřišel. Neměl tu správnou atmosféru, kterou jsem čekala po slibném začátku. Na druhou stranu to nebyla úplně ta nejhorší adaptace Kingovy knihy, kterou jsem kdy viděla - "To" nic nepřekoná (alespoň doufám). ()

stepanvaj 

všechny recenze uživatele

Bag of Bones krásně ukazuje, že zfilmovat Kinga není jen tak...pěkný rozpočet, hvězdné jméno a vynikající předloha jsou zkrátka k ničemu, když je to natočeno takovýmhle lempl stylem. Nechci schazovat práci pana Garrise, ale mám pocit, že den před natáčením shlédl pěknou řádku rádoby strašidelných filmů, cestou na natáčení si poslech audio book BofB a šlo se na věc...výsledek? nuda, nuda, nuda.... ()

Epco 

všechny recenze uživatele

King je pán spisovateľ, majster slova, grafoman, dokáže proste z hovna upliesť byč, ľudovo povedane. Je to jeho silná a zároveň aj slabá stránka. To čo King dokáže v knihe rozviesť na niekoľko stovák strán a stojí to za to ( aj keď je to často len dobre napísaná vata ) nejde v plnom rozsahu previesť v tomto prípade do TV formátu. Respektíve ide ale aby to v prípade Bags of bones malo zmysel nemohlo by sa jednať o 2 dielnu miniseriu s minutážou 243 min, ale o všedný diel napr. Supernatural 42 min. Na viac proste ten námet nemá. PS: a to sa považujem za Kingovho fanúšika ()

kyblik2 

všechny recenze uživatele

Kinga mám moc rád, tento film je (podľa manželky) jeden z najviac podobných filmov knihe. Spracovanie je na TV Film vynikajúce. Brosnan hrá perfektne a celé to dobre sedí. Stopáž je silná, no muselo to tak byť. Mne sa to páčilo. **** ()

Mark1983 

všechny recenze uživatele

Knihy od Stephena Kinga mám rád,a knihu,podle které byl natočen tento film,se mi také líbila. Ale co se týče filmu,ta atmosféra z knihy v něm chybí. Zdaleka mně tak nezaujal jako kniha,nýbrž se mi zdá,že je to film nanejvýš na jedno kouknutí. Docela mně to zklamalo. ()

uprchlice 

všechny recenze uživatele

Pytel kostí, režiséra Micka Garrise z roku 2011, který natočil podle románu Stephena Kinga, se tak trochu nezdařil. Vlastně skoro vůbec. Téměř 2 a půl hodinová stopáž nevzbudí v divákovi tolik zájmu jako kniha. Režisér rád natáčí filmy podle Kinga a v roce 1992 podle něho natočil horror Sleepwalkers, který znudí. V roce 2006 to byla Beznaděj a opět se jedná o propadák. Hudba Nicholase Pika, který složil hudbu k Beznaději a k Sleepwalkers, toto dílo nijak neovlivnilo. Ani scénárista Matt Venne neuspěl. Pytel kostí má dobrý začátek, ale postupem času začíná ochabovat. Herec Pierce Brosnan, který poprvé zazářil jako agent 007 ve filmu Zlaté oko z roku 1995, v Pytli kostí získal hlavní roli. Zahrál to parádně, ale scénář je příliš dlouhý a příběh v něm vcelku zamotaný. Nejedná se vůbec o žádnou duchařinu u které by si divák kousal nehty strachy. Každopádně pro milovníky lehkovážných horrorů u kterých si spíše odpočinete je Pytel kostí jako dělaný. ()

Harrisson 

všechny recenze uživatele

Od horroru, obzvláště dle předlohy S.Kinga, očekávám napětí, plíživý strach a atmosféru hutnou tak, že by se dala krájet. Zde se bohužel nedostává ani jednoho. Celkově rozvleklé, nudné. Dvě hvězdy za Brosnana. Další z filmů, který si vylámal zuby na knize... ()

Reklama

Reklama