Reklama

Reklama

Je rok 1595. Bratři Knut a Erik kdysi dávno nepomohli jedné dívce a tím ji vystavili jisté smrti. Součástí jejich práce pro vládu je i cesta do místa pustých bahenních terénů. Duch dívenky se ale vrací, aby se na mužích pomstil. Utíkajíce před zjevením, narazí na bezejmennou vesnici. Následně pak v sauně, podle finských pověr, mají naději, že smyjí hřích a zlomí tak prokletí z minulosti... (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (177)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Takže, vážně nevím jak tohle celé zhodnotit. Bylo by to hodně kvalitní, KDYBY .. to posledních cca 5 minut nebylo až moc komické a sci-fi a kdyby to nebylo natočeno zřejmě českým kameramanem. Jelikož Češi si myslí, že cokoliv udělají zajímavější, autentičtější a lepší, když budou s kamerou pořád klepat. Aha, tak to já asi opravdu nemyslím. To jsou jediné výtky, které k tomu mám, jinak hodně promakaný příběh a skvělí herci a vynikající atmosféra. Nikdy bych nevěřila že, se spojí tyto dvě země. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Přes všechen můj nedostatek občasného nepochopení situace musím uznat, že tak dokonale mrazivou, ničivou a temnou atmosféru, kde se ježí chloupky po celém těle, jsem dlouho nezažila. Nevím jestli bylo cílem režiséra v tomto žánru spíš mlžit a jen naznačovat, ale jestli ano, pak se mu to sakra povedlo. Mám takový pocit, že bych měla tenhle film vidět ještě jednou, ale přece jen horor není zrovna moje oblíbená parketa, takže to nechám na odbornících. Za tu úžasnou atmosféru, kameru, vybranou lokalitu (jak už píše eLeR) dávám tři zasloužené hvězdy. Jako hororářka bych asi jinak dala víc...…."Filmová výzva 2019" ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Nejlepší horror roku. - Čistá esence horroru. Film ve kterém je na prvním místě atmosféra a až někde daleko za ní se krčí příběh (stejně jako svého času u Fulciho). Vynikající herci, podpořeni nádhernou kamerou a hudbou, to vše v prostředí nehostiném jak Finanční úřad. Bláto, zima, voda, osamělá sauna a monstrum z říše snů. O několik stupňů výše, než celá ta adorovaná evropská buransko-mučící produkce. Ovšem pouze pro skalní fandy. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Kvalitní hutná atmosféra a zajímavý prostředí prostě nemůže plně zachránit ten fakt, že se tady děje absolutní hovno a že hororový prvky si film nechal v podstatě až na samotnej závěr. Ale jelikož se na tom podíleli v posledních letech absolutně antihororový češi, tak to zas tak špatný nebylo a mělo to docela slušnej mrazivej nádech ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

No to mě poser. Banda zoufalců se motá po bažinách, na co šáhnou, to je na hovno, koho potkaj, ten je divnej nebo mrtvej. Hnusný ksichti, depresívní atmosféra, bahno, voda, bahno, bahno, špína, bahno, sauna, bahno. Děj je taky na hlavu, skoro žádnej, ale přitom tam je. Ten film má všechno, co potřebuje k poslání do odpadu. Přesto mě nadchnul, protože si ve své samolibosti myslím, že jsem ho pochopil :-) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Exteriéry filmu byly natáčeny v Praze - Řeporyjích, ve středověkém skanzenu Řepora. (Kolyas)
  • Slovo ''Poika'' ve finštině znamená chlapec, ve skutečnosti postavu ''Poiky'' hrála herečka Sonja Petäjäjärvi. (MadBigMax)

Reklama

Reklama