Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina mladých archeologů pod vedením profesora Johnstona provádí průzkum bývalé pevnosti La Rogue a přilehlého kláštera ve Francii. Celá akce je sponzorována vývojářskou firmou ITC, která vyvíjí přístroj pro teleportaci předmětů. Jednoho odpoledne se profesor vypraví do firmy s tím, že chce ze svých sponzorů dostat více peněz na archeologické práce. Profesor odjede a zanedlouho se dva z archeologů v klášteře propadnou do dosud neobjevené podzemní místnosti. Ke svému překvapení zde objeví středověkou listinu z doby, kdy byla pevnost dobyta Francouzy (Stoletá válka). A na této listině archeologové najdou profesorem napsané volání o pomoc. Proto se začnou zajímat, kam se jejich šéf ztratil. Vysvětlení, které dostanou z ITC, je šokující. Profesor pomocí stroje času odcestoval do roku 1357, ale bohužel v minulosti uvázl a firma je potřebuje poslat za ním, aby ho vyhledali a zachránili. Archeologové souhlasí, a tak skupina čtyř archeologů doprovázená třemi zaměstnanci ITC vyráží do minulosti. Hned po přistání na místě určení jsou cestovatelé v čase napadeni útočícími anglickými rytíři. Ti zabijí dva ze zaměstnanců ITC. Skupina se dál vydává do vesnice u pevnosti a kláštera, kde hledá profesora. Před Angličany jsou cestovatelé zachráněni místní dívkou, ze které se vyklube Lady Claire, sestra velitele francouzských vojsk, Arnauta. Ve zmatcích bojů o vesnici je to naopak jeden z archeologů, Andre Marek, kdo Lady Claire zachrání před Angličany. Archeologové se však ve vesnici rozdělili, a tak se Marek vydává zpět najít své přátele a osvobodit profesora. Ostatní zatím byli chyceni Angličany a ve vězení se setkávají s profesorem. Po něm chce velitel Angličanů, Oliver, aby mu vynalezl řecký oheň, vysoce hořlavou látku, která má Angličanům pomoci v bojích proti postupujícím francouzským vojskům. Pevnost s Angličany je obklíčena a začíná dobývání. Marek s hrůzou zjišťuje, že Angličané opět chytili Lady Claire a že ji chtějí Francouzům pro výstrahu pověsit na hradby... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (275)

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Crichtonovu předlohu jsem doslova zhltl za jediný večer a snímek jsem očekával s velkým, no, očekáváním. A výsledek? Nadšení. Až na nesmyslný zásah do časování děje (myslím že se všechno ve filmu včetně středověké bitvy odehrává během několika hodin) a několika drobných změn se film knihy drží, a je tak jejím výborným zpracováním a zároveň velice zábavným a spektakulárním filmem. Jen za to časování srážím bodík. ()

emo 

všechny recenze uživatele

Nie je to až taká katastrofa ako som čakal. Donner odviedol rutinérsku prácu. Problém je v slabulinkej knižnej predlohe. Hneď po dočítaní som to tipoval na mini sériu od Sci-Fi Channel... Bohužiaľ som sa mýlil. Ako televízny seriál by to bolo viac než uchádzajúce, ale ako kinofilm... Výprava, Tylerova hudba, kostýmy, efekty, ba ešte aj herci sú televízny... Vlastne herci sú katastrofálny! Nielen že postavy sú trápne napísané, ale ešte aj ich predstavitelia pôsobia až príliš toporne. Drevenný Walker je z nich asi najlepší=spravte si obraz... ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má v sobě obrovský potenciál, který zůstává z velké části nevyužit, což při rozpočtu 80 miliónů dolarů nechápu. Když jsem viděl film 16 bloků tak jsem si říkal, že by měl Donner pověsit řemeslo na hřebík, ale on už ho měl pověsit o tři roky dřív!! Přitom obsazení není vůbec špatné, plno mladých talentovaných herců. Bohužel film je hodně nevyvážený, má strašně moc hluchých míst i když zase má některá velmi dobrá. Dvě a půl hvězdičky, ale jelikož mě dvě přídou málo, tak zaokrouhluji směrem nahoru...... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Fuuha, tak toto je na Donnera naozaj prieser! Veľmi zlé pojatie priestoru a hlavne situovanie historických scén, no hlavne herecké obsadenie! Myslím, že Donner si mohol vyberať, ale čo už! Absolútne nepochopiteľná nuda, ktorú má na svedomí vo veľkom meradle dĺžka filmu a debilné spracovanie. 45%. ()

Lokutus odpad!

všechny recenze uživatele

Mizerní seriálově pohlední herci, vyloženě debilní scénář a nablblé dialogy. K tomu navrch ještě předvídatelné chování a jednání postav. Představa válčících pacifistických vědátorů lynčujících ve 14. století každého, kdo se jim jen dostane do pracek, je možná vcelku vtipná - bohužel zřejmě poněkud nechtěně, vzhledem k tomu, že tento film je nejen vyloženě debilní, ale ke všemu ještě bere sám sebe smrtelně vážně. S přehledem nejděsivější filmová adaptace Crichtonova románu, který bych si i přesto přečetl docela rád.... Jediným kladem tak zůstává až nepřiměřeně vydařená hudba Briana Tylera, jenž však je (co se své kvality týče) s celkovými kvalitami filmu v ostrém kontrastu... ()

Galerie (74)

Zajímavosti (13)

  • Kompozícia Jerryho Goldsmitha bola zamietnutá, nahradil ho Brian Tyler. Goldsmithova hudba vyšla len ako "Music Inspired by the Film". (Kubrickon)
  • Bitka o Castlegard, zobrazená v tomto filme, nemá žiaden historický základ. (beso74)
  • Natáčanie prebehlo v kanadskom meste Terrebonne, v Laurentinských horách a tiež vo východnej časti černošskej štvrte blízko Montrealu. (Greenpeacak)

Související novinky

Zemřel autor Jurského parku

Zemřel autor Jurského parku

05.11.2008

Je tomu tak – rok 2008 je mimořádně „bohatý“ na pády hvězd z filmového nebe. Ledger, Heston, Newman, Minghella... a teď Michael Crichton. Ten se proslavil hlavně jako bestsellerový spisovatel, ale… (více)

Reklama

Reklama