Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina mladých archeologů pod vedením profesora Johnstona provádí průzkum bývalé pevnosti La Rogue a přilehlého kláštera ve Francii. Celá akce je sponzorována vývojářskou firmou ITC, která vyvíjí přístroj pro teleportaci předmětů. Jednoho odpoledne se profesor vypraví do firmy s tím, že chce ze svých sponzorů dostat více peněz na archeologické práce. Profesor odjede a zanedlouho se dva z archeologů v klášteře propadnou do dosud neobjevené podzemní místnosti. Ke svému překvapení zde objeví středověkou listinu z doby, kdy byla pevnost dobyta Francouzy (Stoletá válka). A na této listině archeologové najdou profesorem napsané volání o pomoc. Proto se začnou zajímat, kam se jejich šéf ztratil. Vysvětlení, které dostanou z ITC, je šokující. Profesor pomocí stroje času odcestoval do roku 1357, ale bohužel v minulosti uvázl a firma je potřebuje poslat za ním, aby ho vyhledali a zachránili. Archeologové souhlasí, a tak skupina čtyř archeologů doprovázená třemi zaměstnanci ITC vyráží do minulosti. Hned po přistání na místě určení jsou cestovatelé v čase napadeni útočícími anglickými rytíři. Ti zabijí dva ze zaměstnanců ITC. Skupina se dál vydává do vesnice u pevnosti a kláštera, kde hledá profesora. Před Angličany jsou cestovatelé zachráněni místní dívkou, ze které se vyklube Lady Claire, sestra velitele francouzských vojsk, Arnauta. Ve zmatcích bojů o vesnici je to naopak jeden z archeologů, Andre Marek, kdo Lady Claire zachrání před Angličany. Archeologové se však ve vesnici rozdělili, a tak se Marek vydává zpět najít své přátele a osvobodit profesora. Ostatní zatím byli chyceni Angličany a ve vězení se setkávají s profesorem. Po něm chce velitel Angličanů, Oliver, aby mu vynalezl řecký oheň, vysoce hořlavou látku, která má Angličanům pomoci v bojích proti postupujícím francouzským vojskům. Pevnost s Angličany je obklíčena a začíná dobývání. Marek s hrůzou zjišťuje, že Angličané opět chytili Lady Claire a že ji chtějí Francouzům pro výstrahu pověsit na hradby... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (275)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Normální film který by se hodil spíš do televiz než do kin.Scénář je průhlednej a režie se taky moc nevyznamenala.Herci jsou vybráni z mladé genenerace aby film vidělala hlavně u teengenerů a podle toho ti herci taky hrajou(s výjimkou Butlera a Thewlise kteří hrajou dost dobře).No a dobové prostředí vypadá docela věrohodně.Takže nám z toho vychází normální americký popcornový snímek který proud času hodně rychle odvane do propadliště dějin.Na jedno kouknutí to ale stojí ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Brian Tyler: 1. Main Title [2:15] ,2. Galvanize the Troops [0:45] ,3. Battle of La Roque [4:16] ,4. Troops in the Fog [1:39] ,5. Battalion [0:49] ,6. 1357 France [2:55] ,7. Enter the Wormhole [2:49] ,8. Timeline [1:30] ,9. Lady Claire and Marek [1:39] ,10. Night Arrows [2:53] ,11. Transcription Errors [2:05] ,12. Storming the Castle [4:13] ,13. Battlefield Revealed [1:08] ,14. Interruptus [2:52] ,15. Mysterioso [2:47] ,16. Eternal [2:25] ,17. Village Burned [1:19] ,18. Descent [2:44] ,19. History Will Change [2:12] ,20. Past and Present [2:23], ()

Reklama

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Film neurazí jedine obtĺstleho a upoteného popkornožrúta s jednou rukou v rozkroku, ktorý Hollywoodu žerie každú vyprodukovanú sračku! Začalo to ale úplne nevinne. Prostredie stredoveku a priamo epicentrum storočnej vojny môj historický fetiš dostalo z latentnej fázy. Potom však nasledovalo prvé sklamanie. Nastajlovaný metrosexuál Palino do doby kedy sa splašky valili ulicami zapadne ako sadrový trpaslík do výkladu IKEI. Zapínam film, a zrazu sa na mňa valia kecy ohľadne toho cestovania časom. Prichádza vysvetlenie, že toaletný papier s mojou vzorkou stolice natlačený do USB portu sa cez kamošovo ICQ včera zhmotnil na Filipínach. Jediné oko fanúšika filmov o cestovaní časom neostalo suché, že?. Mňa však film pritiahol z iného dôvodu, tak stále dúfam v nápravu. Ach aký som bol len naivný! Koníky, rytieri a šípy. "To by šlo" si vravím, ale hneď potom sa film zameriava na stredoveký atletický prenos z behu cez prekážky a šprintu na 25 metrov z domu do domu. Táto jalová časť, kedy každý niekam bežal dala filmu celkom slušné tempo...ehm hej! KONEČNE!!! Konečne sa v čase 100ročnej vojny ide bojovať, ja už som ani nedúfal. Však máme asi len 15 minút do konca. Takže v rýchlosti sympatický a kultivovaní žabužúti VS. zakomplexovaní najsamplepší páni tvorstva a nikdy inak. Katapulty, meče a šípy asi 20 mŕtvol a film končí. Frustrovaný z projekcie si idem hneď zapnúť nejaké voľne dostupné lesbičkovské porno, aby som mal aspoň nejaké vzrúšo. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Milujem históriu a cestovanie v čase každý čo i len lepší film s touto tématikou mi proste učaruje. Tento je jeden z nich, navyše okrem kvalitného príbehu prináša aj ukážkových hercov. Annu Friel v ukážkovej fyzickej forme a Gerarda Butlera v tej hereckej, ale to on nesklame nikdy. Áno, je to taká rozprávka pre dospelých, ale tie nebývajú vždy zlé. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Cestování časem tu na můj vkus dost pokulhává, ale spíš jsem to bral jako něco jako opak Návštěvníků, kdy se současníci dostanou do 14. století. Je to průměr, ale koukatelný. Lady Claire byla sympatická. Zvukově je to slabší - lidský hlas nemůže být nikdy silnější než výbuch! # příběh 5 | hudba 5 | humor 1 | akce 5 | napětí 2 | pustil bych si znovu 6 ()

Galerie (74)

Zajímavosti (13)

  • Kompozícia Jerryho Goldsmitha bola zamietnutá, nahradil ho Brian Tyler. Goldsmithova hudba vyšla len ako "Music Inspired by the Film". (Kubrickon)
  • Na obrubě improvizované loďky, v níž prchá Lady Claire (Anna Friel), jsou použity hřebíky, jenž mají kulatý dřík a hlavičku přesně kruhovitého tvaru (jeden jako druhý). Tyto se však začaly vyrábět až polovině 18. století, po zavedení strojové výroby. Kdežto středověké ručně kované hřeby byly velmi nepravidelné (hlavička i dřík byly čtvercového tvaru). (Lasskoun)

Související novinky

Zemřel autor Jurského parku

Zemřel autor Jurského parku

05.11.2008

Je tomu tak – rok 2008 je mimořádně „bohatý“ na pády hvězd z filmového nebe. Ledger, Heston, Newman, Minghella... a teď Michael Crichton. Ten se proslavil hlavně jako bestsellerový spisovatel, ale… (více)

Reklama

Reklama