Reklama

Reklama

Americké biografické hudební drama vypráví o vzestupu a pádu legendárního afroamerického rappera Christophera Wallacea, který se proslavil jako „The Notorious B.I.G." Film sleduje jeho závratnou cestu k úspěchu - od mládí, jež strávil v 70. letech v Brooklynu, až po tragickou smrt v roce 1997.  Malý Christopher získal stipendium na soukromé katolické škole a jeho matka udělala všechno pro to, aby ho uchránila před nástrahami ulice. Bylo to však marné. Už jako teenager začne prodávat drogy, ale jeho život se změní, když přítelkyně Jane otěhotní. Narození dcery ho nasměruje k rozhodnutí vydělávat a být nezávislý - ať už legálně nebo jinou cestou. Jeho rappová nahrávka se náhodou dostane do rukou hiphopového impresária Seana „Puffyho" Combse a ten z něho doslova přes noc vytvoří senzační afroamerický kulturní fenomén. Zároveň s úspěchem však přicházejí nové tlaky a osud má s Christopherem jiné plány... Wallaceho v mládí ztělesnil jeho vlastní syn Christopher Jordan Wallace, v dospělosti ho hraje Jamal Woolard, režie se ujal George Tillman Jr. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (101)

SniperG1 

všechny recenze uživatele

Jako velký fanoušek Hip hopu je tenhle snímek pro mě to nejlepší co si můžu přát !! Zkrácený a vystižný životopis jednoho z nejlepším a nejnadanějších raperů. Škoda, že stačí jen tak málo ( lidská blbost ) a vše se během chvilky změní, jinak by byl ještě mezi živými... Autentické záběry z pohřbu byly až neskutečné a moc mě zasáhly!! RESPEKT !! 100% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Životopisný film zastreleného rapera sa mi zdal byť zaujímavý, štedré hodnotenie naznačovalo kvalitu a po filme musím uznať, že tu je. Film sa naozaj vydaril napriek tomu, že okrem A. Bassettovej tu nie je žiadna známejšia tvár. Nadšenie a odhodlanie hercov sa podarilo pretaviť do solídneho životopisného filmu, ktorí by si všetci RAPERI sveta (hej yoou! ideme na to!!! , hej yoou!) nemali nechať ujsť. Istého času som tiež trochu počúval rap, ale od Biga si neviem vybaviť žiaden veľký hit. Mňa skôr zaujali Cypres Hill, Hoause of pain, Marky Mark, IceT..., ale tie časy sú preč. Mohol by som si uťahovať z raperského strihu nohavíc (pozor nepribližovať sa, mám v nich nasraté...), akože zlatých a ťažkých reťazí, ktoré tlačia do predklonu, alebo štýlovej čiapky spustenej cez oči(kurva kam idem, navigujte ma!), uterák na hlave(kurva už vážne nič nevidím!...) či botasiek s rozviazanými šnúrkami dobrými akurát na to, aby si človek rozbil papuľu...Ale dosť. Toto je rapový svet, nechajte nás! (yoou motherfucker yoou!) Tak žite a užite si film raperi. 80% od rockera. ()

Reklama

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Toto je čisto moja téma od päty až po uši. A nebyť najkontroverznejšej scény v hotele v NY, a to že som nepočul moju veľmi obľúbenú One More Chance... dal by som pravdepodobne päť *. Už len zato, že takéto filmu sú z drvivej väčšinu tabu a posielané do úzadia. Už sa neviem dočkať (a zároveň sa trocha bojím) spracovania celovečerného filmu s 2Pacom!!! ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Byl to takový podivínský grázlík, který si šel za svým a prostě dokázal to, co jiní ne. Zajímavý způsob života teda, a ty buchty, co se na něho lepily, byly asi taky dost tvárné. Každopádně mi rapper "Notorious B.I.G" moc blízký nebyl, tudíž jsem si to hlavní z celého filmu moc neužívala. Proto ***. ()

john.h 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný životopisný snímek. Dost podobný 50 Centově Get Rich or Die Tryin'. Příběh Notorious B.I.G.a ale není natočený jen na motivy jeho života jako film 50 Centa, ale přesně podle jeho života, navíc se tam narozdíl od 50 Centova života několikrát objevuje silná příchuť smrti a o to to působí silnějším dojmem. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 154krát což je 1,25krát za 1 minutu. (Dixxx)
  • Film se natáčel v New Yorku, Los Angeles a v studiích 20th Century Fox. (henrycruel)
  • Chlapec, který hraje dětskou roli Biggieho, je skutečným synem Christophera Wallace. (oLí)

Související novinky

Festival nad řekou se blíží

Festival nad řekou se blíží

17.07.2009

Zhruba před měsícem vás Terry Gilliam touto originální upoutávkou pozval na filmový Festival nad řekou. Terry se do Písku dostaví osobně. Festival začíná 31. 7. a potrvá až do 9. 8. 2009. Na co se… (více)

Reklama

Reklama