Reklama

Reklama

Ať vejde ten pravý

  • Švédsko Låt den rätte komma in (více)
Ukázka z filmu

Outsiderský hrdina filmu, dvanáctiletý Oskar, žije na švédském sídlišti. Zde se setkává se stejně starou dívkou Eli, která se právě přistěhovala. Záhadná Eli ho svým podivným chováním přitahuje. Obě samotářské děti se sblíží. Jejich přátelství čeká osudová zkouška. Oskar totiž zjistil, že tajemná Eli je upírka... (oficiální text distributora)

Recenze (775)

sarahconnor 

všechny recenze uživatele

Vedle Interview s upírem je to nejlepší film o upírech co jsem kdy viděla. Sága o Twilight proti tomuhle musí jít ...víte kam. Její tvůrci by se měli ještě hodně učit, protože tomhle filmu se povedlo to, co se přiblblý sáze nepovede ani kdyby natočili dvacátej díl. Prostě nemá chybu, na to, že tam hrajou děti a poměrně málo postav je to hodně dospělý. ()

satriani 

všechny recenze uživatele

Tak hravé, ako len film o upíriom dieťati môže byť. Nezvyčajne podaný žáner zasadený do chladného, snehom zapadnutého mestečka. Filmy stavajúce svoju atmosféru na kontrastoch u mňa majú vždy navrch. A konkrétne pri tomto to platí minimálne dvojnásobne. Detská nevinnosť, ktorá ja vlastná Oskarovi v kontraste nie len s Eli, ale aj s jeho túžbou po odplate či dokonca smrti svojích nepriateľov, vytvára komplexnú postavu, ktorej sa celý príbeh akoby prispôsoboval. Niekto by možno vytkol zdĺhavú formu, v istom zmysle, jednoduchého deja, či ďalšie chýbajúce prvky okolo vyšetrovania zavraždených. Povedzte mi načo? Keď sa raz podarí tvorcovi vyšťaviť takmer z každého detailu maximum, je len na divákovi aby to vedel oceniť. Na druhej strane som sa obával, ako to Alfredson len ukončí. Samozrejme, bola to chyba, pretože záver vyšiel nad moje očakávania. 90% + bonus za herecké výkony ()

Keytee 

všechny recenze uživatele

Tak tu sa nám ukazuje celá pravda-na margo amerických upírskych ság- Byť upírom nie je tak super- je to prekliatie, boj o holý život zabíjaním- o to horšie že tu predstavuje upíra malé dievčatko. Téma upírstva tu dostáva úplne iný kontext a o to je to realistickejšie. Krvavé scény až mrazia. hlavne tá kde malé dievčatko vyletí na obrovského muža ako opica, ktorej sa muž nedokáže striasť, drží sa ho ako kliešť...zimomravé- aj prostredie v celom filme. ()

AzuritV 

všechny recenze uživatele

Na "netradiční upírský" film jsem se po kladných recenzích celkem těšil, ale fůbec mě nezaujal. Nuda, sníh, tři slova, nuda, sníh... V tomto rytmu se film vlekl téměř 2 hodiny. Herci mi přišli nezajímaví. Možná kdyby aspoň trochu mluvili, tak by člověk mohl někomu fandit. ()

bratr_jezek 

všechny recenze uživatele

Když vám u dveří zazní: "Řekni, že mohu dál," od dívky, která je stejný outsider jako vy, nedokážete jí odmítnout. Syrové sídliště plné podivných existencí, mladistvých zločinců a pedofilů si přímo říká o to, aby se zde ukryl i jedinec jiné rasy. Jenže tady tato zvláštní "love" story o postupném vznikajícím poutu mezi člověkem a upírem dostává daleko hlubší rozměr než v přeromantizovaném "Stmívání." Oscar i Elle si svou výlučnost uvědomují ve střetu s krutou realitou okolí, které je oba tlačí do hororově krvavého finále. ()

BigJohn02 

všechny recenze uživatele

Krásná atmosféra upírské romance, kterou umocňuje ponuré prostředí stocholmského "socialistického" sídliště. Kam se hrabou sračky typu Twilight! Jen škoda, že oba představitelé hlavních rolí nebyli trošku sympatičtější,,, ()

fun145 

všechny recenze uživatele

Čítal som knihu a videl som aj film, no napriek tomu, že kniha bola lepšia než film, som s filmom veľmi spokojný. Skvele herecké výkony Kåre Hedebrant a Lina Leandersson ( ktorej som aj uveril, že nie je ani chlapec, ani dievča, ako to bolo v knihe ) len zvýšili kvalitu filmu. Veľmi dobrá kamera, veľmi dobrý scenár ( podľa predlohy knihy), kvalitný hudobný sprievod. Niet čo vytknúť. Teším sa na ďalší kvalitný severský film. Hodnotenie 100% zaslúžene. P.S. : americký re-make ( let me in ) som pre istotu radšej ani nepozeral, stačil mi trailer, ktorý bol hrozný. ()

nihiliste 

všechny recenze uživatele

Sugestivní, mrazivá perla s neuvěřitelně vábivým prepubertálně romantickým příběhem z pochmurného a povětšinu času temného Švédska. Atmosféru dokonale zakulatil perfektní soundtrack a pro Skandinávii tak typická temná nálada. ()

