Reklama

Reklama

Danny a Wheeler se živí reklamou na energetický nápoj Minotaur. Wheeler je velký sukničkář a nechce se vázat, Danny je znechucený životem. Myslí si, že když požádá svoji přítelkyni Beth o ruku, jeho život nabere jiný směr. Ona ho ale odmítne. Danny pak schválně nabourá služebním vozem do sochy před školou. Za to mají jít oba na 30 dní do vězení. Mají na výběr, buď nastoupí do vězení, nebo odpracují 150 hodin prospěšných prací jako dobrovolníci, kteří se věnují dětem s problémy. Wheeler dostává na starost desetiletého Ronnieho, který používá nejostřejší vulgární výrazy a miluje ženské poprsí. Danny bude mít na starost Augieho, který je posedlý středověkem. Zprvu se zdá, že to bude peklo pro všechny... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (327)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Role Models berou rukavici hozenou Sex Drive a roztrhávají ji na kousíčky. Za všechno může chytřejší humor, vtipnější (a lepší) herecké obsazení a hlavně pravý Stiffler (narozdíl od Mardsena) Seann William Scott. Paul Rudd ale nezůstává pozadu a je Scottovi vyrovnaným soupeřem, Rudd však u mě boduje na jiné koleji - za scénář. Vtipné a chytré dialogy, žádné nechutnosti a nenásilně používaná sprostá mluva stejně jako chování postav a uvěřitelné kamarádství těch velkých s těmi malými překvapilo a já mu tudíž uděluji thumbs up. Jedinou postavu, která mi nějakým způsobem vadila, si zahrála Jane Lynch a trošku si to tak u mě po 40 let panic pokazila. To byla má jediná výhrada, která však stála Role Models pár krůčků k maximálnímu hodnocení. I tak u mě ale zůstává na první příčce žebříčku nejlepších komedií za rok 2008. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Velcí bratři je velká komedie, na kterou jsem za sebou koukal dvakrát a přemejšlel jestli jí nedám pět hvězd, což se nakonec nestalo, ale bavilo mě to taky dost. Hlášky tam jsou na které se nezapomene, herecké výkony taky stojí za to, a Seann William Scott mi opět ukazuje, že kde je on, tak tam je o zábavu postaráno a hlavně se mi líbí, že on si sedne s každým, s každým je kamarád a s každým dokáže sehrát supr dvojku, stejně jako tady s Paulem Ruddem, jenom by si mohli tvůrci odpustit ty přehnaný sexistický narážky, jinak to fakt mělo nápřah jak síla Mika Tysona, když kousal Holyfieldovi ucho a každej z toho byl vodvařenej. ()

Reklama

Gereth 

všechny recenze uživatele

Takhle to opravdu vypadá na larpech?.o) Smál jsem se často a smál jsem se dost. Až mi bylo líto, že se postava Paul Rudda nakonec polepšila. Ty jeho cynické hlášky byly na filmu tím nejlepším. S.W.Scott zahrál svýho průměrnýho Stifflera a ani představitele dětí to nějak výrazně nekazili. Není tu nic moc, na co byste si po nějakém čase po zkouknutí vzpomněli, ale když už vám to běží před očima, běží to rychle a bez zbytečných záseků. 65% ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Těžko hledat podařenější party film. Perfektní herecké obsazení s univerzálním sympaťákem Paulem Ruddem, Stiflerem a McLovinem, sem tam neotřelými nápady a hlavně vtipem, který z mého pohledu ani jednou nesklouzl k trapnosti. Velkým bonusem pro mě byla vedlejší postava Jane Lynch z Glee, která prostě potvrzuje, že tyhle maniákalní záporné postavy se světlými chvilkami zvládá jako málokdo. Finální bitva je pak prostě něco na co se jen tak nezapomíná a myslím, že se k Velkým bratrům ještě párkrát podívám. Z hlediska současné americké komedie je to prostě totální nadprůměr. 80 % ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nereálná pohádka o tom, jak se dva nic moc chlapi dali dohromady se dvěma dětskými outsidery (nic sexuálního) a pak si porozuměli. Kostra příběhu naplňuje očekávané klišé, originální jsou detaily. Například švihlá zakladatelka nadace na pomoc dětem – jejich reklamní spot patří k nejlepším propagačním videím vůbec a zároveň je vtipně paroduje. Nebo některé scény z těch hraných středověkých bitev u parkoviště (pro mě je vítězem kentaur). Ale, bohužel, vyústění příběhu bylo trapné a sentimentální. SHRNUTÍ: Skupiny historického šermu se jako nákaza rozšířily všude. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (15)

  • Mnohé repliky vo filme boli improvizované a aj vďaka neustálym novým nápadom sa scenár neustále prepisoval. (Arsenal83)
  • Píseň "Beth", kterou Paul Rudd "zpívá" v závěru filmu Elizabeth Banks, je také použitá ve filmu Léto k nepřežití (Wet Hot American Summer) z roku 2001, který také režíroval David Wain. V tomto filmu má jméno hlavní postava filmu, kterou hraje Janeane Garofalo. (FilmFan24)

Reklama

Reklama