50andy 

všechny recenze uživatele

Nádherná upírska romanca, ktorá ma dostala svojím spracovaním, dokonalou atmosférou a peknými efektmi. Lepšie ako americký remake, a konečne film o upíroch, ktorý nie je ako tá trápnosť SÚMRAK. ()

NellieLovett 

všechny recenze uživatele

Výborné zpracování upíří tématiky, které se odehrává v sněhově bílém Stockohlmu. Žádné hollywoodské přehrávání, dobrá hudba, atmosféra, zajímavé pojetí v podání dětského příběhu o mladé krvelačné upírce a jejím šikanovaném kamarádovi. ()

tomkat 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době novátorské spojení žánrů, které funguje: aneb "Severský chlad dokáže i hororové prvky podat 'jakoby mimochodem' ". Dokonale intimní punková romance, která toho tolik řekne beze slov... A kdože je tu vlastně monstrum? ()

JIRKKA 

všechny recenze uživatele

Tahle originální švédská verze je brána jako lepší, než americký remake. Mně se líbí obě verze stejně, obě jsou fakt dobré. Tak netradiční horor. Jen by mně zajímalo, jestli je náhoda, že švédská verze má obraz laděný do chladných barev, hlavně modrá, šedá a tak, zatímco americká používá teplé barvy, převládá zlatohnědá až do oranžova. Koukám, že ten seskok Eli z lavičky, se nezdál zvláštní jen mně. ()

bajkal 

všechny recenze uživatele

Bizarní ,studená a odlidštěná scenérie nějakého neosobního sídliště, v nějakém zasněženém městě na severu.Malá , křehká postava dívenky s nemocným výrazem ve tváři a špínou za nehty. Něžná postavička malé upírky ,která svou křehkostí vzbuzuje soucit a hledá přátele,kteří ji budou chvíli doprovázet na její nesmrtelné pouti tímto světem i za cenu shánění potravy,která obnáší lidskou krev a lidský život. Opravdu moc dobrý horor s neotřelou kulisou , myšlenkou i postavou upírky,která neděsí tolik,co její kolegové z jiných známých filmů,ale naopak vzbuzuje soucit a sympatie..i když vás z toho mrazí. ()

L.u.x 

všechny recenze uživatele

Upírsky film zo švédskeho súdka kde hlavnú úlohu dostal... sopeľ. Sopeľ mierne stekajúci dole bradou, sopeľ pojedajúci a dookola poťahujúci. Ako jednoznačný indikátor skutočnej autentickej švédskej kosy, zabral. V konečnom dôsledku to nebolo až také zlé, vďaka reálnemu prostrediu a absencii akejkoľvek infantilnosti aj napriek tomu, že hlavné postavy boli deti. V originále ešte lepšie. ()

RISOvonVODKA 

všechny recenze uživatele

Žiaľ bohu som to nikdy nedopozeral. Nepopieram, že film môže mať niečo do seba, keďže si ho jasne pamätám ešte roky po zhliadnutí, ale predbežne hodnotím na základe mojich subjektívnych pocitov. Ak si raz nájdem čas, dokážem to celé dopozerať, tak snáď prehodnotím. ()

Související novinky

Ať vejde ten pravý v seriálové podobě?

Ať vejde ten pravý v seriálové podobě?

17.03.2021

Stanice Showtime se pokusí přinést na televizní obrazovky novou adaptaci knihy „Ať vejde ten pravý“ spisovatele Johna A. Lindqvistda. Showrunnerem a výkonným producentem seriálové verze bude Andrew… (více)

Režisér Sněhuláka hledá vykoupení

Režisér Sněhuláka hledá vykoupení

25.06.2018

Tomas Alfredson, režisér univerzálně nenáviděného Sněhuláka s Michaelem Fassbenderem, by si rád napravil reputaci. Autor oceňovaných snímků Ať vejde ten pravý nebo Jeden musí z kola ven se proto… (více)

Scorsese předává Nesbøva Sněhuláka

Scorsese předává Nesbøva Sněhuláka

01.05.2014

Tři roky staří Lovci hlav, kteří byli adaptací stejnojmenného románu Joa Nesba, konečně dostanou „bratříčka". Kolem další knihy slavného norského spisovatele, ponuré detektivky Sněhulák, dlouho… (více)

V létě přiběhnou vlkodlaci z Dánska

V létě přiběhnou vlkodlaci z Dánska

25.02.2014

Součástí nedávno ukončeného filmového festivalu v Berlíně je i obchodování s novými filmy, které jsou v různých fázích postprodukce, natáčení, nebo se ještě točit vůbec nezačaly. Jeden z… (více)

Reklama

Reklama